Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ρυθμίζονται δάνεια ανέργων, αναστέλλονται πλειστηριασμοί





Ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε πως “το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για τη ρύθμιση χρεών ευαίσθητων κατηγοριών οφειλετών, όπως ανέργων, που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρη εξυπηρέτηση των οφειλών τους

Ρυθμίσεις με νόμο για τα δάνεια που έχουν συνάψει με τις τράπεζες οι άνεργοι και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, προωθεί η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, με νομοθετική ρύθμιση θα... επεκταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από οφειλές δανείων για όλο το 2012.

Τις εξαγγελίες αυτές έκαναν ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τις καταναλωτικές οργανώσεις.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως “το υπουργείο επεξεργάζεται πρόταση για τη ρύθμιση χρεών ευαίσθητων κατηγοριών οφειλετών, όπως ανέργων, που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρη εξυπηρέτηση των οφειλών τους”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Εθνους”, η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών για το θέμα και έχει ζητήσει όλες τις ρυθμίσεις που κάνουν οι τράπεζες για ανέργους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία, προκειμένου να ετοιμάσει πρόταση νόμου.

Δέσμευση τραπεζών
Ετσι, θα δεσμευτούν όλες οι τράπεζες για την ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτών των οφειλετών.

Πηγές αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα έχει σαν μπούσουλα τις ρυθμίσεις που κάνει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στην εφεδρεία.

Αυτές μπορεί να είναι επιμήκυνση του χρόνου διάρκειας αποπληρωμής των δανείων, περίοδος χάριτος στην καταβολή δόσεων κλπ. Εξάλλου, ο κ. Κουτσούκος και ο κ. Σπυράκος ανακοίνωσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (γνωστός και ως “νόμος Κατσέλη”) έχει ικανοποιητική εφαρμογή.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στα Ειρηνοδικεία 7.500 αιτήσεις για ρυθμίσεις χρεών και έχουν βγει υπέρ των καταναλωτών 350 με 400 αποφάσεις. Πολλές από αυτές, ειδικά για ανέργους, αφορούν την καταβολή ενός συμβολικού ποσού για τέσσερα χρόνια και τη διαγραφή των υπόλοιπων χρεών. Εξάλλου, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προχωρεί σε τροπολογία με την οποία θα παρατείνεται η αναστολή πλειστηριασμών κατοικιών οφειλετών για έναν ακόμη χρόνο. Σημειώνεται ότι η προθεσμία λήγει τον Δεκέμβριο.


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οι κρυφές συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών




Μετά από 5 μέρες χωρίς πρωθυπουργό τα κόμματα τα βρήκαν μεταξύ τους και η νέα κυβέρνηση πλέον είναι γεγονός. Τι συνέβη όμως άραγε μέχρι να φτάσουμε εδώ; Γιατί άργησε τόσο η συμφωνία; Πόσο δύσκολο ήταν τελικά να συνεννοηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί;



Απολαυστική η συνέχεια...


















Το χειρότερο ίσως να είναι πως μπορεί και να μην απέχουν τόσο πολύ από την αλήθεια αυτά όσο φανταζόμαστε και αν όχι στην ουσία σίγουρα στον τρόπο…



Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Με 24 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη την Τετάρτη 23/11/11

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άνω Καλεντίνη 18 Νοεμβρίου 2011
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ Αριθ. Πρωτ: 11.655
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




