Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η Π. Ε. Άρτας δέχεται ξανά αιτήσεις για ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ



Είχαν ανασταλεί λόγω εκλογών
Προθεσμία υποβολής από 30-5-2012 έως και 8-6-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
(για τη συνέχιση προγράμματος ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) 
   Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης - Ε.Ψ.Ε.Π.πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους του προγράμματος ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που υλοποιεί με συμπράττοντα φορέα την Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ότι, μετά το από 30-5-2012 σχετικό Δελτίο Τύπου του ΑΣΕΠ,συνεχίζονται από την Τετάρτη 30-5-2012 οι διαδικασίες επιλογής συμμετεχόντων/ωφελούμενωντης πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007 - 2013.
   Ως εκ τούτου, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των... υποψηφίων ωφελουμένων στο πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με δικαιούχο φορέα την Ε.Ψ.Ε.Π. και συμπράττοντα φορέα την Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα Άρτας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΚΟΧ 23.401/1/2012), που είχε ανασταλεί λόγω της εκλογικής διαδικασίας, από 30-5-2012 συνεχίζεται κανονικά και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες, ήτοι από 30-5-2012 έως και 8-6-2012.
   Σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ε.Ψ.Ε.Π. (www.epsep.gr) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για διευκρινίσεις στο τηλ. επικοινωνίας26510-39820. 

Ένας Ηπειρώτης (Αρτινός) Γενικός διευθυντής του κινήματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες"


Ο οικονομολόγος - φοροτεχνικός Ζώης Κολιός
Με απόφαση του Προέδρου του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΠάνου Καμμένου, καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του Κινήματος αναλαμβάνει ο οικονομολόγος – φοροτεχνικός Ζώης Κολιός.Ο κ. Κολιός ασκούσε μέχρι πρότινος καθήκοντα Διευθυντή Οικονομικών του Κινήματος Γεννήθηκε στην Άρτα το 1964 και μεγάλωσε στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας το 1981.Πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής ,με ειδίκευση στο Marketing και Managment ,στα διεθνή λογιστικά πρότυπα , στην Αναλυτική Λογιστική και στην Κοστολόγηση.Αδειούχος Οικονομολογικού Επαγγέλματος και Λογιστής Φοροτεχνικός Α' τάξεως του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.Επίσημος Οικονομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων με μεγάλη διδακτική εμπειρία ως καθηγητής Λογιστικής.Εκλεγμένο μέλος στην Σ.Τ.Α. του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.Μέλος της Επιστημονικής ομάδας "Σύνταξης πρότασης Φορολογικού Συστήματος" καθώς και της ομάδας "Προτάσεις πάταξης της Φοροδιαφυγής" και της ομάδας "επιμόρφωσης στελεχών του οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας".Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης πτυχιούχων Οικονομικών σπουδών Ελλάδος.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο Ερυθρός Σταυρός Άρτας ευχαριστεί και ενημερώνει



Διακοπή για το καλοκαίρι της προσφοράς σε ρούχα
Μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα και χρήματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
   Το Τμήμα Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι, στο προηγούμενο διάστημα, προσέφεραν σημαντικές ποσότητες, κυρίως σε ρούχα για να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
   Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την προσφορά τους:
     α) τους Καθηγητές και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας.
     β) την Ενορία του Αγίου Παντελεήμονα Περάνθης και τον Αιδεσιμότατο π. Δημήτριο Τζουρμανά.
     γ) τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Παναθηναϊκού του Νομού μας.
   Όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε μετά την απαραίτητη διαλογή και ταξινόμηση που έκαναν οι Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού και αφού υπερκαλύφθηκαν οι τοπικές ανάγκες των συμπολιτών μας, το υπόλοιπο συσκευάστηκε και θα σταλεί τις επόμενες μέρες στην... Ι.Μ. Βερατίου και Αυλώνος της Αλβανίας καθώς και σε ιδρύματα (ορφανοτροφεία, γηροκομεία κ.τ.λ) της Σερβίας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.
   Μέχρι να διευθετηθεί το υλικό που έχει συγκεντρωθεί και λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, που ακολουθούν, παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να σταματήσουν προσωρινά την προσφορά σε ρούχα, η οποία θα συνεχισθεί κανονικά μετά το καλοκαίρι.
   Διευκρινίζουμε ότι η προσωρινή αυτή διακοπή αφορά, μόνο τα ρούχα, γιατί κάθε άλλη προσφορά και κυρίως σε τρόφιμα και χρήματα θα γίνεται δεκτή κανονικά γιατί οι ανάγκες για βοήθεια σε οικογένειες συμπολιτών μας γίνονται συνεχώς μεγαλύτερες και η προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού να στηρίζει αυτές τις οικογένειες δεν θα σταματήσει και θα συνεχίζεται κανονικά.

Προγραμματική Σύμβαση για το ενεργειακό χωριό στο Αθαμάνιο


Highslide JS
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων  για την υλοποίηση της πράξης «Αθαμάνιο – Ενεργειακή Οικονομία, Πυρήνας Αειφορίας, Πόλος Αξιοβίωτης Καθημερινότητας».

Ο φάκελος που θα κατατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου περιλαμβάνει παρεμβάσεις με στόχο τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται παρεμβάσεις σε κτήρια, όπως τα δύο Δημοτικά Σχολεία στο Αθαμάνιο, στον φωτισμό της κοινότητας και στην Εθνική Οδό, που διέρχεται από την περιοχή.

Ακόμη, προβλέπεται η κατασκευή μιας υδροηλεκτρικής μονάδας μικρής ισχύος και μιας μονάδας φωτοβολταϊκών.

Ο προϋπολογισμός της πρότασης της Περιφέρειας ανέρχεται στα 15-17 εκ. ευρώ.


Λίστα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Τη λίστα των υποψήφιων βουλευτών για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ανακοίνωσε η ΝΔ. Στο Ν. Άρτας υποψήφιοι είναι:
1. Στύλιος Γεώργιος - Καθηγητής ΤΕΙ
2. Παπασιώζος Κων/νος - Δημόσιος Υπάλληλος
3. Παπαδημητρίου Ευάγγελος - Ιατρός - Ακτινολόγος
4. Σίμου - Τάσιου Αναστασία - Καθηγήτρια
5. Καραμπίνα Ευαγγελία - Δικηγόρος


To Ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ 

Από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώθηκαν το ψηφοδέλτιο (λίστα) του Κινήματος, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Στο Ν. Άρτας υποψήφιοι είναι:
1. Γκόκας Χρήστος του Ναπολέοντα
2. Τσιρώνης Δημήτριος του Μιχαήλ
3. Γέμος Βασίλειος του Γεωργίου
4. Ντερέκας Αθανάσιος του Γεωργίου
5. Χαμπίπης Δημήτριος του Κωνσταντίνου

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τρίτη 29 Μαΐου 1453, σήμερα πάλι Τρίτη 2012.

