Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Παρ' ολίγο τραγωδία στον Τύμπανο την Καθαρά Δευτέρα

 




Αφηγείται ο δικηγόρος Μενέλαος Παπαδημητρίου






«Οικογένεια από Πηγές Άρτας κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα εγκλωβίστηκε για 8 ώρες όταν για κακή τους τύχη χιονοστιβάδα που κατέπεσε τους έφραξε την επιστροφή  ακινητοποιώντας τους μέσα στο επικίνδυνο τοπίο του φοβερού Τυμπάνου»


Περί ώρα 10η πρωϊνή χθες της Καθαρής Δευτέρας κίνησαν για επιστροφή Αργιθεάτες και Ραδοβιζυνοί (από Άρτα) αφού ανέβηκαν το 3ήμερο στα χωριά τους για να αποκρέψουν. Η επιστροφή τους όμως μέσω του χιονισμένου Τυμπάνου αποδείχθηκε αδύνατο εγχείρημα κι όχι μόνο.
Παρ’ ολίγο να έχουμε τραγωδία αφού εκεί αποκλείσθηκαν για πάνω από 8 ώρες αφού ούτε μπροστά προς Μουζάκι μπορούσαν ούτε πίσω προς Αργιθέα να γυρίσουν αφού με την χιονοθύελλα που επικρατούσε έφτασε σάρα (χιονοστιβάδα μικρή) και τους απέκοψε.
Συγκεκριμένα στο πρώτο και προπορευόμενο όχημα 4χ4 ήταν η 4μελής οικογένεια του Αθανασίου Μιμηγιάννη από τις Πηγές Άρτας (ο ίδιος με τη σύζυγό του Αθηνά, το γιό τους Παναγιώτη 17 ετών και τον μικρό γιό τους Ραφαήλ 4 ετών) ακινητοποιήθηκε στη Στενή Λαγκάδα Τυμπάνου.
Εκεί ο πατέρας Αθανάσιος Μιμηγιάννης με το 17 χρονο γιό του βγήκαν από το όχημα και περπατώντας μέσα στα χιόνια μια απόσταση 300 μέτρων κατευθύνθηκαν προς τον αυχένα Τυμπάνου από όπου ερχόταν η μπουλντόζα της Υπηρεσίας Καρδίτσας.
Δεν γνωρίζω τους λόγους που το μηχάνημα δεν συνέχισε τις εργασίες του από αυχένα προς τη Στενή Λαγκάδα όπου είχαν μείνει αποκλεισμένοι η Αθηνά Μιμηγιάννη με τον 4χρονο Ραφαήλ (αυτό, για να μην γράψω κάτι που δεν ξέρω). Πίσω τους ακολουθούσε έτερο όχημα με οδηγό τον Ανθηριώτη Θεόδωρο Κοθώνα και συνεπιβάτες την πενθερά του Λαμπρινή Μπακογιάννη και τα παιδιά του Δημοσθένη 15 ετών και Χριστίνα 14 ετών – μαθητές Γυμνασίου.
Βρίσκοντας εκεί εγλωβισμένη την Κα Μιμηγιάννη και το γιό της Ραφαήλ και βλέποντας αφενός το αδύνατο να προχωρήσει μπροστά για τον αυχένα Τυμπάνου και αφετέρου τον κίνδυνο που διέτρεχαν ο Θεόδωρος Κοθώνας τους πήρε στο όχημά του και κάνοντας στροφή κινήθηκε επιστρέφοντας για Αργιθέα.
Για κακή τους τύχη χιονοστιβάδα που κατέπεσε τους έφραξε την επιστροφή ακινητοποιώντας τους μέσα στο επικίνδυνο τοπίο του φοβερού Τυμπάνου αφού δεν αποκλείονταν να ρθεί και άλλη χιονοστιβάδα και να τους παρασύρει στις απότομες πλαγιές του.
Παραπίσω ακολουθούσαν άλλα οχήματα, όπως του Δημήτρη Γάλλου με τη σύζυγο Κατερίνα και το μηνών αβάφτιστο παιδί τους καθώς και τα παιδιά τους Βασιλάκη και Ελένη καθώς και την Όλγα Κραμποκούκη, όπως του ιερέα Αποστόλη Κλάρα με την πρεσβυτέρα Παναγιώτα και τις 4 κόρες τους-μαθήτριες.
