Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Απάντηση κ. Μιχάλη Γκούζια στην δήλωση ανεξαρτητοποίησης της κας Ταπρατζή-Κοίλια Πολυξένης

Απαντώ για πρώτη και τελευταία φορά στην παραπάνω δήλωση που δημοσιεύτηκε στο site «ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ Blogspot.gr» την 24/08/2013, γιατί δεν συνηθίζω να αντιπαρατίθεμαι δημόσια με συναδέλφους μου που συνυπήρξαμε για πολλά χρόνια συναγωνιστές στα δημοτικά πράγματα του Δήμου μας, αφού έχω μάθει να επιλύω, τις όποιες πολιτικές μας διαφορές, μέχρι τώρα, μέσω των θεσμικών οργάνων της παράταξης – πράγμα που έπραξα απαρέγκλιτα μέχρι σήμερα.
1ον : ουδέποτε μέχρι σήμερα, στην δεκαπενταετή και πλέον ενασχόληση μου στα δημοτικά πράγματα της περιοχής μας «έπαιξα» ή «παίζω» - άλλοι είναι αυτοί που ως άλλοι γυρολόγοι περιδιάβαιναν τις παρατάξεις κατά το δοκούν.
2ον : Ο «κ. Γκούζιας» ουδεμία παράταξη έχει και προφανώς κάποιοι κάνουν σοβαρότατο πολιτικό λάθος όταν προσωποποιούν μια ολόκληρη παράταξη η οποία δεν ανήκει σε κανέναν «κ. Γκούζια» ούτε βέβαια «αλλού», αλλά μόνον στην Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, στα όργανα της οποίας απευθυνόμαστε κάθε φορά που υφίσταται πρόβλημα.
3ον : Η κα Πρόεδρος της πολιτικής γραμματείας, καθώς και άλλοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας, πριν από ενάμισι και πλέον χρόνο είχαν ήδη γίνει γνώστες των προθέσεών μου να αποχωρήσω από τα Δημοτικά πράγματα με το πέρας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, άρα ο υπαινιγμός για «εγκατάλειψη και ότι αυτό κάτι σημαίνει» αλλού πρέπει να αναζητηθεί. Στο σημείο αυτό επιβάλλεται να υπενθυμίσω στην καθ΄ όλα αγαπητή συνάδελφο τις συναντήσεις της παράταξης μας τόσο στο ξενοδοχείο «Κρόνος» στην Άρτα, ευθύς αμέσως μετά την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής, όσο και στην Τοπική Ενότητα «Διάσελου» μετά από ένα και πλέον χρόνο, όπου και εκεί έκανα για μια ακόμη φορά γνωστές τις προθέσεις μου για αποχώρηση στο τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, ενώπιον πάμπολλων μαρτύρων
4ον : Θα πρότεινα, στην αγαπητή συνάδελφο, να μας γνωρίσει ποια ανεντιμότητα υπονοεί, διαφορετικά να αφήσει την μέθοδο της λάσπης δια του ανεμιστήρος – που δεν μας αγγίζει και τα συμπεράσματα ας τα βγάλουν οι δημότες του Δήμου μας. Τέλος, η αναφορά της ότι «αρνείται να συμμετάσχει σε σκοτεινές διεργασίες και ύποπτα πολιτικά παιχνίδια» ή «πολιτικά παιχνίδια πίσω από τις κουρτίνες» κ.λ.π. είναι καθ όλα άστοχη καθώς μέχρι χθες και επί 6 και πλέον συναπτά έτη συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής περιόδου του τέως Δήμου Τετραφυλλίας συμμετείχε ενεργά σε ηγετικές θέσεις της παράταξης και ουδέποτε, βέβαια, μέχρι την 24-08-2013 εξέφρασε την αντίθεσή της ή κάτι άλλο.
Σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα των όποιων πολιτικών επιλογών, μεταξύ αυτών και εκείνο της ανεξαρτητοποίησης, ανήκει στον καθένα μας, επιβάλλεται, όμως, να γίνεται μέσα από τα θεσμικά όργανα και διαδικασίες - και όχι με τη δημοσίευση αστήρικτων συκοφαντικών κειμένων που, συνήθως, εκθέτουν ανεπανόρθωτα αποκλειστικά εκείνον που τα γράφει.
Τέλος, καλώ, με την παρούσα, την κα Κοίλια, είτε να αποδείξει στην γενική συνέλευση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη που πρόκειται να συνέλθει εντός των προσεχών ήμερων, τα όσα υπονοεί εις βάρος μου, διαφορετικά να ανακαλέσει άμεσα τα λεγόμενά της.
Με τιμή
Μιχάλης Γκούζιας
Δημοτικός Σύμβουλος
Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης του Δήμου Καραϊσκάκη