Παρακαλούμε όπως την 23ην μήνα Νοεμβρίου του έτους 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 προσέλθετε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό κατάστημα της έδρας του δήμου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
  1. Αποδοχή - εγγραφή στον προϋπ/σμό και κατανομή πίστωσης 5.142,27 € για «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
  2. Επανεξέταση αιτημάτων για επιχορήγηση αθλητικών συλλόγων.
  3. Έγκριση Πρωτ. Προσωρ. Παραλαβής του έργου «Αγροτική οδοποιία Α.Δ. Άνω Καλεντίνης Δ' φάση»
  4. Αποδοχή τεχν. μελέτης του έργου: «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας οικισμού Μηλιανών» Δ.Ε. Τετραφυλίας.
  5. Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή - βελτίωση δικτύων ύδρευσης» Δ.Ε. Τετραφυλίας.
  6. Έγκριση Πρωτ. Προσωρ. Παραλαβής του έργου «Αγροτική οδοποιία Δ.Δ. Ρετσιανών Δ' φάση»
  7. Έγκριση Πρωτ. Προσωρ. Παραλαβής του έργου «Διευθέτηση ομβρίων υδάτων χειμάρων Μεγαλόχαρης - Μηλιανών Β' φάση»
  8. Έγκριση Πρωτ. Προσωρ. Παραλαβής του έργου «Αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες»
  9. Εξέταση αιτήματος Συλλόγου Απανταχού Χελωνιτών Άρτας «Η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ» για παραχώρηση χρήσης κτιρίου Δημ. Σχολείου Χελώνας.
  10. Αναμόρφωση προϋπ/σμού για εξασφάλιση πίστωσης για επέκταση δικτύου ΦΟΠ στη θέση Πλακουτσέϊκα κ.λ.π.
  11. Εξέταση αιτήματος κ. Λάιου Κυριάκου του Σωτ. για παροχή νερού στην Ελάτη.
  12. Εξέταση αιτήματος ύδρευσης στο Βελεντζικό.
  13. Εξέταση αιτήματος Νικόλαου Τσιαμπά και λοιπών κατοίκων οικ. Αφροξυλιάς Μεγαλόχαρης -σχετικά με αποκατάσταση ζημιών δρόμου.
  14. Εξέταση αιτήματος Χρήστου Έλληνα για χορήγηση βεβαίωσης καταγωγής - κατοικίας στην Τ.Κ. Βελεντζικού.
  15. Εξέταση αιτήματος Κων/νου Φωτόπουλου - σχετικά με τσιμεντόστρωση δρόμου στην Τ.Κ. Δημαριού.
  16. Ανάκληση της με αριθ. 224/11 προηγούμενης απόφασης Δ.Σ. σχετικής με τροπ/ση εργασιών μελέτης του έργου «Ύδρευση Δ.Δ. Πηγών»
  17. Απ ευθείας ανάθεση εργασιών «Συντήρηση και επισκευή οχημάτων - μηχανημάτων των Υπηρεσιών του Δήμου»
  18. Εξέταση αιτήματος ύδρευσης Τάτση Γεωργίας του Ευαγγ. στην Τ.Κ. Πέτρας.
  19. Τροπ/ση της αριθ. 162/2011 απόφασης του Δ.Σ. που αφορά τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.
  20. Λήψη απόφασης σχετικής με την απογραφή του Δήμου.
  21. Τροποποίηση της με αριθ. 117/2011 απόφασης του Δ.Σ. που αφορά την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου.
  22. Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή - βελτίωση δικτύων ύδρευσης» Δ.Ε. Τετραφυλίας
  23. Έγκριση Πρωτ. Προσωρ. Παραλαβής του έργου «Βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας Τ.Δ. Κλειδιού - Σκουληκαριάς» Δ.Ε. Γ. Καραϊσκάκη
  24. Έγκριση Πρωτ. Προσωρ. Παραλαβής του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τετραφυλίας»
Ο Πρόεδρος του Δ. Σ. Κωνσταντίνος Καλοχέρης.

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΟΝΑ.

.

 ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ...
                  ....ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ 


Ιδού ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε η Ελληνική κοινωνία να αποτελέσει το πειραματόζωο της συμμορίας των ισχυρών. Ποια είναι η τελευταία πράξη στο εφιαλτικό τους σχέδιο και τι πρέπει να γίνει για την άμεση και οριστική ανατροπή του.



Ο ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ…
Ήταν το καλοκαίρι του 2008 όπου η κατάρρευση της LEHMANN BROTHERS, τάραξε σχεδόν εν μια νυκτί τα λιμνάζοντα ύδατα της απατηλής ψευδαίσθησης μιας «αναπτυξιακής» νιρβάνας.
Σήμερα πλέον όλοι αντιλαμβάνονται πως αυτή η κατάρρευση, δεν ήταν απλώς ένα μεμονωμένο χρηματοπιστωτικό γεγονός, αλλά ένα ορόσημο που σηματοδότησε την έναρξη των διεργασιών για την οριστική και αμετάκλητη, και σε κάθε περίπτωση δραματική μετατόπιση του άξονα της ιστορίας.

Η παρέμβαση της Αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας που αποσκοπούσε στην επικοινωνιακή τουλάχιστον καθήλωση – διαχείριση του προβλήματος σε επίπεδο απλά χρηματοπιστωτικού γεγονότος, είχε πεπερασμένη «δυναμική» και ήταν εκ των πραγμάτων καταδικασμένη να μην μακροημερεύσει.
Σηματοδότησε όμως και αυτή με τη σειρά της μια «νέα γενιά οπλικών συστημάτων» στην πολιτική φαρέτρα των διαχειριστών της οικονομίας. Η αιμοδοσία των τραπεζικών βρυκολάκων με «ζεστό δημόσιο χρήμα» υπεξαιρούμενο από τους κρατικούς προϋπολογισμούς, είχε μόλις «θεσμοθετηθεί» ως επίσημη πλέον κρατική πολιτική, που λίγους μετά έμελλε να επιχειρηθεί η πλανητική γενίκευσή της.
Το τέρας της παγκόσμιας διακυβέρνησης είχε ήδη αφυπνιστεί, αλλά τίποτε ακόμη δεν προϊδέαζε για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει....
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ…
Το σκηνικό της σφαγής όμως είχε στηθεί μεθοδικά από τους χορογράφους του παγκόσμιου εφιάλτη αρκετά χρόνια πριν.
Οι λαοί αιχμαλωτίστηκαν στο δόκανο ενός επίπλαστου, κυρίως όμως ενυπόθηκου καταναλωτισμού. Η βιομηχανία του χρήματος δούλευε ασταμάτητα και «έκοβε χαρτί» για να τυλίξει αργότερα μέσα σ αυτό υπολήψεις, αξιοπρέπειες, και όνειρα μια ολόκληρης ζωής που θα κατέρρεαν και αυτά σαν χάρτινοι πύργοι…
Οι κυβερνήσεις των αχυρανθρώπων σύρθηκαν σε «αναπτυξιακά πρωτόκολλα» ελάχιστης έως μηδενικής παραγωγικής ανταποδοτικότητας…