Βλέποντας τον εγκλωβισμό των άλλων οπισθοχώρησαν επιστρέφοντας στο Ανθηρό και παράλληλα ειδοποίησαν τη Δημοτική Αρχή Αργιθέας. Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Χασιώτης σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Χρήστο Καναβό που έτρεχε για άλλα προβλήματα πήρε τον ιδιώτη και χειριστή μηχανημάτων Βαγγέλη Μπαλάνο (λόγοι ανωτέρας βίας και λυτρώσεως από κινδύνου ζωής το επέβαλαν) και με τον φορτωτή του Δήμου έφτασαν στο εικόνισμα του Κουτσού. Έγινε μάχη με τις αντίξοες συνθήκες και το χιονιά (αλλού 1 μέτρο, αλλού 60 πόντους) και κατάφεραν να φτάσουν στους εγκλωβισμένους.
Να σημειώσω εδώ πως ο φορτωτής του Δήμου ξεκίνησε από τον Αγ. Μηνά –ρέμα Θερινού ανεβαίνοντας και ξεχιονίζοντας. Περί την 7η βραδινή το μαρτύριο των εγκλωβισμένων πήρε τέλος και επέστρεψαν προς Αγορασιά.
Από εκεί ο Πρόεδρος του Ανθηρού Τάσος Ευαγγέλου παρέλαβε την Κα Μιμηγιάννη και το μικρό της γιό Ραφαήλ και τους μετέφερε στη Γέφυρα Κοράκου για να επιστρέψουν στις Πηγές στο σπίτι τους. Στην όλη επιχείρηση οι πληροφορίες μου λένε πως από μέρους του Μουζακίου κινήθηκε προς Τύμπανο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Να σημειώσω εδώ πως Βραγκιανίτες και από τα άλλα χωριά του Αχελώου μαθαίνοντας τον αποκλεισμό του Τυμπάνου και την περιπέτεια των εγκλωβισμένων αναγκάσθηκαν να φύγουν μέσω Γέφυρας Καταφυλίου-Βρουβιανών-Αγρινίου για νάρθουν Αθήνα (όπως Χρήστος Δεληγιάννης, Θανάσης Μόκκας κ.α.).
Στα Βραγκιανά δε αναγκάσθηκαν να παραμείνουν ο Τάκης Πολύζος με την οικογένεια(έχει παιδιά στο σχολείο που έπρεπε να επιστρέψουν στην Καρδίτσα) και ο Σωτήρης Καμζέλης με την οικογένεια(έχει και αυτός παιδιά μαθητές), ο δάκαλος Τάκης Τσιάρας που υπηρετεί σε χωριό της Καρδίτσας, ο Θεοφάνης Κοκορίκος υπάλληλος ΕΛΤΑ και πιθανός και άλλοι.
Ο Τύμπανος και η Κρατική και Κυβερνητική αδιαφορία χώρισαν την οικογένεια Μιμηγιάννη. Ο πατέρας με τον ένα γιό προς τον κάμπο και η μάνα με τον μικρό γιό προς την Αργιθέα-Πηγές Άρτας.
Τι αναμνήσεις να μείνουν στους εμπλακέντες και ιδίως στα μικρά παιδιά μπορείτε να μας πείτε κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης και της Κυβερνώσας Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης(αιρετής και διορισμένης); Να αποκρέψουν στα σπίτια τους στα χωριά τους πήγαν οι Χριστιανοί και μόνο αυτοί που έζησαν τη σημερινή περιπέτεια ξέρουν πόσο κινδύνεψαν και τι τράβηξαν…
Κι ύστερα εσείς – ανερυθρίαστα μιλάτε για προγράμματα ανάπτυξης της Αργιθέας(Πιλοτικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης);
Εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε και ούτε θα καταλάβετε ποτέ γιατί τόσα χρόνια ζητάμε τη ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΥΜΠΑΝΟΥ. Και ξέρουμε πολύ καλά εμείς-ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΔΟΒΙΖΥΝΟΙ - το γιατί. Γιατί εξυπηρετείτε άλλα συμφέροντα και εκεί προσαρμόζετε τις πολιτικές σας γιατί συνδέετε με αυτά και τα δικά σας πολιτικά συμφέροντα.
Έφτασε όμως ο κόμπος στο χτένι….Θα μας βρείτε μπροστά σας δυνατούς, ασυμβίβαστους και να ξέρετε πως την δική σας ηθελημένη για 10ετίες αδιαφορία θα την πλερώσουμε όπως πρέπει.

