Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Εργοστάσιο Μαρμελάδας στην Άρτα

Εργοστάσιο Μαρμελάδας στην Άρτα

Φέρνει την αισιοδοξία

Σε λίγες ημέρες αρχίζει η λειτουργία του εργοστασίου που θα παράγει 10 τόνους μαρμελάδα την ημέρα, από πορτοκάλια της περιοχής

Με εντατικούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου ZEUS, στην περιοχή Ιμαρέτ Άρτας και με την έναρξη της συγκομιδής πορτοκαλιών της περιοχής μας, θα αρχίσει την λειτουργία του, με δεδομένη την παραγωγή, αλλά και την εξαγωγή της.
10 τόνους την ημέρα μαρμελάδα, με βάση τον χυμό και την φλούδα του πορτοκαλιού, θα είναι η παραγωγή του εν λόγω εργοστασίου, το οποίο θα απορροφάει κάθε ημέρα 20 τόνους πορτοκάλι απ’ την περιοχή της Άρτας, με επιλεγμένη βέβαια την ποσότητα που θα εισάγει, έτσι ώστε το προϊόν να είναι αυτό που ζητεί η αγορά της Ρωσίας, όπου και θα εξάγεται το σύνολο της παραγωγής του. Συνολικά η παραγωγή πορτοκαλιών που θα απορροφήσει φέτος το εργοστάσιο είναι 3.600 τόνους πορτοκάλια, ενώ την παραγωγή μανταρινιού και ακτινιδίων, δεν την προλαβαίνουν φέτος και είναι στο πρόγραμμα να απορροφηθούν ανάλογες ποσότητες την επόμενη χρονιά.
Το προϊόν που θα παράγεται απ’ το εργοστάσιο θα είναι ένα είδος μαρμελάδας, το οποίο έχει την ζήτηση στην αγορά της Ρωσίας και ήδη οι ποσότητες που θα εξαχθούν στην συγκεκριμένη αγορά είναι συμφωνημένες και γι’ αυτές θα εργαστεί. Πρόκειται για ένα προϊόν χωρίς κανένας συντηρητικό, βάση του οποίου θα είναι ο χυμός πορτοκαλιού, η φλούδα του πορτοκαλιού και η ζάχαρη, την οποία πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία κάνει εισαγωγή από άλλες χώρες, μιας και η αγορά της απ’ την ελληνική βιομηχανία είναι απαγορευτική λόγω της τιμής.
Θα απασχολούνται καθημερινά δυό βάρδιες με δέκα εργαζόμενους η κάθε μία, ενώ σε συζήτηση βρίσκεται και το ενδεχόμενο της λειτουργίας και τρίτης βάρδιας, πράγμα που θα εξαρτηθεί και απ’ την πορεία της λειτουργίας του.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο θα λειτουργούν καταψύκτες, στους οποίους θα αποθηκεύεται το εισαγόμενο πορτοκάλι, ώστε να λειτουργεί και μετά την περίοδο της συγκομιδής, αν οι ανάγκες των παραγγελιών το επιβάλλουν.
Με το προϊόν που θα εισάγεται προς επεξεργασία στο εργοστάσιο, θα παράγεται και το ΠΕΛΕΤ, το οποίο θα είναι η βάση της ενέργειας που θα απαιτηθεί για την λειτουργία του. Ήδη είναι έτοιμη η μονάδα που θα παράγει το ΠΕΛΕΤ, που σημαίνει ότι με τον τρόπο αυτό, το εργοστάσιο, θα αποφύγει σειρά εξόδων που αφορούν στην λειτουργία του.
Γενικά η λειτουργία του εργοστασίου ZEUS στην Άρτα, δίνει το στίγμα της αισιοδοξίας για την περιοχή μας και όπως εξήγησε στην «Γ» ο υπεύθυνος και εκ των ιδιοκτητών του κ. Θεοδωρίδης, στους στόχους των ιδιοκτητών, είναι και η στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, ώστε με την πρόοδό του, να αξιοποιούνται και άλλες παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής.
Η διάθεση της διοίκησης της εταιρείας είναι δεδομένη και είναι λογικό να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον απ’ τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ώστε να λειτουργήσει σωστά το εργοστάσιο και να γίνουν πράξη οι προοπτικές που και παραπάνω περιγράφονται.

Μια πρόκληση για τις γυναίκες!

Εκτός της συγκεκριμένης παραγωγής της μαρμελάδας, που θα είναι η βάση της παραγωγής του εργοστασίου ZEUS στην Άρτα, υπάρχει και μια πρόταση απ’ την πλευρά της διοίκησής του, η οποία αποτελεί πρόκληση για τις γυναίκες της ευρύτερης περιοχής. 
Θα μπορούν να παρασκευάζουν γλυκά κουταλιού, τα οποία θα έχουν ως βάση το πορτοκάλι, το νεράντζι, το καρύδι και ότι άλλο έχει η περιοχή, τα οποία θα παραδίδουν στο εργοστάσιο, το οποίο με την σειρά του θα τα συσκευάζει και όλες οι ποσότητες θα εξάγονται στην Ρωσία.
Βεβαίως το εργοστάσιο θα δίνει σε κάθε γυναίκα που επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί του, τις προσιαγαφές των γλυκών που θα παράγονται, για να μπορούν να συσκευάζονται και να εξάγονται στην συνέχεια.
Υπάρχει η παραγωγή την οποία οι γυναίκες που θέλουν να εξασφαλίσουν το μεροκάματό τους, μπορούν να αξιοποιήσουν και είναι αναμενόμενο η απόφαση αυτή της διοίκησης του εργοστασίου να δημιουργήσει ενδιαφέρον για την οικιακή οικονομία, που στις ημέρες μας, είναι αναγκαία όσο ποτέ.
Βεβαίως οι γυναίκες που θα ενδιαφερθούν θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν απ’ τους αρμοδίους του εργοστασίου και να προετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά από τώρα.

Η εταιρεία ZEUS, της οποίας βασικός μέτοχος είναι ο κ. Θεοδωρίδης, ανήκει σε μια αλυσίδα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία και έχουν μεγάλο κύκλο εργασιών στην χώρα αυτή και είναι οι εταιρείες αυτές που εξασφαλίζουν την συνολική διάθεση του προϊόντος στην Ρωσική Αγορά.
Οι εταιρείες συνεργάζονται μεταξύ τους και όπως είναι λογικό αυτό, η συνεργασία αυτή, δίνει και το ξεχωριστό στίγμα της αισιοδοξίας για την Άρτα.

 ΠΗΓΗ.Γνώμη Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...