Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πόσο θα φορολογηθούν τα εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού οικόπεδα σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου:




Tις τιμές οικοπέδου ανά τετραγωνικό μέτρο δήμου ή κοινότητας σε 457 περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στα φυσικά πρόσωπα, για τα έτη 2011, 2012 και 2013 καθόρισε με απόφασή του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης.
Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια για την επιβολή του ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013 στον καθορισμό της αξίας των οικοπέδων σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, λαμβάνοντας ως βάση υπολογισμού την κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου του δήμου ή της κοινότητας.
Οι τιμές ξεκινούν από τα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τα περισσότερα οικόπεδα του νομού Έβρου και να φτάνουν ως και τις 3.040 ανά τετραγωνικό μέτρο για οικόπεδα στην περιοχή της Βούλας.
Ορίσθηκε η τιμή συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου.
Επίσης, με άλλη απόφαση του κ. Μαυραγάνη πάλι για την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων για τα έτη 2011, 2012 και 2013 ορίσθηκε η τιμή συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου (ΣΑΟ) σε συγκεκριμένες περιοχές.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, εφόσον το οικόπεδο βρίσκεται σε οικοδομικό τετράγωνο επί του οποίου δεν έχει καθοριστεί τιμή συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου, ως τιμή συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου λαμβάνεται η κατώτερη τιμή του καποδιστριακού δήμου και σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου για το δήμο αυτό, η κατώτερη τιμή συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου του νομού.

179      Ηπείρου      `Αρτης      Αγνάντων    4,00 €
180      Ηπείρου      `Αρτης      Αθαμανίας    4,00 €
181      Ηπείρου      `Αρτης      Αμβρακικού    6,00 €
182      Ηπείρου      `Αρτης      Αράχθου    10,00 €
183      Ηπείρου      `Αρτης      Αρταίων    12,00 €
184      Ηπείρου      `Αρτης      Βλαχερνών    10,00 €
185      Ηπείρου      `Αρτης      Γ. Καραίσκάκη   6,00 €
186      Ηπείρου      `Αρτης      Ηρακλείας   5,00 €
187      Ηπείρου      `Αρτης      κοιν. Θεοδωριάνων  8,00 €
188      Ηπείρου      `Αρτης      κοιν. Κομμένου  10,00 €
189      Ηπείρου      `Αρτης      κοιν. Μελισουργών 10,00 €
190      Ηπείρου      `Αρτης      Κομποτίου  6,00 €
191      Ηπείρου      `Αρτης      Ξηροβουνίου   5,00 €
192      Ηπείρου      `Αρτης      Πέτας   7,00 €
193      Ηπείρου      `Αρτης      Τετραφυλίας  4,00 €
194      Ηπείρου      `Αρτης      Φιλοθέης   10,00 €
195      Ηπείρου      Θεσπρωτίας   Αχέροντα  9,00 €
196      Ηπείρου      Θεσπρωτίας      Ηγουμενίτσας  5,50 €
197      Ηπείρου      Θεσπρωτίας      κοιν. Σουλίου  4,00 €
198      Ηπείρου      Θεσπρωτίας      Μαργαριτίου 7,00 €
199      Ηπείρου      Θεσπρωτίας      Παραμυθιάς  5,00 €
200      Ηπείρου      Θεσπρωτίας      Παραποτάμου 3,60 €
201      Ηπείρου      Θεσπρωτίας      Σαγιάδας  14,00 €
202      Ηπείρου      Θεσπρωτίας      Συβότων 9,50 €
203      Ηπείρου      Θεσπρωτίας      Φιλιατών 2,20 €
204      Ηπείρου      Πρεβέζης      Ανωγείου 7,50 €
205      Ηπείρου      Πρεβέζης      Ζαλόγγου 6,00 €
206      Ηπείρου      Πρεβέζης      Θεσπρωτικού    8,00 €
207      Ηπείρου      Πρεβέζης      κοιν. Κρανέας   12,00 €
208      Ηπείρου      Πρεβέζης      Λούρου    7,00 €
209      Ηπείρου      Πρεβέζης      Πάργας    9,00 €
210      Ηπείρου      Πρεβέζης      Πρεβέζης    22,00 €
211      Ηπείρου      Πρεβέζης      Φαναρίου    11,00 €
212      Ηπείρου      Πρεβέζης      Φιλλιπιάδος    8,00 €

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Επιτέλους....Στο τελικό στάδιο ένταξης στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Βελεντζικού-Σκουληκαριάς και Μηλιανά-Μεσόπυργος


 Θετική είναι η εξέλιξη γιά δύο μεγάλα έργα που αν τελικά κατασκευαστούν όχι μόνο θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου αλλά θα βγάλουν και την περιοχή μας από την απομόνωση.Πρόκειται γιά το δρόμο Βελεντζικού-Σκουληκαριάς και το δρόμο Μηλιανά-Μεσόπυργος συνολικού κόστους 9.250.000 ευρώ.( 4.850.000 και 4.400.000 αντίστοιχα)"Δεν μου βγαίνει εύκολα" αλλά θα πρέπει να συγχαρούμε τη Δημοτική Αρχή γιά την εξέλιξη αυτή.Είναι αλήθεια ότι υπήρχαν τεράστια προβλήματα που έπρεπε να λυθούν, με κυριότερο αυτό της γραφειοκρατίας.  Επίσης πρέπει να πούμε ένα μεγάλο "μπράβο" στους ιδιοκτήτες που χωρίς δεύτερη σκέψη παραχώρησαν χωρίς αποζημίωση τη γη τους προκειμένου να εκτελεστούν τα έργα.
Aπαντώντας στην "πρόσκληση"του επιχειρησιακού προγράμματος " Ηπειρος-Θεσσαλία-Στερεά" η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συγκεκριμένη απόφαση συμπεριλαμβάνει και τις δύο μελέτες που αφορούν το Δήμο Γ.Καραϊσκάκη.Αν όλα πάνε καλά κάποια στιγμή (ελπίζουμε σύντομα) θα έχουμε τη δημοπράτηση των έργων.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Επιδρομές τσιγγάνων σε απομονωμένους οικισμούς

xarths hpeiroy me sdiΦόβος και τρόμος στα ορεινά και ημιορεινά χωριά της Άρτας
Χρειάζονται αυστηρά μέτρα προστασίας λένε οι απηυδισμένοι κάτοικοι
Το αγροτικό κατάπινε ιλιγγιωδώς τα χιλιόμετρα στις στροφές του ημιορεινού όγκου και οι τρείς που βρίσκονταν στην καρότσα μετά δυσκολίας κράταγαν την ισορροπία τους. Οι λίγοι ξωμάχοι παράτησαν τις δουλειές και το παρακολουθούσαν στην τρελή του πορεία. Κάποιος φώναξε του γείτονα: «πάλι κάτι έκλεψαν αυτοί και τρέχουν έτσι». Επιβεβαιώθηκαν μετά από ώρες όταν έμαθαν το άσχημο μαντάτο. Ένας ακόμη ξωμάχος στον Βαθύκαμπο Διστράτου έπεσε θύμα των επελαυνόντων Ρομά ή τσιγγάνων, που έχουν ρημάξει τα ημιορεινά και ορεινά χωριά της Άρτας και έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους μοναχικούς ηλικιωμένους που επιμένουν να ζουν ακόμα στα εγκαταλειμμένα από την τροϊκανή κυβέρνηση στο έλεος των κάθε είδους κακοποιών.