Υ.Γ: Κατ αρχάς ευχαριστώ το «ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ Blogspot.gr» που δεν ενστερνίζεται τις απόψεις για σκοτεινές διεργασίες κ.λ.π., για την δικαίωση όμως του χαρακτηρισμού της παράταξης μας ως «ακέφαλοι» διαφωνώ, καθώς αν το site σας παρακολουθούσε όλα αυτά τα τρία χρόνια τις θέσεις, τις προτάσεις αλλά και τα ψηφίσματά μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δύσκολα θα έφτανε να συμφωνήσει με τον παραπάνω χαρακτηρισμό, πόσο μάλλον όταν ενεργό μέλος της ηγεσίας – «κεφαλής» της παράταξής μας ήταν και η ίδια, αυτή που συνέταξε το παραπάνω δημοσίευμα….


Σχόλιο του Ραδ. Άρτας: Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το κείμενο της ανεξαρτητοποίησης της κ. Ταπρατζή το πήραμε από το διαδίκτυο και δεν εστάλει σε εμάς απ' ευθείας.

Εννοείται κ. Γκούζια ότι το blog παρακολουθούσε όλη τη δραστηριότητα της αντιπολίτευσης και επανειλημμένα είχε μιλήσει για ανυπαρξία της αντιπολίτευσης. Χωρίς βέβαια ποτέ μέχρι σήμερα να κάνουμε ξεχωριστή αναφορά σε πρόσωπα. Το Ραδοβύζι Άρτας κ. Γκούζια άσκησε σκληρή κριτική τα τελευταία χρόνια τόσο στην πλειοψηφία όσο και στην αντιπολίτευση, όπου βέβαια κατά τη γνώμη του διαπίστωνε ολιγωρία ή παραλείψεις, τηρώντας πάντα τη βασική αρχή των ίσων αποστάσεων , αρχή την οποία θα τηρήσει και στο μέλλον.

Σχόλιο-απάντηση της κ.Ταπρανζή-Κοίλια

«Ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν» Είναι η μόνη σωστή φράση για να αποδώσει την υπερβολική προσπάθεια του κου Γκούζια να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Επί του προκειμένου, τελικά, παρά τα δημοκρατικοφανή ευφυολογήματα…γιατί κε Γκούζια παραιτηθήκατε της αρχηγίας 8 μήνες πριν τις εκλογές; (αυτός είναι ο ακριβής χρόνος δημόσια της παραίτησής του στον Φράξο της Καστανιάς)

Υ.Γ. 1. γι αυτούς που φαντασιώνονται λάσπη σε πολιτικές φράσεις, μάλλον προβάλλουν τον υποσυνείδητο εαυτό τους και αγωνιωδώς οργανώνουν προσωπική επίθεση (με ύβρεις όπως «γυρολόγοι», αδυνατώντας να επινοήσουν πιο πιστευτές κατηγόριες), την στιγμή μάλιστα που ο λαός, τουλάχιστον για μένα, απάντησε επί 3 τετραετίες… 2. πέρα από παρατάξεις, παρέες και ομάδες υπάρχει και το πραγματικό βάθρο της Δημοκρατίας της τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που ειδικά εσείς δεν δικαιούστε να λησμονείτε… 3. αρνούμαι να μπω στην αήθη προσωπική επίθεση του κου (υποτίθεται απάντηση σε μια άκρως πολιτική Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης), δηλώνοντας μόνον λακωνικά: «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».
Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Γ. Καραϊσκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...