Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Και πάλι εργοτάξια στην παράκαμψη Άρτας

DROMOSΜετά από μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπής, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την έναρξη ενός σημαντικού έργου στην Ήπειρο. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της παράκαμψης Άρτας- Φιλιππιάδας και του ανισόπεδου κόμβου Άρτας όπου οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών μετά την σχετική απόφαση (151/2013) του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκδόθηκε στο πλαίσιο του προσυμβατικού ελέγχου και σύμφωνα με την οποία η σύναψη της σύμβασης του εν λόγω έργου δεν κωλύεται.
Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου (ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ) έχει απευθύνει ήδη πρόσκληση στην ανάδοχο εταιρεία για να υπογράψει τη σύμβαση και να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής. Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η αποπεράτωση των υπολειπομένων εργασιών που δεν είχαν ολοκληρωθεί στο πλαίσιο προηγούμενης εργολαβίας η οποία είχε διαλυθεί το καλοκαίρι του 2011. Το υπουργείο κίνησε όλες τις σχετικές διαδικασίες ώστε να επαναδημοπρατηθεί το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και έχει εξασφαλισμένη πίστωση. Υπενθυμίζεται ότι στον ανοικτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, κατέθεσαν προσφορά εννέα (9) εργοληπτικές επιχειρήσεις και προσωρινός ανάδοχος είχε αναδειχθεί η εταιρία «Ηλιοχώρα ΑΕ», με μέση έκπτωση 34,67%. Το έργο είχε προϋπολογισμό δημοπράτησης 10.100.000 ευρώ (με ΦΠΑ) ενώ το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 7.030.014,60 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε σχετικά : «Όπως είχα πει προ ημερών, ο Απρίλιος είναι μήνας θετικών εξελίξεων για τα έργα στην Δυτική Ελλάδα.
Μετά τον έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του έργου. Ολοκληρώνεται έτσι το τμήμα της Ιόνιας οδού, από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Καμπής, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων και δημιουργείται ένας ασφαλής ανισόπεδος κόμβος στην συμβολή της Ιόνιας με την εθνική οδό Άρτας – Τρικάλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...