Εκτιμήσεις των κατοίκων των χωριών που βρίσκονται πέριξ του Αράχθου και μέχρι πάνω στην Καλεντίνη, είναι πως η λεία των κλεφτών υπολογίζεται πάνω από 70 χιλιάδες ευρώ και πως σε όλες τις περιπτώσεις κλοπών διά της μεθόδου της απασχόλησης πρωταγωνιστούν τσιγγάνοι.
Οι κάτοικοι, αλλά και οι συγγενείς των ηλικιωμένων που μένουν στην πόλη ή σε οικισμούς πέριξ αυτής, μιλάνε πως πρόκειται κυριολεκτικά για επιδρομές, αφού στα αγροτικά επιβαίνουν τρία, τέσσερα και παραπάνω άτομα και προσποιούνται πως ψάχνουν σε αυλές για παλιά σίδερα. Εάν οι κάτοικοι των σπιτιών ανοίξουν τις πόρτες και βγουν στις αυλές αρχίζουν δήθεν τα παζαρέματα ενώ κάποιος ή κάποιοι από τους συνεργούς μπουκάρουν στο σπίτι από όπου μπορέσουν και αρπάζουν χρήματα, κοσμήματα, ή ότι άλλο θεωρούν πως μπορεί να πουληθεί.
Με τον τρόπο αυτό έδρασαν και στον Βαθύκαμπο, αφού με πρόσχημα την αγορά για  παλιά σίδερα έκλεψαν 3,5 χιλιάδες στις 10 η ώρα το πρωί από ηλικιωμένο κάτοικο του οικισμού. Την ίδια ώρα που ο ηλικιωμένος προσπαθούσε να τους διώξει από το σπίτι, εκείνη την ώρα ο συνεργός τους είχε ήδη μπουκάρει στο σπίτι και κατόρθωσε να ανακαλύψει τα 3,5 χιλιάδες ευρώ. Μόλις βγήκε, ανέβηκαν όλοι στο αγροτικό και απομακρύνθηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χωρίς ευτυχώς να προξενήσουν κάποιο ατύχημα.
Μέχρι να φτάσει η αστυνομία από το Βουργαρέλι και να ρωτήσει για τα περιστατικά εκείνοι είχαν ήδη εξαφανιστεί, ενώ και σε αυτή, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, όπως λέγουν παθόντες στην «ΗΧΩ», δύσκολα ανακαλύπτονται οι δράστες, αν και δίνονται αρκετά στοιχεία τουλάχιστον για τα οχήματα.
Ήδη μεταξύ των κατοίκων στην Καλεντίνη αλλά και στα γύρω χωριά, ένθεν και ένθεν του Αράχθου, κυκλοφορεί μετ’ επιτάσεως η ιδέα να αυτοοργανωθούν σε ομάδες επιφυλακής και με τις καραμπίνες στα χέρια να στήνουν καρτέρια σε κόμβους και σταυροδρόμια, ώστε να ελέγχουν πιθανούς κλέφτες, αλλά και να ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω κινητών.
«Έχουμε χάσει τον ύπνο μας λένε» οι κάτοικοι των μικρών και απομονωμένων χωριών. «Σε λίγο θα αρχίσουμε να ντουφεκάμε όποιον μας φαίνεται ύποπτος» λένε αφού είναι γνωστό πως οι μονίμως διαμένοντες στα ορεινά χωριά της Άρτας στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δεινοί κυνηγοί. Και εάν δεν γίνει κάτι με την αστυνόμευση και τον έλεγχο δεν αποκλείεται να γίνουμε μάρτυρες επεισοδίων που όλοι απεύχονται. Όσο για τους τσιγγάνους που υποδύονται τους συλλέκτες παλαιών σιδήρων κ.λ.π., όλοι πλέον υποψιάζονται ότι ενεργούν ως «ανιχνευτές», σημειώνουν τα σπίτια με τους γερόντους και τους μοναχικούς κατοίκους και στη συνέχεια οργανώνουν τις επιδρομές τους. Όσο μάλιστα περνάει ο καιρός και η οικονομική δυσπραγία χτυπά παντού, οι κάτοικοι των απομονωμένων οικισμών δεν αρκεί να κλείνουν πόρτες και παράθυρα, αφού οι τσιγγάνοι εάν δεν δουν άνθρωπο, αρπάζουν ότι μπορέσουν από αυλές και αποθήκες.
Μετά το περιστατικό στον Βαθύκαμπο, πολλά ήταν τα τηλεφωνήματα αγωνίας και αγανάκτησης όχι από κατοίκους αλλά από συγγενείς κατοίκων που φοβούνται πλέον για τη ζωή των δικών τους ανθρώπων που επέλεξαν να διαμένουν στα χωριά τους.
Οι μόνιμοι κάτοικοι πάντως ζητούν σε όλους τους τόνους να υπάρξει πιο έντονη η αστυνομική παρουσία και όχι η παρουσία της απλώς να εξαντλείται σε ανακρίσεις όταν συμβούν κλοπές και ληστείες.


ΗΧΩ της Άρτας

Πρεβεζάνος ιδιοκτήτης ταβέρνας σέρβιρε με κλεμμένο λάδι από το νεκροταφείο της Άρτας!!

Το λάδι που χρησιμοποιούσε στο μαγείρεμα ή στα δοχεία για τη σαλάτα, το έκλεβε από τα καντήλια στα μνήματα νεκροταφείων....

         Δεν χωράει ο νους την κομπίνα που σκαρφίστηκε ένας 40χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας σε παραλιακή περιοχή της Πρέβεζας για να κάνει οικονομία. Το λάδι που χρησιμοποιούσε στο μαγείρεμα ή στα δοχεία για τη σαλάτα, το έκλεβε από τα καντήλια στα μνήματα νεκροταφείων.
     Ο αδίστακτος εστιάτορας πιάστηκε στα πράσα μαζί με έναν συνομήλικο συνεργό του μέσα στο νεκροταφείο της Άρτας, τη στιγμή που μετέφεραν μεγάλα πλαστικά μπιτόνια γεμάτα με το λάδι που είχαν «ρουφήξει» από τα κοιμητήρια της ευρύτερης περιοχής.............


      Όταν τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί, είχαν ήδη γεμίσει τα μπιτόνια με 50 κιλά λάδι. 

       Οι δυο 40χρονοι δράστες κρατούνται και ανακρίνονται για να εξακριβωθεί ο αριθμός των κλοπών που διέπραξαν και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.


Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

24 Ιουνίου 1881: Η "αμαχητί" απελευθέρωση της Άρτας.Πρόγραμμα εορτασμού της 132ης επετείου


Το συνέδριο του Βερολίνου. Πίνακας του Άντον φον Βέρνερ (Anton von Wemer)

Τελικά στις 28 Μαρτίου 1881, η Θεσσαλία και η Άρτα περιέρχονται στην Ελλάδα: Ανακοινώνεται μετά από τη Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης, η προσάρτηση της Θεσσαλίας και λωρίδας της Ηπείρου μέχρι και της Άρτας στο Ελληνικό Κράτος. 


Έτσι στις 24 Ιουνίου του 1881 οι Τούρκοι αποχωρούν από την Άρτα προς την Τουρκοκρατούμενη Ήπειρο. Στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας διατηρείται το Τουρκικό φυλάκιο τελωνείο, που έχει μετατραπεί σήμερα σε Εθνογραφικό Λαογραφικό Μουσείο. 



 Τότε έγινε μια τελευταία επιδιόρθωση στο Γεφύρι της Άρτας, πριν τη σύγχρονη στήριξη και αναπαλαίωση της πενταετίας 1980-1985. Η Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης (1881) ήταν διμερής διάσκεψη μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που συνομολογήθηκε τελικά ως Συμφωνία, στις 28 Μαρτίου του 1881 στη Κωνσταντινούπολη, ημερομηνία της τελευταίας συνεδρίασης όπου και καθορίστηκε μεταξύ των δύο Βασιλείων η γραμμή των νέων συνόρων. Η Συμφωνία αυτή είναι ιδιαίτερα ιστορική για την Ελλάδα διότι δικαίωσε ένα όνειρο αιώνων.


Σύμφωνα με τη Συμφωνία αυτή παραχωρήθηκαν de jure στο Ελληνικό Βασίλειο οι πρώην οθωμανοκρατούμενες περιοχές της Θεσσαλίας και ένα τμήμα της Ηπείρου, ο νομός της Άρτας. Όμως, το Ελληνικό Βασίλειο υποχρεώθηκε στην αποζημίωση όλων των τουρκικών περιουσιών των κατοίκων που υπήρχαν στις περιοχές αυτές, με όποιες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται. 

Όλες τις επιμέρους συμφωνίες, κατά περιοχή, της Συμφωνίας αυτής υπέγραψαν τελικά και οι Πρέσβεις των Μεγάλων Δυνάμεων κατά τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που ακολούθησε δύο μήνες μετά, επίσης στη Κωνσταντινούπολη (Μάϊος 1881). Τέλος η Συμφωνία αυτή επικυρώθηκε με ιδιαίτερη Σύμβαση στις 2 Ιουλίου 1881. 

Η Συμφωνία αυτή προκλήθηκε «αμαχητί» μετά την Συνθήκη του Βερολίνου (1878) και τη Διάσκεψη του Βερολίνου (1880) που είχε ακολουθήσει, και ιδιαίτερα μετά τη έντονη Διακοίνωση των Μεγάλων Δυνάμεων (1880) που συμπλήρωσε τη προηγούμενη, κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που συνέχιζε να αρνείται την εφαρμογή του ΙΓ΄ Πρωτοκόλλου της πρώτης παραπάνω συνθήκης. 

Η υπογραφή της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου μεταξύ
του Σαφβέτ Πασά και του ρώσου πρέσβη στην
Κωνσταντινούπολη Ν. Ιγνατίεφ (Μαρ 1878)

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως μετά τον ενθουσιασμό των Ελλήνων αγροτών ιδιαίτερα της Θεσσαλίας και τη δικαίωση των ονείρων περί της ελευθερίας τους, η ελληνική πολιτεία αδυνατούσε στην αποζημίωση των μεγάλων Τούρκικων τσιφλικιών που είχε αναλάβει την υποχρέωση. 

Τότε έσπευσαν Έλληνες του εξωτερικού, κυρίως πλούσιοι Ελληνοαμερικανοί, και αγόρασαν από τους Τούρκους αυτές τις εκτάσεις μαζί με τους οικισμούς που περιλαμβάνονταν σε αυτές με συνέπεια το θεσσαλικό αγροτικό ζήτημα να παραμείνει άλυτο και μάλιστα ακόμη πιο έντονο αφού οι νέοι πλέον μεγαλογαιοκτήμονες ήταν Έλληνες και δυστυχώς ακολουθούσαν ενίοτε χειρότερες μεθόδους εργασιακής εκμετέλλευσης. 

Το έτος 1882 έγινε σύγκρουση τσιφλικάδων με κολίγους στην Άρτα, τριάντα χρόνια πρίν τα παρόμοια γεγονότα στο Κιλελέρ της Θεσσαλίας (δολοφονία Μαρίνου Αντύπα, κλπ). 

Αρα η Άρτα μάλλον είναι πρωτοπόρος, διότι το έτος 1882 έγινε σοβαρή σύγκρουση δυνάμεων των τσιφλικάδων με κολλήγους στην πόλη, αλλά χωρίς νεκρούς. Δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες αν το κίνημα αυτό επεκτάθηκε και στην Πρέβεζα, αλλά είναι μάλλον απίθανο, γιατί η Πρέβεζα ήταν υπό Οθωμανική κατοχή. Το έτος 1884 εξεδόθη το πρώτο βιβλίο για την Άρτα και την Πρέβεζα: Ο Μητροπολίτης Άρτας Σεραφείμ Ξενόπουλος του Βυζαντίου εκδίδει το βιβλίο «Δοκίμιον Ιστορικόν περί Άρτης και Πρεβέζης». 

Αναδημοσίευση του βιβλίου έγινε από το «Ίδρυμα Σκουφάς» Άρτας το έτος 1986 και παρέχει σημαντικά ιστορικά στοιχεία για το Νομό Πρέβεζας και Άρτας, ορισμένα από αυτά με κάποιες ελλείψεις και λάθη. Στον ατυχή Πόλεμο του 1897 η Άρτα αποτέλεσε βάση εξόρμησης και εφοδιασμού του Ελληνικού Στρατού. οι περισσότερες όμως μάχες έλαβαν χώρα στον Νομό Πρέβεζας (υπό Οθωμανική κατοχή).


Μετά την απελευθέρωση στις 24-6-1881, το τμήμα αυτό της Ηπείρου μέχρι τον Άραχθο ποταμό αποτέλεσε το Νομό Άρτας. Στην ανατολική όχθη του Αράχθου, σε διάφορα σημεία, έβαλε φυλάκια ο ελληνικός στρατός και στη δυτική ο τουρκικός. Δηλαδή στη γέφυρα της Άρτας, από το μέρος της πόλης υπήρχε Έλληνας φρουρός και απέναντι, προς το μέρος του κάμπου, Τούρκος. Αυτό δε, διάρκεσε μέχρι το 1912-13.



