Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

μύρτιλο - Το «βατόμουρο της νιότης»





BLUEBERRY 

Υπάρχουν  φυτά  που  τα  αποκαλούν «θαύματα της φύσης».
Υπόσχονται περισσότερη φυσική ενέργεια, μεγαλύτερη ζωτικότητα, ευεξία, αύξηση της ερωτικής διάθεσης, διατήρηση της νεανικότητας, βελτίωση της υγείας. Άλλωστε, πρόκειται για «υπερτροφές» κι όχι απλές, συνηθισμένες τροφές .
Ως «υπερτροφές» (super foods) χαρακτηρίζονται οι τροφές που περιέχουν πολύ περισσότερα ...
θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με άλλες, συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και με επιπλέον θετικές επιδράσεις.
 Οι υπέρμαχοι των υπερτροφών υποστηρίζουν ότι η συστηματική τους κατανάλωση αυξάνει τη ζωτική ενέργεια, αποτοξινώνει και αναζωογονεί το σώμα, το βοηθάει να λειτουργεί καλύτερα, να διατηρείται υγιές και να έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις ασθένειες.
 Τονίζουν μάλιστα ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία είναι ευθέως συγκρίσιμες με εκείνες πολλών φαρμάκων, χωρίς όμως τις παρενέργειές τους, αφού πρόκειται για εντελώς φυσικές τροφές. 
Στην  οικογένεια  Super  foods  ανήκουν  πολλά  φυτά. Ένα  απ'αυτά  είναι  το  μύρτιλο.

Τo bluebbery ανήκει στην οικογένεια των μύρτιλλων (οικογένεια βακκινίωνvaccinium) και είναι παγκοσμίως γνωστό για τις πολλαπλές διατροφικές και φαρμακευτικές χρήσεις.
Τα blueberries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, Ε και Β- καροτίνη, σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο και φυτικές ίνες. Αντίθετα, είναι φτωχά σε λίπος, νάτριο και θερμίδες, γεγονός που τα τοποθετεί στην πρώτη βαθμίδα της υγιεινής διατροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...