Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Με το νούμερο 424 στη φανέλα του ετοιμάζετε γιά το Μαρόκο ο συνδημότης μας βετεράνος μαραθωνοδρόμος Λάμπρος Πανάγος

Γεννήθηκε το 1964 στην Άνω Καλεντίνη Άρτας.

Από παιδί είχε διακριθεί στο χώρο του "στίβου" και ειδικότερα στο "δρόμο ταχύτητας" και "ανώμαλο δρόμο", κατακτώντας την 1η θέση στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 1977-78 και 1978-79 (Α' και Β' γυμνασίου).
Αν και δεν ασχολήθηκε συστηματικά με τον αθλητισμό σε επίπεδο αγώνων, αυτό δεν τον εμπόδισε να επανέλθει δυναμικά, δραστηριοποιούμενος εκ νέου μετά από 24 χρόνια. Έτσι από το 2003, επί σειρά ετών αγωνίζεται ως ερασιτέχνης αθλητής του στίβου, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, επιτυγχάνοντας πρωτιές σε πανελλήνιους αγώνες, στην Γ αγωνιστική κατηγορία των βετεράνων, 45-50 ετών όπου και ανήκει. Ακόμη, έχει διακριθεί, τερματίζοντας μέσα στις οκτώ πρώτες θέσεις, σε αγώνες μεταξύ βετεράνων ευρωπαϊκού και παγκόσμιου διαμετρήματος. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Βετεράνων και ο μοναδικός αθλητής που έχει ακολουθήσει την Ελληνική αποστολή σε όλους τους αγώνες που η τελευταία έλαβε μέρος.
Ανήκει στον Αθλητικό Σύλλογο "Γ.Α.Σ Αναγέννηση Άρτας", στο τμήμα του στίβου.

Την αξιόλογη πορεία του Λάμπρου Πανάγου στηρίζουν με την ευγενική τους χορηγία, λαμπρά ονόματα του Ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου. Παράλληλα, εκτός από την προαναφερθείσα επιτυχημένη πορεία του ο κ. Λ. Πανάγος ανέπτυξε έντονη δράση στον τομέα της προώθησης της ιδέας του αθλητισμού στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της τοπικής μας κοινωνίας, ενώ δεν είναι λίγες οι προσωπικές χορηγίες του σε αθλητικούς συλλόγους, αθλητικές ομάδες των σχολείων της περιοχής, σε πολιτιστικούς συλλόγους, στη Σχολική Βιβλιοθήκη του Γενικού Λυκείου της γενέτειράς του Άνω Καλεντίνης, καθώς και σε άλλο φορέα που αναπτύσσει δραστηριότητες, οι οποίες προάγουν τον αθλητισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό.


Με πρόσφατη νέα  απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γ.Καραισκάκη θα βραβεύσει το συ
νδημότη  μας βετεράνο αθλητή σε εκδήλωση πού θα γίνει στο Γυμνάσιο Ανω Καλεντίνης.


ΤΟ ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ  και οι συνεργάτες του εύχονται στο Λάμπρο καλή επιτυχία στις νέες του αποστολές.





Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...