 "Ο θόρυβος της πτώσης του Σταυρού αντηχεί παντού και κάνει όλη τη Δύση να ριγήσει".



Τότε, Τρίτη 29 Μαΐου 1453, σήμερα πάλι Τρίτη 2012.
Εκεί, στα γλαυκά παράλια της Μικράς Ασίας άστραψε η χαραυγή του Ελληνικού πνεύματος και καταύγασε την αιωνιότητα.

Εκεί, το πρώτο φως της ποίησης το εκήβολο. Εκεί, των φιλοσόφων Ελλήνων ο λαμπρός αστερισμός που οι λαμπηδόνες του εξακολουθούνε να λάμπουνε στη φωτοβόλο και άχρονη τροχιά του πνεύματος. Πανάρχαια, βαθύρριζη και αδιάφθορη η ρωμιοσύνη από την εποχή των προελλήνων μέχρι (βίντεο) ...
σήμερα.

Εκεί, στην κορυφή, στην αγκαλιά του Βοσπόρου στέκει περήφανη η Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των πόλεων, η πόλη των δύο κόσμων. Η Πόλη του Βυζαντίου, η Πόλη μας, που ξυπνά και ικανοποιεί τις αισθήσεις μας, η Πόλη που πάντοτε μας σαγηνεύει.


Η Αυτοκρατόρισσα Κωνσταντινούπολη που γεννήθηκε επί Μεγάλου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο των σχεδίων του για την ανανέωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και έμελλε να γίνει η Βασιλεύουσα των Ελλήνων.Η δικιά μας Πόλη, με τις γειτονιές του Πέρα, που ακόμα ακούς Ελληνικά, το Ζάππειο Παρθεναγωγείο, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο, τους επτά λόφους, τις ακτές του Βοσπόρου, την Αγιά Σοφιά. Στην Πόλη, όπου και εάν σταθείς, νιώθεις ένα συναίσθημα, το ίδιο πάντα, να διαπερνά την ραχοκοκαλιά σου, το συναίσθημα της μεγαλοπρέπειας του Βυζαντίου. Εκεί όμως που σταματά ο νους σου, είναι όταν στέκεσαι μπροστά στην Αγιά Σοφιά και θαυμάζεις το μεγαλείο της.

Εκεί, τελειώνουν τα λόγια και πλημμυρίζεις όμορφα συναισθήματα. 
Εκεί, η μηχανή του χρόνου σαν ανεμοστρόβιλος παίρνει το μυαλό σου και το γυρίζει πολύ πίσω, τότε στις 6 Ιανουαρίου του 1449. Αυτή την ημέρα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο κάστρο του Μιστρά, γίνεται η στέψη του τελευταίου Αυτοκράτορα της πόλεως, του Κωνσταντίνου ΙΑ Δραγάση.

Αυτός έμελλε να είναι ο Αυτοκράτορας που θα σήκωνε όλη την ευθύνη και το βάρος των περιστάσεων μιας ήδη κατακρεουργημένης Κωνσταντινούπολης, από τους Φράγκους κατά την πρώτη Άλωση του 1204. 
Μετά τα ολέθρια αποτελέσματα λοιπόν της 4ης Σταυροφορίας, ο προκάτοχος του Κωνσταντίνου, Ιωάννης Παλαιολόγος, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει κάποια ουσιαστική βοήθεια από την Δύση, με βάση την ένωση των εκκλησιών, δημιούργησε μεγάλο διχασμό στο λαό και οι άγριες διαμάχες αποδυνάμωσαν το φρόνημα και την αγωνιστική του ετοιμότητα, παραμελώντας την συντήρηση των τειχών.

Αυτά τα απομεινάρια μιας άλλοτε κραταιάς Αυτοκρατορίας θα παραλάμβανε ο Παλαιολόγος γνωρίζοντας πόσο δύσκολο έως αδύνατο ήταν να ξαναζωντανέψει τη Βασιλεύουσα και να σωθεί η Αυτοκρατορία.

Όμως, ο Παλαιολόγος είχε αξιοθαύμαστη αποφασιστικότητα, πίστη και συναίσθηση του χρέους του προς την πατρίδα και αποφάσισε να εκτελέσει το θέλημα του Θεού, όποιο και εάν ήταν αυτό.
Θέλημα που οδήγησε στη Δευτέρα 28 Μαΐου 1453.
Μέσα στην κατάμεστη Αγιά Σοφία ο Κωνσταντίνος περιμένει καρτερικά να αφουγκραστούν οι συμμαχητές του την δική του ακλόνητη απόφαση για τον υπέρ πάντων αγώνα. Προσεύχεται στη Μεγαλόχαρη Παναγιά, την Υπέρμαχο Στρατηγό για συναπόφαση «Αποθάνωμεν υπέρ Χριστού Πίστεως και της Πατρίδος ημών».

Και αφού η απόφαση επάρθη και αγαλλιάζει η καρδιά του, με αγέρωχο ύφος αγκαλιάζει έναν-έναν τους στρατιώτες του, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη και μεταλαμβάνει των Αχράντων Μυστηρίων. Είναι έτοιμος πλέον απέναντι Θεού και ανθρώπων για την τελειωτική μάχη.

Τρίτη 29 Μαΐου 1453.
Οι υπερασπιστές της Πόλεως είναι 9.000 Έλληνες Βυζαντινοί και μερικοί ξένοι μισθοφόροι, με 26 πλοία, ενώ οι άπιστοι απαριθμούν 258.000 με 400 πλοία. Η μάχη είναι άνιση και η πολύμηνη τιτανομαχία μιας πολιορκίας λαμβάνει τέλος.



Ο Κωνσταντίνος μάχεται γενναία, άλλοτε φροντίζοντας τους λαβωμένους συντρόφους του, άλλοτε επιβλέποντας την επιδιόρθωση των τειχών και άλλοτε κοιτώντας προς την θάλασσα, προσμένοντας την βοήθεια που του είχε υποσχεθεί ο Πάπας. Το τέλος πλησιάζει, αλλά ο Κωνσταντίνος μένει αγέρωχος και αναφωνεί προς τους συντρόφους του:
«Εάν η Πόλις μου απωλεσθεί, θα απωλεσθώ μαζί της».

