Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Βοήθεια στο Σπίτι για όλους ή μήπως για κανέναν;

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

 


Στις αρχές Φεβρουαρίου είχα γράψει για την παράλογη απόφαση που πήρανε: "Για να ενταχθεί κάποιος ηλικιωμένος στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", πρέπει να έχει κάποιον άνεργο στο οικογενειακό του περιβάλλον, αλλιώς δεν δικαιούται αυτή την υπηρεσία κοινωνικής προστασίας"...

Κοντολογίς, αν ένας ηλικιωμένος είναι ολομόναχος, δεν δικαιούται την "Βοήθεια στο Σπίτι"!!!

Από τις πιο παράλογες και απάνθρωπες αποφάσεις που έχω ακούσει, αυτή μάλλον παίρνει το πρώτο βραβείο...
Τι θα συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους; Τίποτα, θα μένουν αβοήθητοι μόνοι στα σπίτια τους, παρακαλώντας τη γειτονιά για βοήθεια...
Η μόνη λογική αιτία που μπόρεσα να βρω για να δικαιολογήσω αυτή την παράλογη απόφαση, είναι ότι θέλουν να καταργήσουνε το πρόγραμμα για οικονομικούς λόγους, και προσπαθούνε να το ροκανίσουνε, ώστε τελικά να αποδειχτεί στην πράξη άχρηστο και να μην διαμαρτυρηθεί κανένας, όταν τελικά ανακοινωθεί ότι δεν θα ισχύει πια καθόλου το "Βοήθεια στο Σπίτι"...

Έτσι, δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση που διάβασα ότι:
Ο Σύλλογος εργαζόμενων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηπείρου αποφάσισε την συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 Απριλίου.
Τις ίδιες ημέρες θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία των εργαζομένων στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» διεκδικούν:
1. Την τροποποίηση της Πρόσκλησης ένταξης στο ΕΣΠΑ και την κάλυψη με χρήματα από εθνικούς πόρους για όσες δομές δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ανέργων, με σκοπό:
α) οι δομές να επιβιώσουν το 2011
β) οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν άνεργο συγγενή αλλά έχουν πραγματική ανάγκη τις υπηρεσίες του ΒΣΣ, να συνεχίσουν να δέχονται τις υπηρεσίες του.
2. Μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση των Δομών «Βοήθεια στο Σπίτι».
3. Τη δημιουργία μόνιμων Δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Ο.Τ.Α. και ένταξη των ήδη εργαζομένων σε αυτές.
4. Τη μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε αορίστου χρόνου αφού έχουν προσληφθεί με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. (Ν. 2190/2004) και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...