Υ.Γ. Ο υποφαινόμενος με το νεφροπαθή Κώστα Καπερώνη εκ Πηγών Άρτας, γυρίσαμε από Αργιθέα και ήρθαμε Αθήνα μέσω Άρτας - Αγρινίου - Ρίου έπειτα από 9 ΩΡΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ.

27 Φεβρουαρίου-Καθαρή Δευτέρα 2012
Μενέλαος Νικ. Παπαδημητρίου

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας



- 700 θέσεις στο Νομό Άρτας
Ποιά είναι τα κριτήρια πρόσληψης
Γιατί δεν παίζει κανένα ρόλο το περίφημο ..."μπλοκάκι"!

“Έγκριση θέσεων απασχόλησης στον Νομό Άρτας, για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας”
 
   Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης οι θέσεις απασχόλησης για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
   Σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η τοποθέτηση ανέργων σε θέσεις απασχόλησης για την υλοποίηση δράσεων (κοινωνικού, περιβαλλοντικού, πολιτιστικού κ.α.) κοινωφελούς χαρακτήρα.
   Για την Περιφέρεια Ηπείρου οι συνολικές θέσεις εργασίας είναι 2.950θέσεις.  
   Για τον Νομό Άρτας οι θέσειςαπασχόλησης που θα δημιουργηθούνείναι 700. Οι θέσεις αυτές κατανέμονται ως εξής:... 
   Μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) και της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) εγκρίθηκαν 90 και 100 θέσειςαπασχόλησης αντίστοιχα, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
   Σε ότι αφορά τους Δήμους του Νομού Άρτας, εγκρίθηκαν στον Δήμο Αρταίων 300θέσεις απασχόλησης, στον Δήμο Νικ.Σκουφά 75, στον Δήμο Κεντρ.Τζουμέρκων 50και στον Δήμο Γ. Καραισκάκη 40.
   Τέλος για τον Νομό Άρτας εγκρίθηκαν 15 θέσεις για την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και 30 θέσεις για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με τελικό δικαιούχο την ΠΙΝΔΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ.
   Να διευκρινιστεί ότι οι δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος είναι Μη Κυβερνητικές/Αστικές Οργανώσεις, όπως ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΕΨΕΠ κ.α., ενώ η Π.Ε. Άρτας και οι Δήμοι της Άρτας είναι συμπράττοντες φορείς, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τους.
   Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή των ωφελουμένων ανέργων θα γίνει από τον δικαιούχο βάσει αντικειμενικού συστήματος μοριοδότησης. Για τη διασφάλιση του τρόπου επιλογής καθίσταται υποχρεωτική, από τον δικαιούχο, η ανάρτηση των ωφελούμενων στο διαδίκτυο και στον Τύπο, καθώς επίσης και η διαδικασία των προσλήψεων θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
   Σημαντικά κριτήρια επιλογής είναι η κατάσταση του ανέργου, η οικογενειακή κατάσταση, το οικογενειακό εισόδημα, η κατάσταση υγείας του ανέργου και η εντοπιότητα.  
   Αναλυτικά, η βαθμολόγηση των κριτηρίων έχει ως εξής:

1Κατάσταση ανέργου  
    Μακροχρόνια άνεργος (>12 μηνών)  20
    Νέος άνεργος έως και 30 ετών που αναζητά εργασία  25
    Βραχυχρόνια άνεργος που δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας  15
    Αγρότης (ασφαλισμένος στον ΟΓΑ που δεν διαθέτει ή δεν δικαιούται δελτίο ανεργίας και έχει ατομικό εισόδημα έως και 10.500,00 € το οικονομικό έτος 2011)  10
2. Οικογενειακή κατάσταση  
    Μονογονεϊκή οικογένεια  15
    Έγγαμος/-η και οι δύο σύζυγοι άνεργοι  8
    Με προστατευόμενα μέλη  5 (για κάθε προστατευόμενο μέλος)
3. Οικογενειακό εισόδημα  
    από 0,00 € έως και 6.900,00 €  15
    από 6.900,01 € έως και 12.000,00 €  10
    από 12.000,01 € έως και 16.000,00 €  8
    από 16.000,01 € έως και 22.000,00 €  6
    από 22.000,01 € και άνω         
4. Κατάσταση υγείας   
    ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% - 50%  6
    ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω  8
5. Εντοπιότητα  
Μόνιμος κάτοικος Περιφερειακής Ενότητας του Νομού στον οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα 10