Ο Νομός Άρτας χωρίστηκε σε οκτώ (8) Δήμους:
  1. Στο Δήμο Αρταίων, με έδρα την Άρτα, στον οποίο, εκτός της πόλης, υπάγονταν και μερικά χωριά του κάμπου ανατολικά του Αράχθου, Γκυκόρριζο, κλπ. με πληθυσμό 6.000 κατοίκους περίπου.
  2. Στο Δήμο Πέτα, στον οποίο υπάγονταν και τα γύρω χωριά μέχρι το Κομπότι, με 4.000 κατοίκους.
  3. Στο Δήμο Ηρακλείας, με χειμερινή έδρα το Δημαριό και θερινή το Βελεντζικό και στον οποίο υπάγονταν τα γύρω απ' αυτά χωριά, με 5.000 κατοίκους. Τα χωριά του Δήμου αυτού ήταν τα Κάτω Ραδοβίζια.
  4. Στο Δήμο Τετραφυλίας, με έδρα τη Βρεστενίτσα (το χωριό μας δηλαδή) και αργότερα τη Μπότση (Μεγαλόχαρη), στον οποίον υπάγονταν τα εξής οχτώ (8) χωριά: Βρεστενίτσα (Πηγές), Μηλιανά, Σεκλίστα (Ελάτη),  Βρατσίστα (Καστανιά), Μουσιούντα (Μεσούντα), Καταβόθρα (Αστροχώρι), Μπότση (Μεγαλόχαρη) και Σουμερού (Μεσόπυργος), με 4.500 κατοίκους. Τα χωριά του Δήμου Τετραφυλίας τα ονόμαζαν και Άνω Ραδοβίζια.
  5. Στο Δήμο Θεοδωρίας, με έδρα το Βουλγαρέλι, στον οποίο υπάγονταν τα γύρω χωριά, με 7.500 κατοίκους.
  6. Στο Δήμο Αγνάντων, με έδρα την Άγναντα, όπου υπάγονταν τα γύρω χωριά, με 6.000 κατοίκους.
  7. Στο Δήμο Πραμάντων, με έδρα τα Πράμαντα, στον οποίο υπάγονταν και το χωριό Μελισσουργοί, με 4.000 κατοίκους.
  8. Στο Δήμο Καλαρρυτών, όπου υπάγονταν και το χωριό Ματσούκι, με πληθυσμό  2.000 κατοίκους περίπου.
Η περιοχή των Δήμων Τετραφυλίας και Ηράκλειας ονομάζονταν Ραδοβίζια και η περιοχή των Δήμων Θεοδωρίας, Αγνάντων, Πραμάντων και Καλαρρυτών, Τζουμέρκα. Ένδοξες περιοχές και οι δύο, απ' όπου προέρχονταν οι περισσότεροι αγωνιστές των ελληνικών επαναστάσεων και οι οποίοι διαδραμάτισαν σπουδαιότατο ρόλο στην απελευθέρωση του τόπου μας.
Στο σημείο αυτό Άγιοι Θεόδωροι έγινε η "αμαχητί" παράδοση της Άρτας στον
Ελληνικό Στρατό

http://aetostz.blogspot.gr/



 
 

Το πρόγραμμα εορτασμού της 132ης

 επετείου απελευθέρωσης

Από την Περιφέρεια Ηπείρου Π.Ε. Άρτας, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Εορτασμού της 132ης επετείου της απελευθέρωσης της Άρτας από τον Τουρκικό ζυγό. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός οικιών και καταστημάτων διάρκειας δύο ημερών, ήτοι από το πρωί της 29ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 30ης Ιουνίου και φωταγώγηση της πόλης κατά τις βραδινές ώρες της 29ης και 30ης Ιουνίου 2013. Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στις 7π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης. Η Φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» θα περάσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παίζοντας εθνικά εμβατήριο και θούρια.Στις 8π.μ. θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» και Τμήματος Στρατού.Στις 10.30π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί εντός του Ιερού Ναού ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κο Γεώργιο Παπατζίκο, εκπαιδευτικό του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, στο προ του Ιερόν Ναού του Αγίου Δημητρίου Ηρώο.Θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.Στις 7.30μ.μ. θα γίνει υποστολή της σημαίας με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» και τμήματος Στρατού.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

«Πάγωσαν» εκ νέου την εκτροπή του Αχελώου

“Πάγος» μπαίνει για ακόμη μία φορά στην εκτροπή του Αχελώου, έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκανε δεκτές τις σχετικές αιτήσεις του «Παγκόσμιου Ταμείου για τη φύση (WWF) Ελλάς», της «Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», της πρώην Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και των Δήμων Aγρινίου, Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Ινάχου.
Αντίθετα, υπέρ της συνέχισης των έργων έχουν ταχθεί το Δημόσιο, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Λάρισας και Μαγνησίας, οι τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων των νομών Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας.
Η εκτροπή του Αχελώου απασχολεί το ΣτΕ εδώ και 22 χρόνια, καθώς η πρώτη προσφυγή κατατέθηκε στο δικαστήριο το 1991, ενώ μέχρι τώρα την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου την έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου και ειδικά κατά τα έτη 1994, 2000, 2005, 2006, 2009, 2010 και 2011 που εκδόθηκαν σχετικές αποφάσεις, ενώ τον Οκτώβριο του 2009 στάλθηκαν από την Ολομέλεια του ΣτΕ 14 ερωτήματα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (μεταγενέστερα μετονομάστηκε σε Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα οποία και απαντήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2013 συζητήθηκε η υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, και τώρα οι σύμβουλοι Επικρατείας συνήλθαν σε διάσκεψη, όπου και έκαναν δεκτό το αίτημα των σωματείων.Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί με το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή μετά την 17η Σεπτεμβρίου 2013.
zougla.gr

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Άρτα: Του ζήτησαν 444 ευρώ για μια βραδιά στο Δημόσιο νοσοκομείο Άρτας


Στην Ελλάδα του σήμερα, όπου ο μέσος μισθός δεν ξεπερνάει τα 700 ευρώ μια βραδιά… νοσηλείας στο δημόσιο νοσοκομείο της Άρτας κοστίζει  στον ασθενή 444 ευρώ!
Τόσα ζήτησαν από τον Δ.Σ., ο οποίος εισήχθη στις 19/6  με κολπική μαρμαρυγή και παραλίγο να πάθει…  εγκεφαλικό, όταν είδε το αστρονομικό ποσό που έπρεπε να δώσει. Ο άνθρωπος  τρελάθηκε. Τους εξήγησε ότι είναι άνεργος  και ανασφάλιστος. Τους εξήγησε ακόμα ότι είναι αδύνατο να βρει αυτά τα χρήματα, αφού δεν έχει δουλειά, όμως οι υπεύθυνοι του απάντησαν ότι αυτό προβλέπει ο νόμος!!! Είναι λογικό και συμφωνούμε  πώς όλοι πρέπει να πληρώνουμε κάποιο ποσό για την νοσηλεία, προκειμένου να στηριχθούν και τα δημόσια νοσοκομεία –παρόλο που έχουν «φαγωθεί» και από εκεί πολλά χρήματα.  Να πληρώνουμε ένα ποσό 50- 60 ευρώ, που και πάλι πολλά είναι, αλλά  444 ευρώ για μια βραδιά;;;
Πηγή:star.gr
    