Οι κοινωνίες αποξενώθηκαν σταδιακά από τα «εργαλεία» που ήταν συνυφασμένα με τη ζωή τους (βλέπε τα φαινόμενα της μαζικής εγκατάλειψης της υπαίθρου από τον ντόπιο πληθυσμό, το μεράκι για την τελειότητα της παραγωγής όσων απέμειναν αντικαταστάθηκε με το κυνήγι της επιδότησης με στόχο την κατευθυνόμενη καταστροφή των προϊόντων κλπ)…
Οι πολιτείες (ως θεσμοί) αποξενώθηκαν και εγκατέλειψαν στην ερήμωση την όποια βιώσιμη υποδομή τους (βλέπε φαινόμενα μαζικής αποβιομηχάνισης, φαινόμενα μαζικού ξεκληρίσματος της αγροτικής παραγωγής κλπ)…
Μέσα σ αυτό το εφιαλτικό σκηνικό που χρόνια και μεθοδικά στήνονταν, για να κατασπαράξει των ίδιο το δυναμισμό των κοινωνιών που μετατρέπονταν σταδιακά σε φιλιππινέζες παροχής κάθε είδους υπηρεσιών αμφιλεγόμενης χρησιμότητας, αποτελεσματικότητας αλλά πρωτίστως βιώσιμης προοπτικής, δόθηκε το σύνθημα της γενικευμένης επίθεσης που έμελλε να τσακίσει τα πάντα.
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ… ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΤΩΝΟΥΝ…
Οι «σταθερές και διαχρονικές αξίες» πάνω στις οποίες στηρίχθηκε και «μεγαλούργησε» το μεταπολεμικό αναπτυξιακό μοντέλο (χρηματιστήρια, τραπεζικό σύστημα κλπ) κλυδωνίζονται συθέμελα.

Οι θεσμοί των οικονομικών και πολιτικών ενοποιήσεων που προωθήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια, αποδομούνται συμπιεζόμενες στις συμπληγάδες των εσωτερικών ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων.

Ολόκληρο το εποικοδόμημα βυθίζεται σε μια ανεξέλεγκτη ύφεση και αυτή με τη σειρά της το οδηγεί σε έναν ανεξέλεγκτο κανιβαλισμό που είναι σύμφυτος και απόλυτα ταυτισμένος με την ίδια του τη φυσιογνωμία.

Και όσο οι αριθμοί που χρησιμοποιούνται ως διαχρονικοί δείκτες μέτρησης για τη βιωσιμότητα και την «ανάνηψη» του μεγάλου ασθενούς, δεν δείχνουν διάθεση να ανακάμψουν, τόσο η βιομηχανία παραγωγής «μέτρων σωτηρίας» φουλάρει τις μηχανές και θυματοποιεί τις κοινωνίες.

Το αποτέλεσμα…
Η κατακόρυφη πτώση των δεικτών συνεχίζεται ανεξέλεγκτα…
Τα επιβαλλόμενα μέτρα αποδεικνύονται ανεπαρκέστατα την αμέσως επόμενη στιγμή…
Ένα τρελό πανηγύρι αλληλοαναιρούμενων επιλογών και επιδιώξεων έχει στηθεί…
Και το σύνολο των δοκιμασμένων μεθόδων αδυνατεί πλέον να σηματοδοτήσει ακόμη και την πιο απειροελάχιστη προσδοκία.
ΑΠ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ»…
Το σύνθημα πλέον έχει δοθεί. Οι θεσμοί – τέρατα που δημιούργησε το ίδιο το κοινωνικοπολιτικό σύστημα, δείχνουν πλέον τα δόντια τους στους ίδιους τους δημιουργούς τους.
Οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν δραματικά, και μαζί τους συμπαρασύρουν τόσο τους πρωταγωνιστές, όσο και τη φυσιογνωμία των μέσων που χρησιμοποιούν σ αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι.

Σε τι συνίστανται αυτές οι αλλαγές…
α.Στην ίδια τη χρησιμότητα του πρωτογενούς εργαλείου του. Το χρήμα παύει πλέον να είναι το μέσον οικοδόμησης της παραγωγής και τόνωσης της κατανάλωσης, και μετατρέπεται σε εργαλείο καταδυνάστευσης των κρατών και των κοινωνιών.
Το χρήμα πλέον δεν επενδύεται αλλά συγκεντρώνεται στα χέρια των διαχειριστών του.
Δεν μετατρέπεται σε ανταλλάξιμο εμπορεύματος αλλά χρησιμοποιείται ως αλυσίδα καθυπόταξης της πολιτικής και των κοινωνιών.
Δεν χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο που θα κινεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης, αλλά ως μέσο εκβιασμού για τη μαζική απαξίωση του όποιου κοινωνικού πλούτου και κυρίως την πλανητική καταστροφή του υπερσυσσωρευμενου κεφαλαίου που «φράκαρε» και πνίγει τους μέχρι πρότινος δημιουργούς του.
β.Στην «αναβάθμιση» των υποσημειώσεων σε ισχυρούς κανόνες άσκησης της γενικής πολιτικής. Η θεσμοθετημένη «ανωτερότητα» των αρχών ενοποίησης (που δεκαετίες ολόκληρες προβαλλόταν ως το «καμάρι» των σύγχρονων πολιτικών αποκτημάτων) υποχωρεί ανεξέλεγκτα, και παραδίδει τα ινία στην πολιτική ίντριγκα, στον διακρατικό εκβιασμό και στην αναγόρευση των νέο-κατοχικών αντιλήψεων ως κυρίαρχο πλέον στοιχείο στις διεθνείς σχέσεις.

