Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Κλαδικός Φορέας Αιγοπροβατοτρόφων




Κλαδικός Φορέας Αιγοπροβατοτρόφων

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση που έγινε  στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ»



Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση-ενημέρωση των κτηνοτρόφων του Νομού Άρτας στην αίθουσα Διώνη του Δήμου Αρταίων. Θέμα της συνάντησης ήταν οι τρέχουσες εξελίξεις στην κτηνοτροφία και η συζήτηση και λήψη απόφασης για τη δημιουργία κλαδικού φορέα αιγοπροβατοτρόφων.
Ομιλητής ήταν ο κ. Ντίνος Μπλάτσιος, γεωπόνος, Πρόεδρος της Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός συνεταιρισμού κτηνοτρόφων για την επιβίωση και την ανάπτυξη του κλάδου. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Β. Ψαθάς, ο Εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Οργάνωσης Ομάδας Παραγωγών του Νομού Άρτας κ. Κωνσταντίνος Καραδήμας και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας - Φλιππιάδας κ. Νίκος Γκίζας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας κ. Δημήτρης Βάσσος κ.ά.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα παραγωγών στο Νομό Άρτας σύμφωνα με τον κ. Καραδήμα, ο οποίος τόνισε ότι «δεν πάει άλλο. Πουλάμε προϊόντα σε τιμές πολύ χαμηλές και τα προϊόντα αυτά  βρίσκονται σε κρεοπωλεία, σε σουπερμάρκετ και σε άλλα σημεία πώλησης σε τιμή τρεις ή τέσσερις φορές πάνω από την τιμή που ένας παραγωγός τα πουλάει».
Η αιρετή Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό των αιγοπροβατοτρόφων ανέφερε ο κ. Ψαθάς γνωστοποιώντας ότι « εντός του έτους θα γίνει η διατροφική σύμπραξη, η οποία έχει ως κύριο σκοπό την προώθηση των αγροτικών προϊόντων και θα αφορά όλη την Ήπειρο. Θα συμμετέχουν και οι αιρετοί και τα επιμελητήρια και οι άνθρωποι της αγοράς. Μέσα από κει θα κάνουν συμβολαιακή γεωργία. Θα γίνονται συμβόλαια με διάφορες παραγωγικές τάξεις και επαγγελματικούς κλάδους με τους ίδιους τους αγρότες».
Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Παπαλέξης μετά την παρακολούθηση της συνάντησης δήλωσε ότι «είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, γίνεται μια προσπάθεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι της περιοχής μας να γίνουν μία επιχείρηση η οποία θα μπορεί να αναλάβει μεγαλύτερες δεσμεύσεις για να προμηθεύει προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες και σε καλή ποιότητα. Ο Δήμος θα είναι κοντά τους».
Τέλος, ο κ. Γκίζας κάλεσε όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής να παρευρεθούν στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Τρίτη, ώρα 11 στα Γιάννενα, έτσι ώστε «το παρών να είναι δυναμικό για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε με τη δυναμική μας την υπογραφή της μεταβίβασης των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ σε κάποια εταιρία, γιατί είναι παράνομος ο διαγωνισμός και είναι σκανδαλώδης η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...