Βατερλό των υποψηφίων σε Μαθηματικά και Φυσική

panelladikesΜετά τις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα γίνουν γνωστές οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στα Λύκεια της χώρας, αλλά θα είναι προσβάσιμες και μέσω διαδικτύου.
 Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν να βρίσκουν την βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαία.
 Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α' θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουλίου.  Επίσης, την Παρασκευή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr αναρτώνται τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β' και των ΕΠΑΛ-Α', ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή.Έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

 Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία που θα ανακοινωθεί.
 Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, τεράστια θα είναι φέτος τα ποσοστά αποτυχίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική, ενώ επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές της χώρας.
 Μοναδική εξαίρεση στην γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα πανεπιστήμια φέτος είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δεν μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις σχολές της «κορυφής». Προκύπτει, έτσι, το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό.
Πάντως στα ΤΕΙ, αντίθετα, λόγω της μείωσης των εισακτέων αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία (1ο, 2ο, 4ο και 5ο)

epiruspost.gr

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Απίστευτα περιοριστικά μέτρα .Μέχρι και 40 ευρώ το κυβικό το νερό στο Δήμο Γ.Καραϊσκάκη

Διαβάστε την απόφαση
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%96%CE%99%CE%A99%CE%9E-%CE%A533



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
∆ΗΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αριθ. Απόφασης 88/2013 
Απόσπασµα από το πρακτικό της µε αριθµό 10/2012 συνεδρίασης του δηµοτικού συµβουλίου. 
ΘΕΜΑ: 5ο Καθορισµός ορίων κατανάλωσης νερού από τα δηµοτικά δίκτυα ύδρευσης. 
Στην Άνω Καλεντίνη και στην αίθουσα συνεδριάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, σήµερα την 24η
του µήνα Μαΐου του έτους 2013 ηµέρα Παρασκευή και ώρα 18:00, συνήλθε σε συνεδρίαση το δηµοτικό
συµβούλιο του ∆ήµου Γεωργίου Καραϊσκάκη, ύστερα από την αριθ. 4.780/17-05-2013 έγγραφη πρόσκληση
του προέδρου του, η οποία αναρτήθηκε στην εξώθυρα του δηµοτικού καταστήµατος, επιδόθηκε ή
γνωστοποιήθηκε σύµφωνα µε το άρθρο 67 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 σε καθένα δηµοτικό σύµβουλο και τον κ. 
∆ήµαρχο. 
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης αυτής, ο πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο (21) µελών του
δηµοτικού συµβουλίου, βρέθηκαν παρόντα (18) ήτοι: 
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Γαλύφας Αθανάσιος Τσοχαντάρη Τριάδα
2. Καλαµπόκης Παναγιώτη Μπούκας Κωνσταντίνος
3. Βασιλείου Βασίλειος Σακκάς Αθανάσιος
4. Στούκα Νεκταρία
5. Πλακούτσης Παναγιώτης
6. Αποστόλου Χρήστος Οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και
7. Γεωργάρας ∆ηµήτριος νόµιµα και εµπρόθεσµα κλήθηκαν. 
8. Καραµπίκας Ευάγγελος
9. Μάνου Σοφία
10. Αρκουµάνης Νικηφόρος
11. Καλοχέρης Κωνσταντίνος
12. Σοφούρης Νικόλαος
13. Νάκος Αυγερινός
14. Τσαούσης Χρήστος
15. Γεωργούλας Κωνσταντίνος
16. Τσιούνης Νικόλαος
17. Γκούζιας Μιχαήλ
18. Ταπραντζή Πολυξένη
Στη συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκε και ο υπάλληλος του ∆ήµου κ. Κωνσταντίνος Ρούσσας
αρµόδιος για την τήρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων του δηµοτικού συµβουλίου. 
Παραβρέθηκαν επίσης οι των Τ. Κ. Άνω Καλεντίνης, Καστανιάς, Κλειδιού, Πέτρας και ο
Εκπρόσωπος της Τ. Κ. Ρετσιανών. 
Παραβρέθηκε επίσης στην αρχή της συνεδρίασης και πριν την έναρξη της συζήτησης των θεµάτων
της ηµερήσιας διάταξης, ο βουλευτής νοµού Άρτας του κόµµατος της Νέας ∆ηµοκρατίας κ. Γεώργιος
Στύλιος. 
Ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, κήρυξε την
έναρξη της συνεδρίασης, παρόντος του ∆ηµάρχου κ. ∆ηµητρίου Γαλλίκα. 
Ο κ. ∆ήµαρχος εισηγούµενος το ανωτέρω θέµα της ηµερήσιας διάταξης, ανέφερε τα σχετικά του
Κανονισµού ύδρευσης και πρότεινε να γίνει καθορισµός των ανωτάτων ορίων κατανάλωσης νερού από τα
δηµοτικά δίκτυα ύδρευσης µε σκοπό την λελογισµένη χρήση του νερού και κυρίως την δίκαιη διανοµή του
ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες όλων για ύδρευση. Αυτό κρίνεται αναγκαίο από τις διαφορετικές
δυνατότητες της κάθε πηγής που τροφοδοτεί τα υδραγωγεία αλλά και από τον αριθµό των υδροδοτούµενων
(αριθµός παροχών ύδρευσης) από κάθε υδραγωγείο. 
ΑΔΑ: ΒΕΖΙΩ9Ξ-Υ332
Ο κ. Γκούζιας στη συνέχεια είπε ότι δεν ήρθαν τα Τοπικά Συµβούλια και να αναβληθεί η συζήτηση
του θέµατος. Απαντώντας ο κ. ∆ήµαρχος είπε ότι δεν είναι θέµα που αφορά κάποια µόνο Τοπική Κοινότητα, 
αλλά όλο το ∆ήµο. ∆εν υπάρχει λόγος αναβολής. 
Ο πρόεδρος επί της προτάσεως του κ. Γκούζια διενήργησε ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία
αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέµα. 
Στο σηµείο αυτό οι κ. κ. Γκούζιας, Σοφούρης, Καλαµπόκης, Τσαούσης, Καραµπίκας, Ταπραντζή και
Νάκος απεχώρησαν από την αίθουσα της συνεδρίασης. 
Στη συνέχεια οι αντιδήµαρχοι πρότειναν τα όρια για κατανάλωση από κάθε υδραγωγείο και για κάθε
∆ηµοτική Ενότητα. Ο κ. Γεωργάρας είπε να µείνουν ως έχουν στη ∆. Ε. Γεωργίου Καραϊσκάκη και να γίνει
καθορισµός νέων ορίων σε επόµενη συνεδρίαση. 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος κάλεσε το ∆ηµοτικό Συµβούλιο να αποφασίσει σχετικά για την έγκριση. 
Το ∆.Σ. αφού άκουσε την εισήγηση του κ. ∆ηµάρχου και έλαβε υπόψη του τον Κανονισµό
υδρεύσεως του ∆ήµου, το γεγονός ότι η ύδρευση στο ∆ήµο γίνεται από πολλά υδραγωγεία (δεν είναι ενιαίο
το δίκτυο ύδρευσης) και µε διαφορετικές δυνατότητες το καθένα όσον αφορά την παροχή νερού αλλά και τον
αριθµό των υδροδοτούµενων και την ανάγκη για δίκαιη κατανοµή του νερού για την κάλυψη των αναγκών
ύδρευσης όλων των υδροδοτούµενων, 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ (οµόφωνα) 
Καθορίζει τα ανώτατα όρια κατανάλωσης νερού από τα δηµοτικά υδραγωγεία ως ακολούθως: 
Α. ∆. Ε. Ηρακλείας: 
Ανώτατο όριο κατανάλωσης νερού για οικιακή χρήση σε κάθε παροχή δέκα πέντε (15) κ. µ. το µήνα ή 0,5 κ. 
µ. ανά 24ωρο. 
-Για παραπάνω του ορίου αυτού κατανάλωση, θα υπάρχει η εξής χρέωση: 
- Από 15 κ. µ. έως 20 κ. µ. τιµή ανά κ. µ. 1,00 €. 
- Από 21 κ. µ. έως 25 κ. µ. τιµή ανά κ. µ. 2,00 €. 
- Από 26 κ. µ. έως 30 κ. µ. τιµή ανά κ. µ. 4,00 €. 
- Από 31 κ. µ. έως 35 κ. µ. τιµή ανά κ. µ. 6,00 €. 
- Από 35 κ. µ. και άνω τιµή ανά κ. µ. 10,00 €. 
Στις πολύτεκνες οικογένειες, στα καταστήµατα και τα άτοµα µε ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) το ανώτατο όριο
κατανάλωσης θα είναι είκοσι (20) κ. µ. και σε περίπτωση υπέρβασης θα ακολουθείται η ίδια κλίµακα
επιβάρυνσης. 
Β. ∆ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΤΡΑΦΥΛΙΑΣ
1. Τοπική Κοινότητα Αστροχωρίου
Τριάντα κυβικά µέτρα νερού ανά παροχή το µήνα ή ένα κυβικό ανά 24ωρο. 
2. Τοπική Κοινότητα Ελάτης
∆έκα πέντε κυβικά µέτρα νερού ανά παροχή το µήνα ή 0,5 κ. µ. νερού ανά 24ωρο. 
3. Τοπική Κοινότητα Καστανιάς
∆έκα πέντε κυβικά µέτρα νερού ανά παροχή το µήνα ή 0,5 κ. µ. νερού ανά 24ωρο. 
4. Τοπική Κοινότητα Μεγαλόχαρης. 
Α. οικισµοί Αφροξυλιάς, Καρυών και Τσουράτικα τριάντα (30) κ. µ. νερού ανά παροχή το µήνα ή 1 κ. µ. 
νερού ανά 24ωρο. 
Β. Οικισµός Αµπέλια, σαράντα πέντε (45) κ. µ. νερού ανά παροχή το µήνα ή 1,5 κ. µ. νερού ανά 24ωρο. 
Γ. Οικισµοί Λαµπιρίου και Αγίου Γεωργίου σαράντα κ. µ. νερού ανά παροχή το µήνα ή 1,33 κ. µ. ανά
24ωρο. 
∆. Οικισµός Κρύας Βρύσης, δέκα οκτώ (18) κ. µ. νερού ανά παροχή το µήνα ή 0,6 κ. µ. ανά 24ωρο. 