   Το εν λόγω πρόγραμμα δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους: μακροχρόνιους άνεργους (άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών), νέους ανέργους (ηλικίας έως και 30 ετών), βραχυχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και αγρότες (ασφαλισμένοι ΟΓΑ χωρίς δελτίο ανεργίας με ατομικό εισόδημα έως και 10.500 € το οικονομικό έτος 2011) και θα λαμβάνουν για 5 μήνες επίδομα κοινωνικής εργασίας έως 625 €/μήνα, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχεται επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη.
    Δηλαδή, οι υποψήφιοι για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500 € το οικονομικό έτος 2011.
  Ο ΑΣΕΠ θα έχει ως αρμοδιότητα:
   α) την έγκριση της ανακοίνωσης πρόσληψης (πρόσκλησης-ενημέρωσης του δικαιούχου προς τους δυνητικά ωφελούμενους),
   β) τον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης και
   γ) την εξέταση των ενστάσεων των υποψηφίων.
   Μετά την αποστολή των ανωτέρω εγγράφων των τελικών δικαιούχων, η έναρξη της διαδικασίας για την πρόσληψη των ανέργων εξαρτάται από τις τελικές εγκρίσεις και αποφάσεις ένταξης από τον ΑΣΕΠ και την διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Εργασίας. 

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Η χώρα σώθηκε..... οι αυτοκτονίες συνεχίζονται.

Αυτοκτόνησε με κυνηγετική καραμπίνα

Λίγο μετά τις 09:30 σήμερα το πρωί, ένας 49χρονος άντρας από τα Τρίκαλα έβαλε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα.

Αυτοκτόνησε με κυνηγετική καραμπίνα

Ο αυτόχειρας βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, στην αυτοσχέδια στάνη που είχε κατασκευάσει δίπλα από το σπίτι του στον Διπόταμο Τρικάλων.
Επί τόπου έσπευσε περιπολικό της αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε το άψυχο σώμα και το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
Ο άτυχος άντρας ήταν παντρεμένος με δυο παιδιά

Άφιξη codex alimentarius στην Ελλάδα


 



Μια φωτογραφία 1000 λέξεις... το Codex Alimentarius έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα... ετοιμαστείτε για ακραίες καταστάσεις στο προσεχές μέλλον!!!

Απαγορεύεται η φύτευση ,εξαιτίας του ότι η "ράτσα" της πατάτας ανήκει μαζί με τα δικαιώματά της σε κάποια εταιρεία ή οποία απαγορεύει την αναπαραγωγή της, κάτι σαν ΑCTA διατροφική, το λεγόμενο "Codex Alimentarius",βάσει του οποίου θα απαγορεύεται μελλοντικά η αναπαραγωγή "τέτοιου τύπου" με κατοχυρωμένη πατέντα αγροτικών προϊόντων.

Προσέξτε αυτό είναι το σχέδιο.....
, ο έλεγχος των τροφίμων, ήδη μόνο υβρίδια κυκλοφορούν που ανήκουν σε εταιρείες κι επειδή χωρίς λεφτά ζεις αλλά χωρίς φαγητό όχι, φυλάξτε παλιούς σπόρους που ξαναφύονται και δεν ανήκουν σε εταιρείες,γιατί τα υβρίδια είναι μονοετή και μολύνουν το έδαφος.Είναι σημαντικό να ενισχυθούν όσοι κρατάνε παλιούς σπόρους και να προσπαθήσουμε κι οι ίδιοι να τους αναπαράγουμε.Ο έλεγχος του φαγητού θα βοηθήσει την νέα τάξη να εδραιωθεί.

Η «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ – «ΚΟΡΑΚΙΑ»!



 




ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ
Στους ιδιώτες επιχειρηματίες παραδίδεται το «Βοήθεια στο Σπίτι» και την ίδια στιγμή το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρει μετακυλίεται στο σύνολο των εργαζομένων, μέσα από την επιβολή ασφαλιστικής εισφοράς για το σκοπό αυτό.ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ!
Τα παραπάνω, που προβλέπονται σε τροπολογία η οποία κατατέθηκε χθες στον έναν από τους δύο εφαρμοστικούς νόμους, ουσιαστικά ολοκληρώνουν ό,τι ξεκίνησε πριν 15 χρόνια από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου: την ιδιωτικοποίηση μιας υπηρεσίας κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι η φροντίδα ηλικιωμένων.
Το «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι σήμερα είναι συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (κονδύλια από την ΕΕ και τον κρατικό προϋπολογισμό) που παρέχεται μέσα από τους δήμους. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτό δουλεύουν επί χρόνια με..
συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε καθεστώς εργασιακής και πολιτικής ομηρίας.
Στο εξής, η παράδοσή του στους ιδιώτες σημαίνει χειροτέρευση των ήδη άθλιων συνθηκών εργασίας αλλά και των ίδιων των υπηρεσιών που προσφέρουν οι εργαζόμενοι καθώς βασικό κριτήριο θα είναι το κέρδος και όχι η ανάγκη των ηλικιωμένων.
Συγκεκριμένα, στην τροπολογία προβλέπεται:.....