Λίγες ώρες αργότερα, πριν την τελική επίθεση, όταν ο πολιορκητής Μεχμέτ του μηνύει να παραδώσει την Πόλη, με αντάλλαγμα να φύγει ελεύθερος με όλα του τα υπάρχοντα και να γίνει αφέντης του Μοριά, εκείνος ως μεγάλος Έλληνας σηκώνει το ανάστημά του, ανάστημα ιερό και θεϊκό και λέει:

«το δε την Πόλιν σοι δούναι, ουκ εμόν εστίν ούτ΄ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη, πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών».




Η κερκόπορτα ανοίγει. Η άμυνα καταρρέει και ο εχθρός ξεχύνεται ως πεινασμένο θηρίο και αρχίζει να καταστρέφει και να λεηλατεί. Ορμάει σε παλάτια και αρχοντικά, σε μοναστήρια και εκκλησιές. Σφαγιάζει και κακοποιεί άνδρες και γυναικόπαιδα. Αποκαθηλώνει κάθε σύμβολο της Χριστιανικής πίστεως μέχρι και τον Σταυρό που επί χίλια χρόνια δέσποζε στο ψηλότερο σημείο του κάστρου.


Ο θόρυβος της πτώσης του Σταυρού αντηχεί παντού και κάνει όλη τη Δύση να ριγήσει.Μια Δύση που ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στην υποσχεθείσα βοήθεια προς την Βασιλεύουσα.
Η κερκόπορτα άνοιξε και έκρινε την τύχη του κόσμου και την Ιστορία της Βασιλεύουσας.


29 Μαΐου 1453, μια αποφράδα ημέρα για την Ρωμιοσύνη.Η άλωση της Κωνσταντινουπόλεως είναι ιστορικό γεγονός με κοσμοϊστορική σημασία. Είναι ίσως από τις δραματικότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας.


Είναι το τέλος μιας ιστορίας που οδήγησε την ανθρωπότητα, μέσα σε λίγες στιγμές από το φως στο σκοτάδι.
Αμέσως μετά την άλωση, ο σκλάβος δεν μπορεί να πιστέψει, ότι αυτός ο γίγαντας, ο πρωτοφανής στρατιώτης της ελευθερίας, σκοτώθηκε.
Δεν σκοτώθηκε, αλλά υπάρχει, λέει, μαρμαρωμένος και μια μέρα θα αναστηθεί.

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, που έχει πλέον, εξέχουσα θέση στο Πάνθεο των Αθανάτων, υπήρξε ο απόγονος του Λεωνίδα και ο πρόγονος του Αθανάσιου Διάκου, του Παπαφλέσσα και του Κολοκοτρώνη.
Του γέρου του Μωριά, που όταν «πατήθηκε» το Ναύπλιο και του ζητήθηκε από τον ναύαρχο Χάμιλτον, να ζητήσει από τους Τούρκους συμβιβασμό και η Αγγλία να μεσιτεύσει, απάντησε αγέρωχα και υπερήφανα, όπως πρέπει σε έναν Έλληνα:

«Αυτό δεν γίνεται ποτέ, Ελευθερία ή θάνατος.
Εμείς καπετάν Άμιλτον, ποτέ συμβιβασμόν δεν ακάμαμεν με τον Τούρκον. Άλλους έκοψε, άλλους σκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς εμείς, εζούσαμεν ελεύθεροι από γενεάς εις γενεά. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμία συνθήκη δεν έκαμε».

Σήμερα, η πατρίδα μας βιώνει την Τρίτη Άλωση και έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης.
Γιατί, δώσαμε την ευκαιρία να μας κυβερνούν γυμνοσάλιαγκες και χαμαιλέοντες πολιτικοί, άθλια ερπετά της γης, οι οποίοι ξέρουν μόνο, με τον γείτονα, να κάνουν κουμπαριές και να χορεύουν ζεϊμπέκικο. Αυτοί οι χαμηλουψείς ηγέτες, που έχουν κάνει κανόνα της ζωής τους το «μια ζωή την έχουμε εάν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντίσουμε», του Δημήτρη Χορν!


Όμως, ο Ελληνισμός είναι η κιβωτός της ψυχής μας με διαχρονικές και αδιαπραγμάτευτες αξίες την Ιστορία μας και την Εθνική μας ταυτότητα. Η υπεράσπιση της πατρίδας και της θρησκείας μας είναι το χρέος μας με τη θυσία μας.

Μένοντας λοιπόν, πιστοί στην θυσία του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, βροντοφωνάζουμε με μια φωνή:

« ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΩ ΠΟΤΕ»!


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.

"Φωτιά" τα εκκαθαριστικά! Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά!!!





Μας στραγγαλίζουν
Δείτε οπωσδήποτε το video

   Είναι σοβαροί; Πού θα βρούμε να τα πληρώσουμε; Θέλουμε δεν θέλουμε, όλοι μας θα γίνουμε φοροφυγάδες, θα μας κυνηγάει η εφορία και θα κατάσχουν ό,τι βρούνε.
   Έτσι θα αυξηθεί η κατανάλωση και θα τονωθεί η οικονομία;
   Μας οδηγούνε κατευθείαν στην καταστροφή, στην εξαθλίωση, μας τιμωρούνε που παντρευτήκαμε, που φτιάξαμε ένα σπίτι με δάνειο, που αγοράσαμε ένα αυτοκίνητο με δόσεις. 
   Δείτε προσεκτικά το video και σκεφτείτε πού πάμε:


   Το τραγικό είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα το έχουν οι μικροί, οι πιο αδύναμοι...

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Απαγόρευση καλλιεργειών από Ε.Ε. Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!




Ο Codex Alimentarius και ο εφιάλτης που έρχεται...




Φτάσαμε και σ΄αυτό το σημείο. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι! Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε είναι 1200€ ανά στρέμμα, δηλαδή για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000 ανά έτος, και μετά διπλασιάζεται. Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις προφανώς σου παίρνουν το χωράφι! Αν αυτό το εξωφρενικό μέτρο 
συνδυαστεί και με τον νόμο περί καταγραφής/δήλωσης των υδάτων (πηγών, πηγαδιών κ.λπ.) και με τον νόμο περί "τσιπαρίσματος" όλων των οικόσιτων ζώων ο οποίος εξακολουθεί να είναι ενεργός και περιμένει ευκαιρία εφαρμογής, τότε αβίαστα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εφιαλτικό - οργουελικό σενάριο που θέτει σε εφαρμογή η Παγκόσμια Τάξη και οι κατά τόπους συνεργάτες της! Παράλληλα είναι και ο "κώδικας Αλιμεντάριους" (Codex Alimentarius), ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και θα μιλήσουμε γι' αυτό στη συνέχεια.