Ε. Οικισµός Ποτιστικών (όσοι υδρεύονται από υδραγωγείο Σταµάτη), δέκα οκτώ κ. µ. νερού ανά παροχή
το µήνα ή 0,6 κ. µ. ανά 24ωρο. 
ΣΤ. Οικισµός Ποτιστικών (όσοι υδρεύονται από υδραγωγείο Γκούρα), δέκα οκτώ (18) κ. µ. ανά παροχή
το µήνα ή 0,6 κ µ. ανά 24ωρο. 
5. Τοπική Κοινότητα Μεσοπύργου. 
Α. Οικισµοί Βουλιαγµένο, Βαρκά, Παλαιόµυλος, Κολιτσίδα, Λιβάδι είκοσι τέσσερα (24) κ. µ. ανά
παροχή το µήνα ή 0,8 κ. µ. ανά 24ωρο. 
Β. Οικισµός Βελανιδιά, δέκα πέντε (15) κ. µ. νερού ανά παροχή το µήνα ή 0,5 κ. µ. ανά 24ωρο. 
6. Τοπική Κοινότητα Μηλιανών. 
Α. Οικισµός Λαγκάδα, είκοσι (20) κ. µ. νερού ανά παροχή το µήνα ή 0,66 κ. µ. ανά 24ωρο. 
Β. Οικισµός Πέρδικα, είκοσι (20) κ. µ. νερού ανά παροχή το µήνα ή 0,66 κ. µ. ανά 24ωρο. 
Γ. Οικισµός Αλώνια, τριάντα (30) κ. µ. νερού ανά παροχή το µήνα ή 1 κ. µ. ανά 24ωρο. 
∆. Οικισµοί Άνω Καρυών και Μηλιανών είκοσι πέντε (25) κ. µ. νερού ανά παροχή το µήνα ή 0,83 κ. µ. 
ανά 24ωρο. 
7. Τοπική Κοινότητα Πηγών. 
Α. Οικισµοί Χουτιανά, Άγιος Νικόλαος, Γρέβια, Γλύνικα και, Πηγές είκοσι πέντε (25) κ. µ. νερού ανά
παροχή το µήνα ή 0,83 κ. µ. ανά 24ωρο. 
Β. Οικισµοί Κονάτσια (ή Αηδονιά) Άγιος Βασίλειος και Τσερκούβιανα σαράντα (40) κ. µ. νερού ανά
παροχή το µήνα ή 1,33 κ. µ. ανά 24ωρο. 
Γ. Οικισµός Παλαιοµύλια, τριάντα (30) κ. µ. νερού ανά παροχή το µήνα ή 1,0 κ. µ. ανά 24ωρο. 
Όποιος υδροδοτούµενος υπερβαίνει σε κατανάλωση τα παραπάνω ανώτερα όρια κατανάλωσης θα
υπόκειται σε χρέωση ανά κυβικό µέτρο νερού ως εξής: 
- Υπέρβαση έως πέντε (5) κ. µ. νερού χρέωση 6,00 € ανά κυβικό. 
- Υπέρβαση από 6 έως 10 κ. µ. νερού χρέωση 12,00 ανά κυβικό. 
- Υπέρβαση από 11 έως 15 κ. µ. νερού χρέωση 20,00 € ανά κυβικό. 
- Υπέρβαση από 16 έως 20 κ. µ. νερού χρέωση 30,00 € ανά κυβικό
- Υπέρβαση άνω των 21 κ. µ. νερού χρέωση 40,00 € ανά κυβικό. 