  • «Τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καλύπτουν τις ανάγκες κατ' οίκον φροντίδας συνταξιούχων». Το πρόγραμμα αυτό που πλέον θα ονομάζεται «Πρόγραμμα κατ' οίκον φροντίδας Συνταξιούχων», «έρχεται να αντικαταστήσει το σχετικό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα».
  • Θα χρηματοδοτείται από το 2015 από τις ασφαλιστικές εισφορές που επιβάλλονται για αυτό το λόγο και η παρακράτησή τους θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη του 2012. «Από 1.9.2012 θεσμοθετείται ειδική εισφορά ασφαλισμένων σε φορείς κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας (...) για τη χρηματοδότηση της παροχής κατ' οίκον φροντίδας των ασφαλισμένων που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1.1.2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις λήψης των σχετικών παροχών».
  • Μέχρι τότε και μετά την ψήφιση του νόμου το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, δηλαδή και πάλι από λεφτά των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων.
  • Το πρόγραμμα παραδίδεται στα νύχια των ιδιωτών επιχειρηματιών αφού το ΙΚΑ θα «συνάπτει ειδικές συμβάσεις με παρόχους». Μεταξύ αυτών θα είναι «αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις» αλλά και άλλες συγκαλυμμένες μορφές επιχειρηματικής δράσης.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ "ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ"

 

Είδαμε την ακόλουθη ανακοίνωση εδώ. Την βάζουμε αυτούσια και θα την...συμπληρώσουμε:

Αγαπητοί φίλοι τοκογλυφοι , εκμεταλλευτές της ανάγκης που έχουν περιέλθει οι Ελληνες , μην σπαταλατε άδικα λεφτα τυπωνοντας χαρτάκια με τα στοιχεια των μαγαζιών σας που όλα λένε αγοράζουμε χρυσό στις καλύτερες τιμές.


Είστε τοκογλυφοι και στηριζεστε στην ανάγκη και την απελπισία. Αν κάποιος βρεθεί στην ανάγκη θα σας βρει έτσι και αλλιώς.

Να θυμάστε όμως ότι όπως και στην κατοχή , οι Γερμανοί θα φύγουν. Να ρωτήσετε να μάθετε τι έπαθαν οι μαυραγορίτες μετά την απελευθέρωση...
ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Το ότι το καταξεφτιλισμένο "ελληνικό κράτος" δείχνει ανοχή στις παράνομες δραστηριότητές σας (αφού η τοκογλυφία και η εξαπάτηση πολιτών ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ), δεν σημαίνει πως εμείς, οι απλοί Έλληνες, θα κάτσουμε να σας ανεχτούμε.
Προσέξτε γιατί ήδη έχουμε αρκετά στοιχεία πως πίσω από τα συγκεκριμένα "καταστήματα" που ξεφυτρώνουν εν ριπή οφθαλμού σε κάθε κλειστό εμπορικό κατάστημα, βρίσκονται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ τραπεζικοί οίκοι και μεγάλα κυκλώματα, που βρήκαν έναν επικερδή τρόπο να εκμεταλλευτούν τη δυστυχία και ανέχεια πολλών συμπολιτών μας.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ να μην κάνουν τα λάθη παλιοτέρων...συναδέλφων τους, που νόμισαν ότι είναι στο απυρόβλητο λόγω της ηθελημένης κρατικής απουσίας. Διότι στο τέλος, την Ύβρι ακολουθεί νομοτελειακά η Νέμεσις...!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ “ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ” ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 


epistoli-aftoxeira

 ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

«ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ;»