Έτσι, το τέρας που έχει ήδη αφυπνιστεί, ενσωματώνει στη φυσιογνωμία της ανελέητης επιδρομής του ένα πλέγμα νομισματικών και πολιτικών παρεμβάσεων με τρόπο που το καθιστούν απόλυτο κυρίαρχο του «παιχνιδιού», και με κεντρικό ζητούμενο:

1.Τον πλήρη παραγκωνισμό της παραδοσιακής πολιτικής και την αντικατάστασή της από ένα νέο μοντέλο διοικητικών εγκυκλίων, που είναι απόλυτα στοχευμένες και που δεν αποσκοπούν στη «διόρθωση» των όποιων εξαμβλωμάτων γενικώς, αλλά στην τροποποίηση της ζωής σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και…

2.Τον απόλυτο έλεγχο και την πλήρη υποταγή των κοινωνιών με στόχο την οριστική κατάργηση των στοιχείων που προσδιορίζουν την όποια σχετική αυτοτέλεια στην υπόστασή τους, προσβλέποντας στην «γραναζοποίησή» τους στα πλαίσια του νέου μοντέλου  πολιτικοοικονομικής διακυβέρνησης, με τον πλανήτη ολόκληρο ξαπλωμένο στο κρεβάτι του Προκρούστη της Νέας εποχής.

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ…
Ας είμαστε σαφείς…
-Τα διαπιστωμένα αδιέξοδα στη νομισματική πολιτική διεθνώς, δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν με τις προωθούμενες τεχνοκρατικές κ.ά ρυθμίσεις. Το ζητούμενο δεν είναι η διευθέτηση κανόνων και ρυθμίσεων στη νομισματική κυκλοφορία, αλλά η υπερυγκέντρωση του χρήματος και μέσω αυτού ο απόλυτος έλεγχος των κοινωνιών.

Πρόκειται για έναν έλεγχο που δεν χορογραφείται από κάποιον συλλογικό καπιταλιστή, αλλά από μια επικίνδυνη και αυτονομημένη συμμορία που αποσκοπεί στη νομή και στον απόλυτο έλεγχο του πλανήτη.

-Το δίδυμο ελλείμματος – χρέους, τόσο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των ΗΠΑ, δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί ούτε με τα δεκανίκια των πακέτων διάσωσης (πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα στις χώρες της Ευρωζώνης), ούτε φυσικά και με την πυρετώδη «παραγωγή» της βιομηχανίας του χρήματος (παρά την αφθονία του «ρευστού» που τροφοδότησε την Αμερικανική οικονομία την τελευταία περίοδο, το «φράγμα» του πληθωρισμού και της υποτίμησης του δολαρίου, αποδείχτηκε ανθεκτικότερο και απόλυτα ικανό να ανασχέσει την «αποτελεσματικότητα» του μέτρου).

Η εξήγηση είναι απλή: Το «σωτήριο μέτρο», εντάσσεται και «ακούει» τους νόμους της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Το πλανητικό σχέδιο όμως της συμμορίας των ισχυρών, δεν «ακούει» και δεν προσαρμόζεται ευεργετικά σ αυτή τη λογική, γιατί απλούστατα …την υπερβαίνει.