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθµό 88/2013 
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ. ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
 (Υπογραφή) Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ (ακολουθούν υπογραφές) 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΛΛΙΚΑΣ


Σχόλιο:Ειλικρινά δεν νομίζω ότι έχω τη δυνατότητα να σχολιάσω τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ειναι της αρμοδιότητας των ψυχιάτρων.
Φανταστείτε μόνο ότι αν το ξενοδοχείο Μεσόπυργος (στην κοιλάδα του Αχελώου) ξεπεράσει τα 29 κυβικά το μήνα θά πληρώνει έως και 40 ευρώ το κυβικό το νερό.

Καλή ανάπτυξη σε όλους, και ειδικά σε σένα Βαγγέλη.
Καλού-κακού προμηθευτείτε και την παραδοσιακή βαρέλα.
Θα μπορείτε να κουβαλάτε νερό απο τον Αχελώο  ή απο κανένα ρέμα πριν παραχωρηθούν και αυτά σε κάποιο "ευπατρίδη" τυχοδιώκτη επενδυτή.
Οσο γιά τη "σαλεμένη"εισήγηση του αντιδημάρχου Ηρακλείας δεν μπορώ να πω πολλά.Θα σας παραπέμψω απλά  σε μια παλαιότερη ανακοινωσή του το 2011 έτσι απλά για να εκτιμήσουμε την ικανότητα των ανθρώπων που διαχειρίζονται σήμερα τα κοινά (ειδικά την ύδρευση) http://radovizi-artas.blogspot.gr/2011/07/blog-post_29.html

Επίσης στην απόφαση φαίνεται ότι τα μέτρα είναι μόνιμα και δεν αφορούν τους καλοκαιρινούς μήνες.







Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο χορός του Ζαλόγγου και η Μαρία Ρεπούση ( του Αυγερινού Ανδρέου)

(ή ο κίων επιστρέφει εις τον εμετόν αυτού)
“Επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης
και της άλλης αρετής, πανουργία τις
ου σοφία φαίνεται”