Ξεκινάμε από την Ηλεία!  

Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα "Πατρίς") έπειτα από την αυστηρή εντολή - οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας που λέει ότι, κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν!
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομία του νομού Ηλείας έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα. 

Η διευθύντρια της υπηρεσίας, Μπέκυ Σπυροπούλου, ερωτηθείσα χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής: «Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια. Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται.
Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη.Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται».

Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής.
Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας.
Όλα αυτά σημαίνουν πολύ απλά ότι στερείται το δικαίωμα στους κατόχους γης να φυτεύουν και να παράγουν ό,τι αυτοί θέλουν!

Ο κώδικας

Ο κόσμος μας τρέχει με υπερβολική ταχύτητα, ιδιαίτερα στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, έτσι που να μην μας αφήνουν περιθώρια για την παραμικρή αδράνεια και αναβλητικότητα. Η τηλεόραση και διάφορα άλλα κέντρα "πληροφόρησης" (βάλτε και το παρά μπροστά) προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο υπνωτισμένο ώστε εύκολα να τον κατευθύνουν... όπου αυτοί επιθυμούν. 
Μέγ(κ)α παράδειγμα οι δημοσκοπήσεις που βγάζουν κατά κόρον προκειμένου να χαλιναγωγήσουν τη βούληση του κόσμου. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν σε γενικές γραμμές, κάποιοι άλλοι, μυστικά και εν αγνοία του κόσμου χαράσσουν το μέλλον του, φυσικά προς όφελος πολύ λίγων. Τον περασμένο Απρίλιο επρόκειτο να έλθει και στην Ελλάδα ο "κώδικας Αλιμεντάριους" αλλά κανείς δεν έμαθε να αυτό συνέβη κι αν πέρασε από την ελληνική βουλή. Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να έχει ψηφιστεί και να μην το έχουμε μάθε. Σε ερωτήσεις που κάναμε σε βουλευτές, αυτοί όχι μόνο δεν γνώριζαν αλλά δεν ήξεραν καν τι εστί "Codex Alimentarius"!!!
Δύο είναι τα απόλυτα εργαλεία ελέγχου του ανθρώπου: το νερό και η τροφή. Ο κώδικας χτυπά ακριβώς το βασικό: την τροφή. Ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Μάλιστα στο πλαίσιο των δύο Οργανισμών δημιουργήθηκε και σχετική Επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ’ τον κώδικα και υπάγεται στον Ο.Η.Ε.

Με βάση τον ναζισμό!

Τα καλά και τα κακά έχουν μητέρα την Ευρώπης και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά και με αυτή την περίπτωση. Η ιστορία του Κώδικα Alimentarius ξεκινά το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβλήματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία. Όμως ο κώδικας δεν ξεχάστηκε... 
Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του με εντελώς διαφορετικό πνεύμα: αυτό του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz der Meer, πρόεδρος της εταιρίας IG Farben (συντομογραφία του γερμανικού Interessen - Gemeinschaft Farbenindustrie Aktiengesellschaft = Κοινοπραξία Βιομηχανιών Βαφικών Υλών), που ήταν γερμανική Κοινοπραξία που συστάθηκε το 1925 και διαλύθηκε με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της συνεργασίας της με το ναζιστικό καθεστώς.
Έχει μεγάλη σημασία να δούμε ποιοι συνέστησαν την Κοινοπραξία για να διαπιστώσουμε οτι είναι οι ίδιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και σήμερα και μάλιστα σε ορισμένους τομείς μονοπωλιακά! 
  • AGFA (Aktien-Gesellschaft für Anilin-Fabrikation), με έδρα το Βερολίνο.
  • Cassella (Leopold Cassella & Co.) με έδρα τη Φρανκφούρτη.
  • BASF (Badische Anilin und Soda Fabrik), με έδρα το Λούντβιχσχαφεν.
  • Bayer η γνωστή με την ασπιρίνη, η εφευρέτης της ηρωίνης!), με έδρα το Λεβερκούζεν.
  • Farbwerke Hoechst (σήμερα γνωστή ως Sanofi-Aventis, μετά την κατάργηση του εμπορικού ονόματος Hoechst ), με έδρα τηΦρανκφούρτη-Χέξτ (Frankfurt-Höchst)
  • Chemische Werke Hüls, με έδρα το Marl (προσχώρησε το 1938, μετά την ίδρυσή της).
  • Chemische Fabrik Kalle, με έδρα το Wiesbaden-Biebrich.
Σύμφωνα με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που συνέστησε για την έρευνα των δραστηριοτήτων της ο Αϊζενχάουερ, μετά το πέρας του Β΄ Παγκ. Πολέμου, "χωρίς τις τρομακτικές παραγωγικές ικανότητες της IG Farben, το ερευνητικό της έργο και την τρομερή συγκέντρωση οικονομικών δυνατοτήτων, η Γερμανία δεν θα ήταν δυνατό να αρχίσει τις εχθροπραξίες το Σεπτέμβριο του 1939".
Η οικονομική δύναμη, αλλά και η τεχνογνωσία της Κοινοπραξίας ήταν τέτοια, που δημιούργησε  έναν πραγματικό λαβύρινθο από καρτέλ με επίσης πολύ ισχυρές εταιρείες, εκτός Γερμανίας όπως: η Kuhlmann (Γαλλία), Imperial Chemical Industries (γνωστότερη σαν ICI) της Βρετανίας, των Standard Oil (NJ), DuPont και Dow Chemical των ΗΠΑ κ.ά.
Στον πόλεμο η εταιρία  IG Farben  κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και το ειδικό αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων.

Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά, περιέργως, λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε! Προφανώς είχε άσους στο μανίκι που τους έβγαλε λίγους μήνες μετά όταν πρότεινε (προσέξτε: ο καταδικασμένος για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!!!)  την επαναφορά του Κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ το 1962 αποφασίζει να ενεργοποιήσει ξανά τον Κώδικα με το επιχείρημα της... προστασίας των καταναλωτών. Η “φονική” κοινοπραξία του εγκληματία Μέερ όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις διάσημες Bayer, Hoechst και Basf!