-Η υποτιθέμενη «δημοσιονομική πειθαρχία» που επιχειρείται να εμφανιστεί ως ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ανάταξη των οικονομιών και την μετατόπισή τους στην τροχιά της ανάκαμψης, δεν αποτελεί απλά ένα βολικό συγκυριακό πρόσχημα για την επιβολή μέτρων πρωτοφανούς αντικοινωνικής αγριότητας, αλλά όταν η «φούσκα» της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα σκάσει στο βωμό της προδιαγεγραμμένης αποτυχίας της, οι λαοί θα έχουν βρεθεί κοινωνικά απογυμνωμένοι και ουσιαστικά αιχμαλωτισμένοι σε ένα νέο στάτους από το οποίο θα είναι αδύνατον πλέον να αποδράσουν ούτε στα ίδια τους τα όνειρα.
Το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας με τη σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία απέδειξε ότι όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει τα ελλείμματα του προϋπολογισμού της, αλλά βαδίζει ολοταχώς σε μια πρωτοφανή και βαθύτατη κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες.
Γίνεται λοιπόν φανερό πως η επίκληση και του «βραχνά» της δημοσιονομικής πειθαρχίας, δεν γίνεται με ζητούμενο την ανακοπή του κατήφορου, αλλά χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την απόλυτη επιδείνωση της κατάστασης των κοινωνιών.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ…
Πρόκειται για εκείνο το κομμάτι του σχεδίου που θα τεθεί σε εφαρμογή, αμέσως μόλις οι κοινωνίες αφομοιώσουν πλήρως το δήθεν αναπόφευκτο μιας εξέλιξης που άλλοι επέλεξαν… άλλοι σχεδίασαν… και με την επικοινωνιακή και όχι μόνο βία επέβαλαν στις κοινωνίες να την αποδεχτούν.
Έτσι, με τις κοινωνίες παροπλισμένες σε αποθέματα ηθικού και παραδομένες απόλυτα σε ένα καθεστώς ανεξέλεγκτης και γενικευμένης δυστυχίας, θα έχει φτάσει για τους χορογράφους αυτής της εξέλιξης η στιγμή που θα πρέπει να δρομολογήσουν και το κεντρικό τους ζητούμενο που είναι οι δραματικές γεωπολιτικές αλλαγές και ανακατατάξεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Οι πολεμικές μηχανές ετοιμάζονται στο φουλ και αυτή την αλήθεια δεν έχει κανένας δικαίωμα να την υποτιμήσει.
Έτσι…
-Και το υπερσυσσωρευμένο κεφάλαιο θα καταστραφεί πράγμα που είναι το ζητούμενο στην παρούσα φάση των πολυεπίπεδων αδιεξόδων. Αλλά…
-Και ο πλανητικός χώρος θα αναδιανεμηθεί προκειμένου να ανατροφοδοτηθεί, μέσα από την καταστροφή και το θάνατο, η βιωσιμότητα ενός συστήματος που έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια του.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ???
Ναι. Και αυτή βρίσκεται στον αντίποδα, όχι των μέτρων που παίρνονται, αλλά στον αντίποδα των κυρίαρχων λογικών και αντιλήψεων πάνω στις οποίες επιχειρήθηκε να «πατήσουν» αυτά τα μέτρα και να αποσαθρώσουν τις συνειδήσεις των λαών.
Η διέξοδος βρίσκεται στη μαχητική αναβάθμιση της δυναμικής των εθνικών συνειδήσεων και στην ανάκτηση των αξιών τις οποίες μεθοδικά επιχειρήθηκε να τσαλακώσουν και να αφανίσουν…
Η αναβάθμιση της δυναμικής των εθνικών συνειδήσεων, θα αντιστρατευθεί αποτελεσματικά και ασυμβίβαστα τις λογικές των δρομολογούμενων πολιτικών και οικονομικών ενοποιήσεων, πάνω στις οποίες επιχειρείται να πατήσει το εποικοδόμημα της Νέας Τάξης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης, που θυματοποιεί και παροπλίζει τις «σύγχρονες» κοινωνίες – σούπα που μεθοδικά οικοδομούν.
Η πολιτική ισχυροποίηση των εθνικών συνειδήσεων, θα επιβάλει τη δημιουργία και την ισχυροποίηση πατριωτικών ηγεσιών που θα ανακόψουν το ραγιαδισμό και την εθελοδουλία (ακόμη και αυτήν του διπλωματικού πρωτοκόλλου), πράγμα που θα σηματοδοτήσει όχι μόνο τη θριαμβευτική αποκατάσταση των στοχοποιημένων αξιών, αλλά κυρίως τη στοχοπροσήλωση γύρω από πραγματικά εθνικές πολιτικές που θα ανακόψουν αυτό τον επικίνδυνο κατήφορο, θα τσαλακώσουν την ομαλότητα στην εξέλιξη του επικίνδυνου νεοταξίτικου σχεδίου, και φυσικά θα δρομολογήσουν πολιτικές σε μια διαμετρικά διαφορετική κατεύθυνση από την επιδιωκόμενη.
Πρωταρχικό μέλημα αυτών των πατριωτικών ηγεσιών που θα στηρίζονται αποφασιστικά στις ισχυροποιημένες εθνικές συνειδήσεις, θα πρέπει να είναι η άμεση και απόλυτη ανακοπή των επικίνδυνων γεωπολιτικών σχεδιασμών, με μια δέσμη μέτρων άμεσης προτεραιότητας που γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο θα πρέπει να είναι:
1.Άμεση και μη ανακλητή εθνικοποίηση του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πηγών με θεσμοθετημένο έναν ουσιαστικό κοινωνικό έλεγχο στη συνολική διαχείρισή τους. Αυτό θα αποτελέσει και την πρώτη γραμμή άμυνας με τον εθνικό έλεγχο που θα ανακόπτει το «δικό τους» γεωπολιτικό παιχνίδι.
2.Άμεση και μη ανακλητή επανεθνικοποίηση του συνόλου των επιχειρήσεων εθνικής σημασίας που δραστηριοποιούνται στους τομείς: τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, υποδομή, μεταφορές, υγεία.
3.Άμεση και μη ανακλητή εθνικοποίηση του συνόλου των επιχειρήσεων εθνικής σημασίας,με τη θεσμοθέτηση ουσιαστικού κοινωνικού ελέγχου στη διαχείριση και τη διάθεση του προϊόντος τους.
4.Άμεση αποχώρηση από κάθε οργανισμό πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης και χάραξη μιας πραγματικά εθνικά ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και προς κάθε κατεύθυνση.
5.Ρητός και διαρκής αποκλεισμός κάθε πιθανότητας μελλοντικής επανένταξης σε αντίστοιχους οργανισμούς πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης, που θα επαναφέρουν από το παράθυρο τα επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια και τις καταστροφικές πλανητικές τους επιπτώσεις.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ…
Απ όλα τα παραπάνω γίνονται φανερά δυο πράγματα, και οφείλει κανείς να τα σταθμίσει με το ανάλογο ειδικό βάρος στη συνείδησή του.
1.Το πρώτο πράγμα που γίνεται φανερό, είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε η Ελληνική κοινωνία να αποτελέσει το πειραματόζωο της συμμορίας των ισχυρών, σ αυτό το επικίνδυνο σχέδιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, πριν από την τελικά έφοδο για την πλανητική εφαρμογή του.
Δεν επέλεξαν μια κοινωνία «από το σωρό». Επέλεξαν την Ελληνική κοινωνία με την ιστορία, τις αξίες, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις γιατί ήξεραν καλά πως τσακίζοντας τον «τσαμπουκά» και την αξιοπρέπεια του Έλληνα, θα έχουν καταφέρει ουσιαστικά να υποτάξουν ολόκληρο τον πλανήτη.
2.Το δεύτερο πράγμα που γίνεται φανερό, είναι ο ιστορικός ρόλος της Ελληνικής κοινωνίας που και μπορεί, και οφείλει να αποτελέσει με τον ξεσηκωμό και την αντίστασή της, την πυριτιδαποθήκη που θα ανατρέψει το σχέδιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, θα δρομολογήσει το ντόμινο του καθολικού ξεσηκωμού, και θα αλλάξει συνολικά τον ρού της παγκόσμιας ιστορίας.
Αυτή λοιπόν η κοινωνία που τόσο βάναυσα και προκλητικά στοχοποιήθηκε, δεν έχει καμία θέση στη λογική των διλημμάτων της δοτής κατοχικής κυβέρνησης και των πολιτικών δεκανικιών που τη στηρίζουν.
Η θέση αυτής της κοινωνίας βρίσκεται μακριά από τις λογικές του ραγιαδισμού και της υποτέλειας.
Βρίσκεται εκεί που την καλεί η αξιοπρέπειά της και όχι οι μεθοδευόμενες αυταπάτες της.
Βρίσκεται στην πραγματική της χειραφέτηση που θα της δώσει το δικαίωμα να δικαιώσει την ιστορία της και όχι τις μικροκομματικές σκοπιμότητες των ανίκανων του πολιτικού συστήματος που διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία του «ηγέτη», πάνω στα ερείπια της ίδιας της πατρίδας μας.του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, είναι γύρω μας... Μην μου πείτε πως δεν την βλέπετε



















