Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού του περασμένου Μαΐου o  Δήμος Γ. Καραϊσκάκη καταγράφει μία πτώση που φτάνει στο 35%!!! Από 9.017 κατοίκους που είχαν απογράψει οι τρεις Καποδιστριακοί Δήμοι (Ηρακλείας  –Τετραφυλλίας – Γ. Καραϊσκάκη) το 2011 ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Γ. Καραϊσκάκη απογράφει 5.850 (3.000 άνδρες και 2.850 γυναίκες).

Μετά την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά αν υπάρχουν ευθύνες .Το Δημαρχείο (Δήμαρχος – Αντιδήμαρχοι – τοπικά συμβούλια) , οι σύλλογοι και η Ομοσπονδία Ραδοβυζινών δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους για να αποφύγουμε αυτήν την πολύ μεγάλη κατρακύλα (τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται σύντομα) . Είχαμε δυστυχώς Αντιδημάρχους που έλεγαν στον κόσμο ότι η απογραφή πλέον δεν έχει καμία σημασία γιατί θα αλλάξει ο τρόπος χρηματοδοτήσεων (Δηλ. η ΣΑΤΑ θα πηγαίνει σύμφωνα με  την έκταση του Δήμου και όχι σύμφωνα με τους μόνιμους κατοίκους).Είχαμε στελέχη ακόμα και δημοτικό σύμβουλο που δεν απογράφτηκαν στο Ραδοβύζι . Δηλαδή για να καταλάβουμε το μέγεθος της απώλειας θα χρειαστεί να ξεπουλήσουμε 2 φορές το Γαύρογο  για να καλύψουμε την ζημιά μόνο από την ΣΑΤΑ .

Κ. Δήμαρχε σίγουρο ήταν ότι θα είχαμε πτώση .
Αυτό όμως είναι καταστροφή,   35% κάτω σε μία δεκαετία .Και ως πρώην Στρατηγός γνωρίζετε ότι οι νίκες αλλά και οι ήττες αντανακλούν στο πρόσωπο που ηγείται της μάχης . Και η δικαιολογία ότι πέθαναν δεν στέκει .Δεν πέθαναν 200 άνθρωποι (κατά μέσο όρο) σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα .Απλά πριν 10 χρόνια κάποιοι έκαναν καλά την δουλειά τους και μέτρησαν…σωστά τους κατοίκους .Αν είπα κάτι παραπάνω ,αν όντως κάνατε την δουλειά σας , αλλά εγώ δεν το κατάλαβα ΣΥΓΝΩΜΗ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...