Πλάτων
andreoy aygerinos"Ο κίων επιστρέφει εις τον εμετόν αυτού", δηλαδή το σκυλί ξαναγυρίζει στον εμετό του! Η κυρία Ρεπούση, αφού είδε ότι το αντεθνικό βιβλίο της περί ιστορίας απεσύρθη από τα σχολεία (αυτό με το συνωστισμό στο λιμάνι της Σμύρνης!) και αφού είδε ότι έκλεισε τελεσίδικα ο δρόμος για μια έδρα στο Πανεπιστήμιο, ξανακτύπησε δύο φορές, πιστή στους εξ ανατολών αφένδες της.
(5/6/2013)
-Πρώτο κτύπημα: Δεν έγινε ποτέ η γενοκτονία των Ποντίων! Σημείωση δική μας: Ξέχασε να σημειώσει ότι οι 400.000 Πόντιοι μετακινήθηκαν ανατολικά με άμαξες των νεοτούρκων, με μουσικές, άριστη εστίαση και ξαφνικά από την πολλή καλοπέραση και από τη διαφορά του κλίματος, πέθαιναν κατά χιλιάδες από ευτυχία, μακαρίζοντας
τους Τούρκους!
-Δεύτερο κτύπημα: Ο χορός του Ζαλόγγου δεν έγινε ποτέ, είναι εθνικός μύθος! Σημείωση δική μας: Ξέχασε να σημειώσει όλη την ιστορική αλήθεια. Αυτές τις 60 ή 70 περίπου Σουλιώτισσες τις δεξιώθηκε ο ίδιος ο Αλή Πασάς, έδωσε σε αυτές τιμές υψηλές και πολλά χρήματα. Τέλος, μετά τις εορτές προς τιμήν τους ειδική φρουρά τις πήγε μέχρι την Πάργα να περάσουν απέναντι στα Επτάννησα για διακοπές. Την ώρα που έφευγε το πλοίο οι Τούρκοι στρατιώτες τις αγκάλιασαν και τις φίλησαν και έκλαψαν πολύ. Μοίρασαν και φρούτα για τα μικρά παιδιά! Η κυρία Ρεπούση κάνει την δουλειά της, για την οποία ετάχθη. Το πρόβλημα όμως είναι ο Αρχηγός του κόμματός της, ο κ. Κουβέλης. Όσο δεν την απομακρύνει από το μικρό του κόμμα, τόσο μεγενθύνεται η μεγάλη ευθύνη του. Κύριε Κουβέλη, Οψόμεθα εις Φιλίππους!
Τότε δεν θα ειδεί ο Βρούτος μπροστά του τον σκοτωμένο Καίσαρα, αλλά εσείς θα μετράτε άδειες κάλπες. Είναι γεγονός ότι κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος προβληματίζεται, αν πρέπει να απαντήσει ή όχι κάθε φορά που κάποιος από αβελτηρία, σκοπιμότητα ή εκπλήρωση ανειλημμένων υποχρεώσεων σε αφένδες του, δηλώνει πράγματα ανήκουστα, ανιστόρητα και επικίνδυνα εθνικώς. Να μιλήσει δίνει σημασία στον κάθε υβριστή του Γένους των Ελλήνων, όπερ αυτός επιδιώκει. Να μην μιλήσει, αφήνει τους πολλούς να ολισθήσουν στην πλάνη. Οι πολλοί δεν ερευνούν, “περί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται”, σημείωσε ο σοφότατος Θουκυδίδης.  Φυσικά και δεν είναι ανιστόρητη η Μαρία Ρεπούση. Υπηρετεί κατάδηλα άλλες σκοπιμότητες, υπηρετεί άλλο σύστημα, με κέντρα εξωελληνικά.
Με τις δηλώσεις της ότι ο χορός του Ζαλόγγου ήταν εθνικός μύθος, έπληξε κατάστηθα το εθνικό φιλότιμο των Ελλήνων και ιδίως των Ηπειρωτών. Περιφρόνησε τους εθνικούς αγώνες των Ελλήνων και την αγωνία τους για ελευθερία. Ύψωσε πάνω από τη Χώρα το σκιάχτρο της “πέμπτης φάλαγγας”. Κατέδειξε ότι ο Αννίβας δεν είναι προ των πυλών, είναι εντός των πυλών. Αφού η ερίτιμος κυρία Ρεπούση δεν αναγνωρίζει τους ιστορικούς και λαογράφους Έλληνες, αφού περιφρονεί την παράδοση, θα της παραθέσουμε όσα έγραψε για τον χορό του Ζαλόγγου ο Γάλλος Φωριέλ, ο πρώτος που δημοσίευσε στα 1824 στο Παρίσι συλλογή Δημοτικών Τραγουδιών των Ελλήνων και ο οποίος έζησε στα χρόνια της καταστροφής του Σουλίου και είχε συνεργασθεί με τον Αδαμάντιο Κοραή, τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Ανδρέα Μουστοξύδη, τον Περραιβό κ.ά. “Την πρώτην ημέραν η μάχη δεν έκρινε τον αγώνα, την δευτέραν όμως υπήρξε φοβερά.
Ήτο ακόμη η έκβασις του αγώνος αβεβαία, όταν εξήντα γυναίκες, αντιληφθείσαι ότι οι ιδικοί των δεν είχον ελπίδας να σωθούν και ότι το τέλος των ήτο βέβαιον, συνεκεντρώθησαν εις μίαν απόκρημνον προεξοχήν του όρους, της οποίας η μία πλευρά ήτο τελείως κάθετος και κατέληγε εις ένα βάραθρον, εις το βάθος του οποίου ένας ορμητικός χείμαρρος διέρρεε εν μέσω αιχμηρών βράχων και του οποίου η κοίτη και αι όχθαι δεν ήσαν ομαλαί αλλά επίσης απόκρημνοι. Εκεί συνεσκέφθησαν τι έπρεπε να πράξουν, διά να μην πέσουν εις χείρας των Τούρκων, τους οποίους φαντάζονται ήδη να τας καταδιώκουν. Η σύσκεψις αυτή, εις την απελπιστικήν αυτήν θέσιν υπήρξε σύντομος και η απόφασις την οποίαν έλαβον ομόφωνος. Αι εξήντα αυταί Σουλιώτισσαι, ως επί τω πλείστον ήσαν μητέρες και μάλιστα νέαι με τα παιδιά των, τα οποία άλλαι έφερον εις το στήθος των ή εις τα χέρια των και άλλαι ωδήγουν από το χέρι. Κάθε μία παίρνει το ιδικόν της, του δίδει το τελευταίον φίλημα και το ρίπτει ή το σπρώχνει εις τον κρημνόν αποστρέφουσα το πρόσωπό της. Και όταν δεν πήρχον πλέον παιδιά δια να τα ρίξουν εις τον κρημνόν, πιάνονται από το χέρι, αρχίζουν έναν κυκλικόν χορόν, όσον πλησιέστερον εις το άκρον του κρημνού ηδύναντο, και η πρώτη αυτών, η οποία με τον πρώτον γύρον έφθασε πλησίον εις το άκρον, ορμά προς τα εμπρός και κυλίεται από βράχου εις βράχον μέχρι του πυθμένος του φοβερού βαράθρου. Εν τω μεταξύ ο χορός συνεχίζεται και εις κάθε γύρον μία χορεύτρια αποσπάται καθ' όμοιον τόπον μέχρι της τελευταίας. Λέγεται ότι μία εξ αυτών ως εκ θαύματος δεν εφονεύθη κατά την πτώσιν της” CLAUDE FAURIEL: Δημοτικά Τραγούδια της Ελλάδος, Παρίσι 1824, σελ.188,189. Διάλεξε η κυρία Ρεπούση και τον κατάλληλο χρόνο να υβρίσει τις ηρωικές Σουλιώτισσες και να πληγώσει τους Έλληνες και την Εθνική Ιδέα: Συμπληρώνονται εφέτος 210 χρόνια από τη μεγάλη Θυσία
(Δεκέμβριος του έτους 1803).
Το μικρό κόμμα του κ. Κουβέλη θα γίνει μικρότερο όσο δεν απομακρύνει την κυρία Ρεπούση. Στην Ήπειρο θα γίνει εντελώς ανύπαρκτο. Όσο για την ίδια, η οποία “σιτίζεται εις το Πρυτανείον” και για την οποία πληρώνει πολλά χρήματα ο προδωμένος, πληγωμένος και εθνικά ντροπιασμένος ελληνικός λαός, ας κάνει ό,τι έκανε ο Οιδίποδας στη Θήβα. Έλεος κυρία Ρεπούση! Δεν κυλάει στα σπλάχνα σας σταγόνα αίμα ελληνικό; Όσο για εμάς, τους απλούς Έλληνες, βρισκόμαστε στο δικλάδι του δρόμου. Δυοίν θάτερον: Ή θα αφήσουμε την Μαρία Ρεπούση να συνεχίσει να εξαπολύει τα ιοβόλα βέλη της φαρέτρας της κατά της πατρίδας και θα την περιφρονήσουμε, όπως οι Λακεδαιμόνιοι τους Πρέσβεις των Κλαζομενών, λέγοντας “έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν” ή θα την αντιμετωπίσουμε με επιχειρήματα και θα της δείξουμε το δρόμο που χάραξε ο Ηράκλειτος για τους Εφεσίους: “Άξιον τοις Εφεσίοις.... ανάγξασθαι.
Αξίζει στους Εφεσίους να κρεμαστούν”. Για εμάς, τους Ηπειρώτες, ισχυρίζομαι ότι πρέπει, πριν την ανακηρύξουμε ανεπιθύμητη στον τόπο μας, να την καλέσουμε στην Ήπειρο με έξοδα δικά μας ( στερώντας το ψωμί των παιδιών μας, που λιγόστεψε πιότερο από τότε που και η ίδια ψηφίζει τον αφανισμό μας), να την φιλοξενήσουμε στα Ιερά χώματα του Σουλίου, στο ματωμένο Πέτα, στο Σέλτσο με τους 1140 σφαγιασθέντες Σουλιώτες, στην Πρέβεζα που ο Αλή Πασάς σκότωσε άδικα χιλιάδες, στο Μπιζάνι με τους χιλιάδες νεκρούς του, στο Κομπότι, στα Πέντε Πηγάδια, στη Λαγκάδα, στο Καλπάκι, στο Κομμένο και στο τέλος να της πούμε:
- Όπως βλέπεις, κυρία Ρεπούση, δεν υπάρχει σπιθαμή Ηπειρωτικής γης, που δεν έχει ποτισθεί με αίμα Ελλήνων, για να ζεις σήμερα εσύ ελεύθερη, να εισπράττεις ως κρατικοδίαιτη δαψηλώς χρήματα και στη συνέχεια να φτύνεις τους ιερούς νεκρούς της. Εμείς οι Ηπειρώτες δεν ξεχνούμε τους νεκρούς μας, δεν λησμονούμε τις Σουλιώτισσες του Ζαλόγγου, θα τις τιμούμε αιώνια:
“ Τότε πεθαίνουν οι νεκροί, όταν τους λησμονούμε”, έγραψε  ένας συνάδελφός σας βουλευτής, κυρία Ρεπούση, ο οποίος δεν κάθησε στην Αθήνα αναλίσκων την βουλευτική αποζημίωση, αλλά πήρε το ντουφέκι του και πολέμησε στην Ήπειρο τον Τούρκο και σκοτώθηκε στον Δρίσκο για την πατρίδα τον Οκτώβριο του 1912. Λορέντζο Μαβίλη τον έλεγαν. Πόσο μικρή είναι αυτή η κυρία Ρεπούση!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...