Ο τελικός σκοπός της Νέας Εποχής είναι η επικράτηση του αθεϊσμού και η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας άθεης θρησκείας βασισμένη σε.ναρκομανείς,τρανσέξουαλς,ομοφυλόφιλους,δολοφόνους,ρομποτοποιημένους,πωλητές όπλων και ναρκωτικών(δείτε γύρω μας),τεμπέληδες,ακοινώνητους και απομακρυσμένους ανθρώπους από...
το Θεό.
Και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση,που θα κυβερνά κατά βούληση ανθρώπους,που δεν θα  γνωρίζουν οικογένεια, φυλή,έθνος,σημαία,θρησκεία,αγάπη,φιλία,πατρότητα,μητρότητα,συναδέλφωση,συνεργασία.Οι ηγέτες της Νέας Παγκόσμιας Θρησκείας,της Νέας εποχής και της Νέας Τάξης Πραγμάτων(που στην ουσία είναι το ίδιο και το αυτό),είναι οι στρατηγοί και οι ναύαρχοι του Σατανά.
Σε συμφωνία με τους δαιμονικούς συμβούλους τους,αυτοί έχουν ήδη καταστρώσει το σχέδιο μάχης.
Έχουν επίσης αναγνωρίσει τον εχθρό κι έχουν αρχίσει η προετοιμασία κι οι αψυμαχίες σ'όλο τον κόσμο.
Δρουν καταλυτικα,περιγράφουν και υποστηρίζουν νέες εκδοχές,στα σχολεία,την τηλεόραση,τον τύπο,τον κινηματογράφο,την τέχνη,τη μουσική,τα επιστημονικά περιοδικά,στους διανοούμενους,στα κυβερνητικά ντοκουμέντα,στα κόμματα και σε κάθε πολιτική και νομοθεσία.
Μη μου πείτε πως δεν τα βλέπετε να υπάρχουν γύρω σας; 

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ!