Ο νέος Κώδικας - εφιάλτης

Αν ο κώδικας ακολουθούσε την αρχική λογική του δεν θα ήταν φοβερός για την ανθρωπότητα. Όμως, από τη στιγμή που αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται ορίζοντας αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ’ τα επιτρεπόμενα, τότε...
Μέχρι σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, το έτος 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ (που διαθέτουν ήδη τον νόμο S-510) τέθηκαν επικεφαλής της Επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες - μέλη του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου).

Κάθε χώρα που θα υποδεχθεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με οποιονδήποτε τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών.Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει. Επίσης η χώρα εκείνη δεν θα μπορεί να εισάγει ή να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής.
Ως γνωστόν οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης φρόντισαν να διαλύσουν την παραγωγή της Ελλάδας που, αναγκάζεται πλέον να εισάγει το 60% των ειδών διατροφής. Οποιαδήποτε  αντίσταση λοιπόν στον Κώδικα θα σήμαινε οικονομική καταστροφή. Η μόνη λύση είναι η αξιοποίηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων αλλά πλέον και αυτό φαίνεται ότι απαγορεύεται (βλ. περίπτωση Ηλείας). Η Ελλάδα εκτός του γεγονότος ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ, τυγχάνει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλοι γνωρίζουμε πώς υποκύπτουν οι αδύναμες χώρες στους εκβιασμούς. Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα τηρούν σιγή ιχθύος. Μερικοί γνωρίζουν καλά αλλά, επικαλούνται τη θέση τους και αρνούνται να μιλήσουν.

Τι σημαίνει για τους καταναλωτές

Με την εφαρμογή του Κώδικα, οι βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητες είναι θεραπευτικές! Ο νέος Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες ή μέταλλα που λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης. Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ακόμη και η συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες, ακόμα κι αν κάποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη.
Συγκεκριμένα, η δοσολογία θα περιορίζεται μόνο στο 15% της συνιστώμενης ποσότητας. Έτσι η θεραπεία θα περιορίζεται μόνο στα φάρμακα των εταιριών. Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής και του ανοσοποιητικού μέσω της λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες που εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε πλεονάζουσα “τοξική” ουσία. Ο κατάλογος των θρεπτικών ουσιών που θα επιτρέπονται θα είναι αρκετά περιορισμένος.
Την ίδια στιγμή όμως που ο Κώδικας εξαιρεί επωφελείς ουσίες για τον οργανισμό μας, προσθέτει κάποιες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το φθόριο που παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται.
Σημειώνουμε εδώ ότι το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή ανακαλύφθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί και έτσι ήταν εύκολα ελέγξιμοι και χειραγωγήσιμοι. Σήμερα το συναντάμε σε όλες σχεδόν τις οδοντόκρεμες και στο νερό πάρα πολλών κρατών.

Παράθυρο στα μεταλλαγμένα

Πέρα από τη λίστα των “τοξικών” συστατικών των τροφών, η Επιτροπή Alimentarius ανοίγει τον δρόμο στα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα, αλλά και στα μεταλλαγμένα ζώα που θα παράγουν την τροφή μας. Προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικήςMonsatoΉδη το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών του πλανήτη.

Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες επίσης υποχρεωτικά. Ο Κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφή να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία εκτός και αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο. Φυσικά συμπεριλαμβάνει και τα βιολογικά προϊόντα και μάλιστα "βιολογικά" θα θεωρούνται εκείνα στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα, αυξητικές ορμόνες κ.λπ. Κατά συνέπεια, μόνο όποια θέλουν οι εταιρείας θα βαφτίζουν "βιολογικά προϊόντα". Ο απόλυτος έλεγχος της γεωργίας - κτηνοτροφίας και των ανθρώπων μέσα από γραφεία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τσιπάκια, gps... Εφιάλτης!

Είναι εύκολο να αντιληφθεί οποιοσδήποτε τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ’ τον Κώδικα. όπως και τους διεστραμμένους εγκεφάλους που τον προωθούν. .

Από τον Απρίλιο του 2011

Ο Κώδικας Διατροφής μέσα σε μια δεκαετία προωθείται πυρετωδώς σε όλο το κόσμο. Ήδη 185 χώρες τον έχουν ενσωματώσει στα νομικά τους συστήματα. Η μέθοδος εισαγωγής του είναι οι ευθυγράμμισης με οδηγίες του ΠΟΕ και της Ε.Ε. προς τα κράτη και το "πέρασμα" νόμων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή του. Ίσως απ’ το 2017 να δούμε πράματα που δεν έχουν γραφεί και στο πιο τρελό σενάριο. Ας μην ξεχνάμε ότι η οικονομική ύφεση είναι ένα εκβιαστικό μέσον προς τα κράτη για να εφαρμόσουν τις εντολές της Παγκόσμιας Τάξης. Από την 1η Απριλίου 2011 τέθηκε σε εφαρμογή μια Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται στην Αγγλία, η οποία περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης.
Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από “επιτροπή” (κατά τον προσφιλή τρόπο προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία) και από την 1η Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρόνια δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Τα... κατάφεραν 183 κι έτσι μόνο αυτά αποτελούν "εμπορεύσιμο είδος", αφού κατά τον "ναπολεόντειο νόμο" το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνει η λίστα είναι... παράνομο (!), επομένως δεν μπορούν τα εκτός είδη  να βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων! 
Ακόμη κι αν υπάρξει κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος στο σπίτι, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με τον Νόμο. Καλά διαβάσατε: μπορεί να μηνυθεί, για παράδειγμα, μια μητέρα για το τσάι που έφτιαξε στο παιδί της και αυτό έπαθε ενδεχομένως μια άσχετη αρρώστια...
Το φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της Φύσης. Εφ' όσον όμως οι φαρμακευτικές εταιρίες τα εμπορεύονται ως εκχύλισμα κατόπιν επεξεργασίας, συσκευασίας, διαφήμισης  κ.λπ., ανεβαίνει έως και 1000 φορές επάνω την αξία τους. Υπολογίζεται ότι από ένα στρέμμα ελληνικής άγριας φύσης η φαρμακευτική εταιρία μπορεί να έχει κέρδος το χρόνο από 10000 - 20000 ευρώ. Εδώ και μερικά χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ψηφίσει νόμο σχετικά με τις Περιοχές Νατούρα (Natura), οι οποίες καταλαμβάνουν το 23% της έκτασης της Ελλάδος, όταν στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου δεν υπερβαίνει το 4%. Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα Μνημόνια που έχουν υπογράψει, πολύ εύκολα οι περιοχές μπορούν να παραδοθούν προς εκμετάλλευση στις φαρμακευτικές και λοιπές εταιρίες. Ίσως εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο ότι δεν είναι τυχαία η εμμονή, ιδιαίτερα του Α. Λοβέρδου,  στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών  και στην διάλυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας όπως έγινε στο παρελθόν με την ΧΡΩΠΕΙ που παρήγαγε το Αλγκόν, βασικό αντίπαλο (και πολύ καλύτερο) στην Ασπιρίνης...
Αξίζει ακόμα να επισημάνουμε ότι ο τ. πρωθυπουργός Γ.Α.Π. υπέγραψε την εισαγωγή μεταλλαγμένου σπόρου πατάτας, ειδικώς για τη χώρα μας και όχι για τα κράτη της Ε.Ε..
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων τα τελευταία χρόνια προχωρά με γοργά βήματα. Υπό το "Δόγμα του Σοκ" που εφαρμόζουν σε πολλές γωνιές του πλανήτη αναμένονται αλλαγές που δεν χωρά   ο μέσος νους. Στον «Κώδικα Διατροφής» (Αλιμεντάριους) ταιριάζει περισσότερο η ονομασία «κώδικας διαστροφής», κι αν κάποιοι θεωρήσουν αυτά που διάβασαν ακραία συνιστούμε αναμονή και θα τρίβουν τα μάτια τους. 

