Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πως χάθηκε ο Άγγελος…


Ο αδερφός του καταγράφει τις τελευταίες στιγμές της ζωής του και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για εξελίξεις…


«ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ καταφέρανε να χάσουνε έναν 16χρονο υγιέστατο μαθητή-αθλητή από μία ωτίτιδα», αναρωτιέται ο αδερφός του μαθητή από την Άρτα, που άφησε την τελευταία του πνοή πριν δέκα πέντε ημέρες στην εντατική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, γεγονός που σοκάρισε όλη την Ήπειρο και ιδιαίτερα την Άρτα, όπου ο μαθητής ήταν γνωστός.


«Αδιαφορία με αποτέλεσμα περισσότερες λοιμώξεις, διαμάχη, εγωισμό, πολυξερία, κ.τ.λ.» είναι τα αίτια που αποδίδει στην ιδιαίτερα συγκινητική επιστολή, που έστειλε προς τα μέσα ενημέρωσης ο αδερφός του αδικοχαμένου Άγγελου, ο οποίος όμως προειδοποιεί, ότι για την αναζήτηση των ευθυνών θα υπάρξει συνέχεια. 

«Μια μάχη άρχισε» τονίζει χαρακτηριστικά και ας ελπίζουμε ότι το κουράγιο του αδερφού του Άγγελου και ο αγώνας που ξεκινάει, θα είναι η αιτία, να μην θρηνήσουμε και άλλα αθώα παιδιά, να χάνουν την ζωή τους, έτσι γιατί κάποιοι μπορεί και να μην αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους απέναντι σε μια παιδική ζωή.


Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής που λάβαμε είναι το ακόλουθο:

«Αυτό που φοβούνται να πούνε, το οποίο οι περισσότεροι από εμάς βιώσαμε-καταλάβαμε μέσα στο νοσοκομείο και προσωπικά εγώ 2 μήνες, είναι ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ καταφέρανε να χάσουνε έναν 16χρονο υγιέστατο μαθητή-αθλητή από μία ωτίτιδα !!! 

Είδατε λοιπόν όλος ο κόσμος πεθαίνει όταν πάσχει αρχικά από μια ωτίτιδα, και να τα πω εν συντομία αδιαφορώντας ποιος θα τα μάθει εκτός από εσάς, η ωτίτιδα έγινε πνευμονία στην Άρτα, μετά έγινε γραφειοκρατείτιδα στα Γιάννενα η γνωστή ασθένεια πολλών Νοσοκομείων, μετά έγινε ολιγωρία με αποτέλεσμα Η1Ν1, αδιαφορία με αποτέλεσμα περισσότερες λοιμώξεις, διαμάχη, εγωισμό, πολυξερία, κ.τ.λ. με σκοπό να αποκτήσουμε τα ''χρόνια νοσήματα'' που μας ΔΩΣΑΝΕ μέσα στην ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ και εν τέλει χειροπιαστά σε ένα κείμενο 3 γραμμών...


Και ναι συμφωνώ μόνο στο ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Μ.Ε.Θ. έκαναν τα αδύνατα δυνατά από την πρώτη μέρα που πήγε ο αδελφός μου εκεί και το πίστευα ακόμα και τις τρεις τελευταίες ώρες που συνόδευα τον Άγγελό μου στον παράδεισο κρατώντας του το χέρι μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της Μονάδας. Τους εύχομαι να έχουν την δύναμη να αντεπεξέλθουν τις επόμενες μέρες όπως μου ευχήθηκαν και αυτοί...


Αυτά βέβαια και άλλα πολλά θα ειπωθούν αργότερα με διαφορετικούς τρόπους και γνωρίζω από τώρα ότι δεν θα βγάλω πουθενά άκρη αλλά θα ξέρω την αλήθεια και μαζί με έμενα όλος ο κόσμος και μόνο αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. 

Δεν θα επανέλθω στο θέμα αν τηρήσετε αυτά που σας παρέθεσα και μαζί με αυτά επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες-αποδείξεις για να καταλάβετε ότι ούτε τα χρόνια δεν σεβάστηκαν μιας ψυχής που δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και ούτε επρόκειτο πλέον γιατί ήταν ένας άγγελος και δεν το είχε καταλάβει... 

Θα σας παραθέσω και τον ίδιο σε φωτογραφίες για να τον γνωρίσετε καλύτερα, όπως ήταν και όχι με τα χρόνια νοσήματα που του δώσανε και οι οποίες μένουν στο αρχείο μου μέχρι να δείξει ο χρόνος τι θα γίνουν. Και ναι ο πόλεμος ξεκίνησε για αρχή πίσω από τις οθόνες...»

http://www.gnomiartas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...