Η αποκάλυψη που βλέπετε στην εικόνα προέρχεται από το σημερινό "Παρόν": 
Το σκυλάκι του Σημίτη και μέλος της μασωνικής Τριμερούς Επιτροπής, έχει...φάει καλά σε βάρος της χώρας, που καλείται να...σώσει!
Κι αν κάποιοι δεν...σκιάζονται από τη συμμετοχή του Προτεστάντη στις διάφορες "λέσχες", ενοχλούνται άραγε από τα "έργα" του επί αρχιπροδότη Σημίτη;



- Ρώτησε κανένα μιντιακό παπαγαλάκι ποια είναι η γνώμη του για το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, όπου ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε και κάποιοι έβγαλαν πακτωλούς χρημάτων σε βάρος του;

- Ρώτησε κανένα γιουσουφάκι πώς ακριβώς μαγείρεψε τα περίφημα "greek statistics", που μας έβαλαν στο Ευρώ;

- Ρώτησε κανένα συγκυβερνητικό εξαπτέρυγο πού πήγαν τα λεφτά των Ολυμπιακών Αγώνων και τι έκαναν οι τραπεζίτες στο ...συγκεκριμένο πανηγύρι δισεκατομμυρίων;



Αυτός είναι ο...εθνοσωτήρας που γλείφουν τα Μμε των νταβατζήδων, προφανώς επειδή θυμούνται πόσο καλά έφαγαν επί Σημίτη!

Αυτός είναι ο "καλύτερος", σύμφωνα με τοτυς ξεφτιλοπατριώτες της διαπλοκής, που ρίχνουν κεραυνούς εναντίον των ξένων συμφερόντων, αλλά τα υπηρετούν πιστά!

Ε, λοιπόν! Αυτό το διορισμένο δεκανίκι που μας φόρτωσαν ως Πρωθυπουργό ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, δεν το αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση!

45 μάστοροι

κι 60 μαθητάδες…

ΔΩΣΤΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Γουρνοχαρά.




Μόνο 37 χρόνια χρειάστηκαν τα δύο κόμματα εξουσίας για να
επισημοποιήσουν τη σχέση τους...

Τριάντα επτά χρόνια...αρραβωνιασμένοι. 
Αποφάσισαν επιτέλους...να παντρευτούν!!
Παραδέχονται πια τα κοινά τους χαρακτηριστικά.
Τη "συμφωνία χαρακτήρων".
Το "κοινό μέλλον" (και παρελθόν) που τους δένει
   Η σχέση τους,λοιπόν,"νομιμοποιείται" ενώπιον των Ελλήνων.
Ενώπιον του Λαού και των Ξένων κουμπάρων. 
Απομένει η αποστολή των  υπογραφών στο ιερατείο της ΕΕ/ΔΝΤ.
 - Η αναγγελία του "χαρμόσυνου νέου" ικανοποίησε πολλούς.
Εντός και εκτός Ελλάδας.
Πλήθος γαλαζοπράσινων Γουρουνιών παρελαύνουν για μέρες από
τα καθεστωτικά ΜΜΕ, επιδεικνύοντας το... δαχτυλίδι της Υπόσχεσης
και τον ανομολόγητο 'Ερωτα τους!!
Χαμόγελα,χαϊδολογήματα,φιλοφρονήσεις,ματιές θαυμασμού!!
Η ευτυχία τους ολοκληρώνεται και εξακοντίζεται στα ουράνια από
τον αναμενόμενο τοκετό.
Φυσιολογικό ήταν. Μιά πολύχρονη ημι"παράνομη" σχέση να κατα-
λήγει σε εγκυμοσύνη...Επιλεγμένη...Σχεδιασμένη.
............................................................................
Το πατριωτικό/εθνοσωτήριο φιλοΜνημονιακό μπλογκ διευρύνεται.
Τα Γουρούνια πολλαπλασιάζονται.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα καταγραφεί ως ο πρωθυπουργός που,
από ανικανότητα ή πρόθεση,οδήγησε τη Χώρα του στην Εξάρτηση
και τους Πολίτες της στην Εξαθλίωση.
Οι υπουργοί του,από ανόητη φιλοδοξία ή συνειδητή επιλογή,ως
στυγνοί συνεργοί του.
Οι βουλευτές του ως Γουρούνια που λατρεύουν τη Βρωμιά και τρέ-
φονται με σάρκες και αίμα Αθώων και Ανυπεράσπιστων Ελλήνων.
Δύο χρόνια είχαν ΟΛΟΙ τους τις ευκαιρίες...Τις προσπέρασαν.
ΟΛΟΙ τους είναι Συνυπεύθυνοι Εγκληματίες...
Σε Εγκλήματα Διαχρονικά...Τιμωρητέα.
 
  Ο Σαμαράς και η ΝΔ θα καταγραφούν ως "Εντιμοι Πατριώτες" που
"τιμούν την υπογραφή της Χώρας"...ακόμα κι όταν αυτή "μπαίνει"
σε διάταγμα Εκτέλεσης Χώρας και Λαού.
Είχαν κι Αυτοί τις ευκαιρίες τους...Τις προσπέρασαν.
.............................................................................
Σε πολλά μέρη της Πατρίδας υπάρχει το έθιμο της "Γουρνοχαράς",
την περίοδο των Χριστουγέννων...
Σύλλογοι,πρώην Κοινότητες,ακόμα και απλοί άνθρωποι καλούν
κόσμο να συμμετέχει στο έθιμο...
... Γουρούνια σφάζονται...ψήνονται...τεμαχίζονται...τρώγονται.
Από πέρυσι οι "Γουρνοχαρές" περιορίζονται.
Σε μερικά χρόνια,'ίσως,να εξαφανιστούν...
όπως και η ΠΑΤΡΙΔΑ...
...ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΊΣΟΥΜΕ ΝΑ "ΣΦΑΞΟΥΜΕ"...
τα "άλλα" Γουρούνια!!