Στις 28 Μαρτίου 2011 δεκαέξι (16) Έλληνες πολίτες έστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με τον "Διατροφικό Κώδικα".  Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι "η ψήφιση από εσάς του κώδικα τούτου θα έχει άμεση κατάθεση αγωγών αποζημίωσης για τις βλάβες που προξενήσουν τέτοιες διατάξεις και άμεσα ασφαλιστικά μέτρα για την δέσμευση της περιουσίας σας, όπως και κατάθεση μηνύσεων για γενοκτονία και εσχάτη προδοσία. ΑΣΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ".


Του Πάρη Πέτρα

Γιατί η Πανηπειρωτική τάχτηκε εναντίων των ειδικών οικονομικών ζωνών (ΕΟΖ)



Αξιότιμε κύριε Διευθυντά ,

          Η  πανθολογουμένως σοβαρή και υπεύθυνη εφημερίδα σας, δημοσίευσε  στις 22/5/2012 σχόλιο υπό τον τίτλο "Με ξύλινο" λόγο η Πανηπειρωτική κατά των ΕΟΖ στην περιοχή μας.
Προφανώς δεν εμβαθύνατε στο θέμα για να διαπιστώσετε ότι η οργάνωση της Ηπειρωτικής Αποδημίας, όχι μόνο δεν εκφέρει ξύλινο λόγο, αλλά μελετά εις βάθος κάθε θέμα που αφορά την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας  και τοποθετείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σ΄ αυτό. Το ίδιο έπραξε και για το θέμα των ΕΟΖ.
          Θέλουμε να διευκρινίσουμε ευθύς εξ αρχής ότι η ΠΣΕ αναγνωρίζει  τις καλές προθέσεις και τις δικές σας και των αιρετών αυτοδιοικητικών της περιοχής μας οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά για την ανάπτυξη της περιοχής τους .
          Εκτιμούμε όμως ότι οι ΕΟΖ δεν είναι μέσα για υπέρβαση της οικονομικής κρίσης κι αυτό τεκμηριώνεται εκ του γεγονότος ότι τόσο κατά την πρόσφατη παρελθούσα προεκλογική περίοδο, όσο και κατ΄ αυτήν που διανύουμε, κανένα πολιτικό κόμμα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί και υποστηρίξει αυτές ως εργαλείο ανάπτυξης. Και αυτό  παρά το ότι ο Γενικός Γραμματέας  Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πέτρος Σελέκος έχει καταρτήσει το σχέδιο για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις των Ε.Ο.Ζ. και το οποίο προς το παρόν προβλέπει: α) Μειωμένο φορολογικό συντελεστή στα κέρδη 8%-9% αντί του 20% που ισχύει σήμερα. β) απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης και γ) ειδικό δικαιοδοτικό καθεστώς.
          Κύριε Διευθυντά, όλοι γνωρίζουμε ότι γίνεται μια ανελέητη επίθεση στη χώρα μας κυρίως από την Γερμανία, τα δε μέτρα που εφαρμόζονται έχουν γονατίσει το λαό μας, κι όμως δεν φαίνεται φώς στην άκρη του τούνελ.
          Ας  δούμε λοιπόν ποια είναι τα δεδομένα της πραγματικότητας μέχρι σήμερα για τις ΕΟΖ και πώς αυτά προετοιμάσθηκαν για την υποδοχή τους.
           1.Με την πρώτη δανειακή σύμβαση (που υπέγραψε μόνος του ο Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου)  η χώρα μας παραιτείται άνευ όρων και αμετάκλητα από την ασυλία που έχει λόγο Εθνικής Κυριαρχίας.
          2. Με τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου  (ν. 3986/2011)  ψηφίζεται το δικαίωμα επιφανείας (άρθρα 18-26) που ίσχυε κατά το μεσαίωνα ως βάση του φεουδαρχικού συστήματος και που είχε καταργηθεί από το 1946 που τέθηκε σε ισχύ ο σημερινός Αστικός Κώδικας. Έτσι λοιπόν ξεχωρίζεται η ιδιοκτησία από τη νομή-κατοχή-κυριότητα. Γη που ανήκει στο Δημόσιο παραχωρείται σε ιδιώτη επενδυτή για πέντε (5) το λιγότερο έως εκατό (100) χρόνια το περισσότερο. Ο επενδυτής έχει το δικαίωμα να οικοδομήσει και να εκμεταλλευτεί τα κτίρια, να επέμβει στο έδαφος και τη βλάστηση της περιοχής που του παραχωρήθηκε. Ακόμα δε και ιδιωτική γη απαλλοτριώνεται κατά παράβαση του άρθρου 17 του Συντάγματος.
          3. Με βάση το ν. 3775/2009  (Διαδικασία ταχείας αδειοδότησης ) κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ανοικοδόμηση σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους  (όπως  είναι η Ήπειρος) ακόμα κι αν προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις (Natura)  ή σε αρχαιολογικούς  χώρους ή απειλούν τη δημόσια υγεία, όπως είναι τα εργοστάσια επεξεργασίας τοξικών ή ακόμα και ραδιενεργών αποβλήτων.
          4. Ο Υφυπουργός Οικονομίας της Γερμανίας κ. Στέφαν Κάπφερ στις 25/8/2011 δήλωσε «Οι Γερμανοί επιχειρηματίες δεν χρειάζονται εγγυήσεις για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αλλά να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό πλαίσιο επενδύσεων, ένα τέτοιο πλαίσιο πρέπει να περιλαμβάνει ΕΟΖ με ξεχωριστό νομικό, διοικητικό και εργασιακό καθεστώς προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδυτές» Τα ίδια δήλωσε και ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας κ. Ράϊσλερ κατά την εδώ συνάντησή του τον Οκτώβριο του 2011 με τον Έλληνα Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη. Με τις ορέξεις των Γερμανών Υπουργών πλήρως ευθυγραμμίσθηκε και ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Όλι Ρέν ο οποίος στις 30/10/2011 χαρακτηρίζει τις ΕΟΖ ως μια εξαιρετική ιδέα για τη χώρα μας, εξειδικεύοντας τη γραμμή του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών κ. Σόϊμπλε «περί εκχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας από την Ελλάδα».
