Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πασχαλινό μήνυμα του δημάρχου Γεωργίου Καραϊσκάκη, Δημήτρη Γαλλίκα


Αγαπητοί
συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,
Την ιερή τούτη ώρα που το θείο Πάθος κορυφώνεται, το μήνυμα της Μεγάλης Εβδομάδας παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Το δρόμο τον έδειξε ο Κύριός μας: μέσα στη θυσία και τον πόνο υπάρχει ελπίδα. Από το σταυρό, τη θυσία και τον πόνο θα προέλθει η Ανάσταση, για τα άτομα, τις οικογένειες, τους λαούς.
Η απόφαση των δημοτικών συμβουλίων που εκλέχτηκαν το 2010 να αναλάβουν τη διοίκηση των Δήμων ήταν ένας πραγματικός Γολγοθάς. Οικονομικά ανύπαρκτα, νέα μεγάλη διεύρυνση των ορίων των Δήμων, που αύξανε τις δυσκολίες διοίκησής τους, και όλα αυτά μέσα σε μια χώρα που άνομα συμφέροντα από το εσωτερικό και το εξωτερικό την έσπρωχναν προς την καταστροφή.
Εσείς που μας εμπιστευθήκατε σε μια τέτοια εξαιρετικά δύσκολη περίσταση, και που κατορθώσαμε μαζί να κρατήσουμε το Δήμο μας ζωντανό και να βάλουμε τις βάσεις για το  μέλλον, διαχειριζόμενοι με ακεραιότητα και εντιμότητα μέχρι και το τελευταίο ευρώ, ευελπιστώ ότι θα μας εμπιστευθείτε ακόμη περισσότερο τώρα που έχουμε αποφύγει τα χειρότερα, ως Δήμος και ως Έθνος. Ευελπιστώ επίσης ότι θα μας εμπιστευθούν και πολλοί από όσους προτίμησαν έναν άλλο συνδυασμό στις εκλογές του 2010, ώστε να αντιμετωπίσουμε πιο ισχυροί τις προκλήσεις για το μέλλον και να υλοποιήσουμε ουσιαστικές δημιουργίες που θα βελτιώσουν τη ζωή όλων των δημοτικών μας διαμερισμάτων, όλων των δημοτών.
Τέλος, απευθυνόμενος σήμερα σε σάς, δεν θα ήθελα να ισχυριστώ πως είμαι αλάθητος ή αναντικατάστατος. Άλλωστε η ζωή των λαών έχει αποδείξει ότι ξέρει να αντικαθιστά πολύ καλά ακόμη και όσους παριστάνουν τους αναντικατάστατους. Το δικό μου μήνυμα είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και διορθώνοντας τα οποιαδήποτε λάθη μας – διότι ουδείς αλάθητος – να προχωρούμε διαρκώς. Και ασφαλώς θα προχωρήσουμε πολύ περισσότερο τώρα που γνωριζόμαστε καλύτερα και που ανέτειλε η ελπίδα στον ευρύτερο εθνικό και διεθνή ορίζοντα.  
Η στιγμή όμως τούτη δεν είναι για να επεκταθούμε σε προεκλογική συζήτηση. Το φως της Ανάστασης είναι για όλους ανεξαίρετα, είναι το φώς που μας καλεί σε ψυχική ανάταση, και με τη σκέψη αυτή εύχομαι σε όλους εσάς, συμπολίτισσες και συμπολίτες του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, επισκέπτες και φίλοι μας, και στις οικογένειές σας, ένα χαρούμενο και ελπιδοφόρο Πάσχα. Χριστός Ανέστη!
Δημήτρης Γαλλίκας
Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...