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ. Ο Σαμαράς συμφώνησε με τον πρωθυπουργό Παπανδρέου συγκυβέρνηση..



Το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε απόπειρα συνεννόησης, εάν πρώτα δεν παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου και λίγες ώρες αργότερα συζητούσε με τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου για την νέα συγκυβέρνηση (χωρίς σχόλια). Και όχι μόνο αυτό, αλλά συμφώνησε κιόλας με τον κ. Παπανδρέου.
Τελικά έγινε μια συμφωνία η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, προβλέπει συγκρότηση συγκυβέρνησης με στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αφού πρώτα όμως υλοποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης – 27ης Οκτωβρίου (τι σημαίνει αυτό;).
Βλέπουμε δηλαδή ένα τεράστιο παζάρι και μια δυστοκία να παρουσιαστεί στις εκλογικές πελατείες κυρίως της ΝΔ, το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας, προφανώς για να μην γίνει χαμός από απόψε.   

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Γιώργο, φύγε!



Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και τμήματα του πατριωτικού αλλά και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, ολόκληρη η κοινωνία… Γιώργο, φύγε!
αλλά και οι Έλληνες που ζουν πέρα από τα σύνορα της χώρας συγκλίνουν στην ίδια άποψη, στην ίδια αξίωση, στην ίδια πατριωτική προσταγή: Γιώργο, φύγε!
Διότι εξαπάτησες, απέτυχες και σέρνεις τώρα την πατρίδα στην έσχατη απειλή. Στην απόλυτη καταστροφή.
Διότι ξέχασες πως στις Δημοκρατίες μόνος εντολοδότης είναι ο λαός. Και κανένας άλλος.
Διότι οι μεθοδεύσεις που απεργάζεσαι δεν υπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Τα θέτουν σε άμεσο και σοβαρότατο κίνδυνο.
Αθέτησες όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβες απέναντι στους Έλληνες και επιβεβαίωσες όλες τις προσδοκίες των άσπονδων φίλων της χώρας.
Ματαίωσες –καταπώς υποσχέθηκες στους Αμερικανούς– τις ενεργειακές συμφωνίες που θεμελίωναν μια περήφανη εξωτερική πολιτική και υπηρετούσαν τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας.
Διέσυρες την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο, κατηγορώντας τη ως διεφθαρμένη και αναξιόπιστη.
Υπέταξες τη χώρα, κινούμενος μυστικά και υποχθόνια, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Επέβαλες επιλογές που περιορίζουν την εθνική κυριαρχία.
Επέβαλες πολιτικές που καταρράκωσαν την οικονομία και παρέλυσαν ολόκληρη την κοινωνία.
Επέβαλες αποφάσεις που έφεραν «λουκέτα», ανεργία, φτώχεια, απόγνωση, κατάθλιψη.
Απέτυχες σε όλα. Στο χρέος, στο έλλειμμα, στους στόχους που διακήρυσσες και στις υποσχέσεις που μοίραζες.
Έφερες την κοινωνία σε κατάσταση αποσύνθεσης, κατάθλιψης και μαζικής παράκρουσης.
Και τώρα καταφεύγεις, αδίστακτα, ανεύθυνα και τυχοδιωκτικά, στην έσχατη απειλή.
Δημιουργείς καταστάσεις πλήρους οικονομικής κατάρρευσης.
Δημιουργείς συνθήκες διχασμού.
Δημιουργείς σοβαρότατους εθνικούς κινδύνους.
Παίζεις με το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Παίζεις με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων.
Παίζεις σε βάρος των παιδιών μας.
Παίζεις, πρώτα απ’ όλα, με την παρουσία της πατρίδας μας στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και το ευρώ. Σαν να ’βαλες κάποιο σχέδιο στο νου και βάλθηκες να το ολοκληρώσεις πάση θυσία.
Μόνο που –πάση θυσία– το σχέδιο αυτό θα ανατραπεί. Είτε από υπεύθυνες δυνάμεις του κόμματός σου είτε από την αντιπολίτευση είτε από τον ίδιο το λαό.
Οι μεθοδεύσεις σου δεν είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Είναι εμπρησμός της πατρίδας μας. Είναι το λάκτισμα που την πηγαίνει στον όλεθρο.
Ακόμα και οι ξένοι μιλούν για αυτοκτονία της Ελλάδας.
Για εκούσια χρεοκοπία.
Για βίαιη επιστροφή στη δραχμή.
Το παιχνίδι σου δεν είναι μόνο επικίνδυνο. Είναι και ύποπτο.
Διότι υποκρύπτει απειλή σε βάρος ολόκληρης της Ευρώπης. Και συμφέροντα άλλων.
Διότι δεν χωρά σε ανθρώπου νου τόση ανευθυνότητα.
Και δεν σε αντέχει ο τόπος ούτε μια μέρα παραπάνω.
Τελείωσες, Γιώργο.
Τελείωσε και το θέατρο.


Και έχεις τώρα μία και μόνο επιλογή: Να φύγεις.


Είναι το μέγιστο που μπορείς και το ελάχιστο που οφείλεις.


Σήμερα, κιόλας. Όχι αύριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...