          5. Όπου υπάρχουν ΕΟΖ ανά την υφήλιο ισχύουν ειδικοί οικονομικοί νόμοι και έχει εφαρμογή η αρχή της ετεροδικίας  δηλ. οι ΕΟΖ αποτελούν κράτος εν κράτει με προνόμια υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οι οποίοι απολαμβάνουν ευνοϊκότερους φορολογικούς συντελεστές αγοράς και οικοδόμησης ακινήτων, ειδική (δωρεάν) διοικητική υποστήριξη, φορολογική απαλλαγή για την απόκτηση εκτάσεων και κτιρίων, μειωμένο φορολογικό συντελεστή κερδών, απαλλαγή δασμών για πρώτες ύλες και αναλώσιμα, μη εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων και της ασφαλιστικής νομοθεσίας, ελευθερία «εισαγωγής»  φθηνού εργατικού δυναμικού και ελεύθερο επαναπατρισμό κεφαλαίων δηλ. πλήρης εκθεμελίωση κάθε κοινωνικού δικαιώματος. Οι μόνοι κερδισμένοι ωφελημένοι είναι οι επενδυτές και όχι η χώρα που τους υποδέχεται.
          6. Και όλα τα παραπάνω με το πρόσχημα  ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όμως σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι εργαζόμενοι των ΕΟΖ βρίσκονται σε  καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, αφού αναγκάζονται να εργάζονται με μισθούς πείνας από 54-77 ώρες εβδομαδιαίως, όπως ορθώς επισημαίνει ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτης, πέραν του ότι εντός αυτών δεν ανθεί καμία μικρομεσαία επιχείρηση.
          7. Σύμφωνα πάντα με την διεθνή εμπειρία η δραστηριότητα των ΕΟΖ  δεν συνάδει με την αναβάθμιση των δυνατών αναπτυξιακών δεδομένων των χωρών που τις υποδέχεται καθώς προσανατολίζονται σε τομείς και κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που εξυπηρετούν την δική τους αναπτυξιακή στρατηγική και όχι της περιφέρειας στην οποία δραστηριοποιούνται. Π.χ. μια ενεργειακή επένδυση θα επιστρέφει στη χώρα που επενδύει.
          Αντιλαμβάνεσθε κύριε Διευθυντά ότι οι ΕΟΖ  δεν θα δώσουν φιλί ζωής ούτε όπως καλόπιστα πιστεύετε θα ζωντανέψουν τις  πράγματι ερημωμένες  ακριτικές περιοχές της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Αν πράγματι οι ΕΟΖ ήταν ευκαιρία για ανάπτυξη τότε δεν θα υπήρχαν σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πολωνία, αλλά θα είχαν δημιουργηθεί και σε άλλες χώρες,
          Κύριε Διευθυντά, για όλους τους παραπάνω λόγους η ΠΣΕ  αντιτάχθηκε στη δημιουργία ΕΟΖ γιατί πιστεύει πως είναι καλοστημένη παγίδα και όχι ευκαιρία. Βεβαίως είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να πιστεύετε σε μια τέτοια ανάπτυξη, επιτρέψτε όμως και σε μας που εκπροσωπούμε την Ηπειρωτική αποδημία και αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα της γενέτειρας να έχουμε διαφορετική άποψη και να πιστεύουμε πως στην Ήπειρο ως δυναμικοί κλάδοι εμφανίζονται: η Γεωργία ,η κτηνοτροφία, τα τρόφιμα, ο τουρισμός, το εμπόριο και οι μεταφορές και στους τομείς αυτούς με την αξιοποίηση του Πανεπιστημίου μας και των ΤΕΙ χρειάζεται ενωτικός στρατηγικός σχεδιασμός, στοχευμένες δράσεις και ρηξικέλευθες αποφάσεις .
           


                  Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

                Γιώργος Δ .Οικονόμου                              Ιπποκράτης Μ. Κατσένης

Απίστευτο: Αντί μισθού, δωρεάν …φαγητό για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία!!!



Παράνομες και οι… επισχέσεις στο ΕΣΥ! Προνόμιο μόνο του …ιδιωτικού τομέα φαίνεται πως είναι η επίσχεση εργασίας και όχι του δημοσίου, κατά τον νομικό σύμβουλο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ο οποίος προτρέπει τους εργαζόμενους αν δεν πληρώνονται και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, να ζητήσουν να σιτίζονται δωρεάν από το δημόσιο!

 Σε πρόσφατο έγγραφό του ο νομικός σύμβουλος, που απαντά σε σχετικό ερώτημα, αναφέρει πως η επίσχεση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και είναι σχεδόν… αδιανόητη.
Ακόμη όμως και απλήρωτοι να μείνουν οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται ακόμη και δωρεάν ώστε να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία.
Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι είναι παράνομο να μην εργάζονται οι υπάλληλοι των νοσοκομείων έστω και χωρίς αποδοχές, καθώς σημειώνει ότι «στο δημόσιο αν δεν καταβάλλονται χρήματα για την παρεχόμενη υπηρεσία, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να την παρέχουμε».   
Στο έγγραφο που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, ο νομικός σύμβουλος της 2ης ΥΠΕ προχωρά και ένα βήμα παραπάνω προκαλώντας αν μη τι άλλο τα ειρωνικά χαμόγελα του προσωπικού του ΕΣΥ.
Αν οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΕΣΥ δεν πληρώνονται, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να απαιτήσουν … δωρεάν σίτιση (!) στην τραπεζαρία του νοσοκομείου.
Λέει χαρακτηριστικά: «αν όμως δεν έχουμε τα προς το ζην, μπορούμε να απαιτήσουμε από το δημόσιο τη σίτιση μας»!!!