Η συγκλονιστική προθανάτια κραυγή του 56χρονου άνεργου οικογενειάρχη, πατέρα δύο έφηβων κοριτσιών που έδωσε τέλος στη ζωή του στις αρχές της εβδομάδας στο «Νησί των Ονείρων» της Εύβοιας, αποτυπώθηκε σε ένα κομμάτι χαρτί. Τα όσα έγραψε με τρεμάμενο χέρι ο πνιγμένος στα χρέη πολίτης πριν πατήσει τη σκανδάλη της καραμπίνας, είναι παραγγελία για απονομή δικαιοσύνης στους επίορκους πολιτικούς που γονάτισαν στους Γερμανούς και οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην εξαθλίωση. Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ποιος θα τους δικάσει; Χωρίς εργασία, χωρίς σύνταξη, χωρίς μέλλον για τα παιδιά μου(παιδιά μας). Ζητώ τα δύο κτήματα στο χωριό το οικόπεδο με την οικοδομή να πάνε στο Κράτος. Διότι τα παιδιά μου δεν έχουν χρήματα για φόρους και χαράτσια. Ο κύριος εισαγγελέας, ο δικηγορικός σύλλογος και τα ΜΜΕ να τα βοηθήσουν σε αυτό. Είναι μικρά και χωρίς πατέρα. Την ομορφότερη οικογένεια έχω όμως με τα λάθη μου την κατέστρεψα. Όποιος μπορεί να τα βοηθήσει παρακαλώ».

Την επιστολή του αυτόχειρα που πήρε την βάρκα και πέρασε απέναντι στο μικρό νησάκι(το νησί των ονείρων, όπως το λένε οι ντόπιοι)την αφιερώνουμε σε όσους Νενέκους, Εφιάλτες και Ιούδες πούλησαν την πατρίδα μας.

http://makeleio.gr

Όπως στην κατοχή



Κι αν οι παππούδες μας πέρασαν κατοχή και οι πατεράδες μας
χούντα, εμείς ζούμε σε έναν σκοτεινό συνδυασμό και των δύο
...

Στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, 3 κλάδοι γνώριζαν άνθιση: Οι μαυραγορίτες, οι ταγματασφαλίτες και οι ρουφιάνοι.


Τους πρώτους τους βλέπεις πως ξεφυτρώνουν σε κάθε περιοχή και γειτονιά σαν μανιτάρια, υπό την ταμπέλα “Αγορά Χρυσού”. Άτομα που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον πόνο ανθρώπων που αναγκάζονται να πουλήσουν κοσμήματα, βαπτιστικά, βέρες και οτιδήποτε άλλο, μέσα στην απελπισία τους.
Ανταλλάζουν χρυσό για λίγα χρήματα, σε συμπολίτες μας που αγωνιούν να καλύψουν έστω και προσωρινά τρέχουσες ανάγκες. Τέτοια καταστήματα, είναι άντρα εκμετάλλευσης, που κερδίζουν χιλιάδες ευρώ και μάλιστα αφορολόγητα. To τραγικό είναι πως αν κάνεις μια βόλτα θα μετρήσεις πάρα πολλά, λες και ένας νέος κλάδος ξεπήδησε. Έχει τύχει να περνάω από τις ίδιες περιοχές και από εβδομάδα σε εβδομάδα, παρατηρώ πως όλο και περισσότερα ενεχυροδανειστήρια κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο δεύτερος κλάδος, των ταγματασφαλιτών, έχει κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή του. Κουκουλοφόροι σε εντεταλμένη υπηρεσία, παρεισφρύουν σε πορείες και διαδηλώσεις, με σκοπό να τις διαλύσουν και να δώσουν την ευκαιρία στους συναδέλφους τους στα ΜΑΤ να επιτεθούν σε ανθρώπους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. H προβοκάτσια δεν είναι νέα γραμμή άμυνας του συστήματος, αλλά πλέον την βλέπουμε στην επαγγελματική διάστασή της. Τυχαίο που πόσεςαποδείξεις συνεργασίας της αστυνομίας με παρακρατικές δυνάμεις βγήκαν στο φωςΓια να γίνεις ταγματασφαλίτης, πρέπει να έχεις απολέσει οποιοδήποτε ίχνος συνείδησης και βέβαια να σε ελκύει η εξουσία, όπως την πουτάνα το τάληρο.

Στην τρίτη κατηγορία των κλειστών επαγγελμάτων της κατοχής, βρίσκουμε τηνδιαχρονική ράτσα των ρουφιάνων. Άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, πρόθυμα να γλείψουν και να ακολουθήσουν δουλικά προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους, αλλά και να κερδίσουν εις βάρος των άλλων. Προς το παρόν το έχουν αναλάβει δημοσιογράφοι, παπαγαλάκια που διασπείρουν ψέματα και έμμισθοι υπάλληλοι των κομμάτων στα social media. Στόχος τους η τρομοκράτηση του λαού, το να συμβάλουν στο να παραμείνει “ζαλισμένο κοπάδι”. Ο επικοινωνιακός πόλεμος είναι το Α και το Ω για την διατήρηση της “ύπνωσης”. Παλιά το ονόμαζαν προπαγάνδα, τώρα “ειδήσεις” και “δημόσιες σχέσεις”.

Βλέπετε η τωρινή οικονομική και πολιτική συγκυρία, έχει πολλά περισσότερα κοινά απ’ ότι νομίζει κανείς με μαύρες εποχές της ελληνικής ιστορίας. Κι αν οι παππούδες μας πέρασαν κατοχή και οι πατεράδες μας χούντα, εμείς ζούμε σε έναν σκοτεινό συνδυασμό και των δύο.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Υπερέλλην Πάγκαλος.

 

" Είμαι υπέρ της απώλειας κυριαρχίας. Ανέκαθεν ήμουν".
Αυτή είναι η νέα, κατακλυσμιαία δήλωση Πάγκαλου.
Γεννετική σύλληψη λονδρέζου-παριζιάνου-βερολινέζου,
λοιπόν, ο "τεράστιος" γερανομεταφερόμενος Κύριος.
Ευρωπαϊκός τύπος. 
Γαλλογερμανός...ναι!! Βούλγαρος ή Λεττονός...ποτέ!!
Μήτε, φευ, ινδός ή κινέζος ή μεξικάνος.
Αυτά...είμαστε ΕΜΕΙΣ.  Η πλέμπα. Οι κοπρίτες.
Αιωνίως Υπερέλλην ο Κύριος.
Μάλλον...περιορισμένως Ελλην.

Παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας;;
Υπερ-εθνικό κέντρο λήψης αποφάσεων;;
Υποταγή Λαών στις "αγορές" και τοκογλύφους;;
Καταστροφή Κοινωνικού Κράτους;;
Αφού ΟΛΑ αυτά υφίστανται στη σημερινή (και όχι
μόνο) συγκυρία...προς τί η δήλωση Πάγκαλου;;
Ποία η χρησιμότητά της;; 
Ποία η αναγκαιότητα της κατάπτυστης δήλωσης;;

Ο εν λόγω Κύριος ήταν πάντα μέσα σε ΟΛΑ.
Στην πλάτη του Ανδρέα,του Σημίτη, του Γιωργάκη.
Στη νομή και διανομή της Εξουσίας.
Στα παιχνίδια της και στις αντιλαϊκές Πολιτικές.
Η χτεσινή δήλωση ήταν μιά γλοιώδης προσπάθεια
να "επιμερισθεί" και σ'αυτόν (και τους διαδόχους του)
μερίδιο της νέας Εξουσίας που, αύριο-μεθαύριο, 
ολοκληρώνεται και εγκαθιδρύεται εν Ελλάδι.
Τρισάθλιος Δηλωσίας ο...πολέμιος 
των τροϊκανών φούφουτων...
Ο παραδόσας Ιμια και Οτσαλάν...
Ο Υβριστής Ελλάδας και Ελλήνων...
Ο...αισθανθείς την ανάγκη να "σκύψει" αυτόβουλα...

"Παρών" δηλώνει ο Κύριος.
"Παρών" και "Εγκρίνω"...
Το Ξέσχισμα των Ελλήνων...
Το Ξεπούλημα της Ελλάδας...
Ο...αναζητών πασαλίκι να διαφεντέψει...
...κι άλλα Θύματα να Κρεμάσει...

Ο "διδάσκαλος" της Υποτέλειας...
(κι ύστερα μας φταίει ο Σόϊμπλε και οι...φινλανδοί!!).
πολιτικο κορακι