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η Πολιτική Προστασία προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων



Για τον καλύτερο συντονισμό όλων των φορέων

   Είναι γεγονός πώς μετά την ακολουθία των συνεχών σεισμών στην ευρύτερη περιοχή βορειοδυτικά της Άρτας, υπάρχει αυξημένη ανησυχίαστους κατοίκους των γύρω περιοχών που έχουν "ταρακουνηθεί" πολύ τις τελευταίες εβδομάδες και αυτή η κατάσταση εντείνεται από τις κάθε λογής εκτιμήσεις ειδικών και "ειδικών".
   Πάντως η Περιφέρεια Ηπείρουπροχωράει σε συσκέψεις ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοιο ενδεχόμενο. Έτσι, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση:... 
   Προγραμματισμένες συσκέψεις για το «Σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισης κινδύνων από εκδήλωση σεισμικών φαινομένων» θα πραγματοποιηθούν στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.
   Την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 και ώρα 12:00 συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας (αίθουσα συνεδριάσεων Π.Ε. Πρέβεζας), ενώ τηνΤετάρτη 30 Μαΐου 2012 και ώρα 11:00 συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων (αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου).
   Σκοπός των συσκέψεων είναι η διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής και καλύτερουσυντονισμού όλων των φορέων για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων. Για το σκοπό αυτό έχουν κληθεί οι υπεύθυνοι των γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων να προβούν στην σύνταξη Σχεδίου για την υποδοχή και διαβίωση των πληγέντων μετά από σεισμό (χώροι καταυλισμών) με τις κατάλληλες υποδομές (φωτισμό, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης ).
   Ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και στις άλλες δύο Π.Ε. της Ηπείρου.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το χωριό φάντασμα είναι το Αθαμάνιο


Ένα πέπλο μυστηρίου έριξε η περιφερειακή αρχή γύρω από το όνομα του πρώτου «πράσινου» -ενεργειακά αυτόνομου- χωριού της Ελλάδας που θα βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας... 
Picture
...
Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανάθεση μελέτης στην «Ήπειρος Α.Ε.» για το ορεινό ενεργειακό χωριό, το όνομα του χωριού δεν ακούστηκε ποτέ επίσημα –μόνο κάποια στιγμή εκ παραδρομής από τα χείλη περιφερειακού συμβούλου- ενώ όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για τοΑθαμάνιο

Η επιλογή του Αθαμάνιου έχει γίνει εδώ και καιρό, όταν υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) ήταν ακόμα ηΤίνα Μπιρμπίλη

Το Αθαμάνιο, στο οποίο είχε συμφωνήσει και η περιφερειακή αρχή, είχε επιλεγεί τον Απρίλιο να μπει σε πιλοτικό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας του υπουργείου ΠΕΚΑ. Σε πιλοτικό πρόγραμμα, την ίδια εποχή, είχε μπει και το κτίριο της Περιφέρειας. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε χτες στη συνεδρίαση η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, το ορεινό πράσινο χωριό βγήκε εκτός πιλοτικού προγράμματος και γίνεται πια ανταγωνιστικό. Αναμένεται μάλιστα να βγει σχετική δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος από το υπουργείο μέσω Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). «Το υπουργείο πήρε πίσω το πιλοτικό πρόγραμμα, λόγω των πολιτικών πιέσεων που δέχτηκε» είπε η κ. Καλογιάννη. 

Με απλά λόγια το όποιο ορεινό χωριό της Άρτας (που είναι το Αθαμάνιο) θα πρέπει να ανταγωνιστεί άλλα ορεινά χωριά της Ελλάδας, για τα οποία θα κατατεθούν προτάσεις. Οι πολιτικές πιέσεις τις οποίες επικαλέστηκε η αντιπεριφερειάρχης, αφορούν προφανώς τις αντιδράσεις που υπήρξαν από άλλες Περιφέρειες προκειμένου να επιλεγεί δικό τους χωριό. 

Ενόψει της δημόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος, η περιφερειακή αρχή αποφάσισε να «ωριμάσει» το έργο, καταρτίζοντας τον σχετικό φάκελο, και να διεκδικήσει την ενεργειακή αυτονομία ενός ηπειρώτικου χωριού. Για τον λόγο αυτόν αποφάσισε να αναθέσει απευθείας τη μελέτη με το ποσό των45.000 ευρώ στην αναπτυξιακή εταιρία «Ήπειρος». Σε αυτό το σημείο επικράτησε ένταση με τον περιφερειακό σύμβουλο «Ήπειρος, Τόπος να Ζεις» Μάκη Χατζηεφραιμίδη να αναρωτιέται «αν μέσω της ‘Ήπειρος’ κάνουμε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη». Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από τον πρόεδρο της εταιρίας και περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Ντέτσικα που εξήγησε ότι «όντως μέρος της μελέτης θα δοθεί σε ιδιώτη, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας της εταιρίας». 

Οι ενστάσεις των παρατάξεων

Όπως ήταν εύλογο, αρκετή συζήτηση έγινε και για το όνομα του χωριού, το οποίο δεν περιλαμβανόταν στην εισήγηση και το οποίο η κ. Καλογιάννη δεν ανέφερε καθόλου, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε. «Μπορεί να μελετηθούν και δύο και τρία χωριά» είπε τελικά. 

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» Γιάννης Παπαδημητρίου εκφράστηκε θετικά για την όλη πρωτοβουλία, αποφάσισε όμως να ψηφίσει λευκό επικαλούμενος την προχειρότητα με την οποία ήρθε το θέμα στην επιτροπή, όπως και για το ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση επί του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Ο Νίκος Ζήκος της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο» κατήγγειλε την υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, λέγοντας ότι «τα πράγματα έρχονται λίγο ανάποδα. Η Περιφέρεια Ηπείρου πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει στο κάθε χωριό».

 Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διά του Βασίλη Ζιώβα είχε τις ενστάσεις της θεωρώντας ότι «η συγκεκριμένη επένδυση δεν λύνει τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων». 

Η κ. Καλογιάννη, από την πλευρά της, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη η ευκαιρία που έχουμε». Η απροθυμία πάντως της περιφερειακής αρχής να αποκαλύψει το όνομα του χωριού σχετίζεται με το ότι το υπουργείο ΠΕΚΑ δεν έχει γνωστοποιήσει επίσημα τις προδιαγραφές (π.χ. υψόμετρο) για το πράσινο ορεινό χωριό.   


agon.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...