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΡΑΔΟΒΥΖΙ ΑΡΤΑΣ......Ετσι πραγματικά είναι η κατάσταση.Αν προσθέσουμε και τις διεκδικήσεις των εταιρειών στο ΡΑΔΟΒΥΖΙ το σενάριο γίνεται εφιαλτικό.Δέσμευση γης ζητούν οι εταιρείες,γιά τα βουνά μας (Γαύρογο-Κοκκινόλακο) γιά εγκατάσταση αιολικών,ο Αχελώος βομβαρδίζεται καί απειλείτε με οικολογική καταστροφή, τα δάση μας με το νέο νόμο (κατάργηση συνεταιρισμών) περνούν στα χέρια του Δημοσίου (των δανειστών) Και οι ΑΡΧΟΝΤΕΣ του τόπου λένε απλά ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ (Δημοτικό συμβούλιο).Ως κατακτητές οργώνουν τον τόπο μας οι διάφοροι "επενδυτές" και διαγωνίζωνται μεταξύ τους γιά το ποιός θα πάρει το καλύτερο φιλέτο.Υπόσχονται ανάπτυξη,θέσεις εργασίας,ανταποδοτικά ωφέλη, αλλά και απειλές σε όποιους ....δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους                                              .«Μύθοι και αλήθειες για τα μικρά υδροηλεκτρικά

  έργα»
(Μια απάντηση ενός απλού Τζουμερκιώτη)


http://koutsokamara.blogspot.com/



ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΣΕ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ




«Σύγνεφο οι ακρίδες στα σπαρτά και ροκανάν τον κάμπο» (Γ. Ρίτσος)






Η λέξη πολιορκία σημαίνει τον αποκλεισμό οχυρωμένης θέσεως από πολεμικές δυνάμεις που την περιστοιχίζουν, κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να κάμψουν την αντίσταση των υπερασπιστών της και να την κατακτήσουν.


Κάπως έτσι, τα τελευταία χρόνια πολιορκούνται τα Τζουμέρκα. Και πιστεύω πως οι πολιορκητές θα είναι «αδίστακτοι» μέχρις οριστικής κατάκτησης. Γιατί, η μερική άρχισε ήδη. Έγινε δηλαδή η αρχή με το νερό. Στο όνομα της εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, άρχισε η αρπακτική διαδικασία. 


Συνολικά η κατάσταση έχει ως εξής:


Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) πάνω από 21 άδειες φραγμάτων στην περιοχή των Τζουμέρκων και δύο άδειες αιολικών πάρκων στα Τζουμέρκα και στο Ξηροβούνι. Και έπεται συνέχεια. Το ποτάμι του Καταρράκτη δεν υπάρχει. Μόνο σωλήνες υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν τα τρία μικρά ιδιωτικά υδροηλεκτρικά έργα. Στο Ζίφκο άλλο ιδιωτικό υδροηλεκτρικό έργο. Το νερό του Αγναντίτη με σχετικά άδεια δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία. Στον Καλαρρίτικο «βιομηχανία μικρών ιδιωτικών υδροηλεκτρικών έργων». Ο Λεπιανίτικος και ο Χωσεψίτικος ποταμός και το νεράκι τους ανήκει σε ιδιωτικές εταιρείες. Στα Θοδώριανα, χρόνια τώρα επιχειρείται η άλωση!


Με λίγα λόγια τα πήραν όλα.


Μέρος της πολιορκίας είναι και η ενημέρωση! («Μύθοι και αλήθειες για τα μικρά υδροηλεκτρικά έργα»).


Και οι Τζουμερκιώτες -έτσι τους θέλουν- «πολιορκημένοι» από παντού, σήμερα το νερό, αύριο τα δάση, μεθαύριο αφού απομείνει τίποτε ., όχι ηρωικοί σαν τους «Ελεύθερους πολιορκημένους» του Σολωμού, ούτε οργισμένοι σαν τους «Σκλάβους πολιορκημένους» του Βάρναλη, άπραγοι που δέχονται την «κατάσταση», μένουν, περιμένουν, χωρίς τίποτε να προσμένουν. Πολιορκημένοι από την αδιαφορία μας, για όσα μας απειλούν, από την αστοχασιά μας για το αύριο, πλήρεις από «υπεροψία και μέθην» για όσα νομίζουμε ότι χαιρόμαστε, γεμάτη αψηφισιά και άνοια για όσα χάνουμε σαν κοινωνία και για όσα θα χάσουμε «κοπαδιαστά». Αλλόκοτη, αλλοπρόσαλλη πολιορκία, όπου οι πολιορκητές κατέχουν όλες τις συνταγές επίθεσης, και οι πολιορκούμενοι δε δίνουν δεκάρα για τις στοιχειώδεις επιταγές της άμυνας.


Σ' εμένα, γράφοντας αυτά, μού ήρθε στο μυαλό η απίθανη τζουμερκιώτικη ιστορία. Είναι μια απάντηση στους «πολιορκητές» έτσι για να μάθουν κι αυτοί ότι μιλώντας για Τζουμέρκα δεν αναφερόμαστε μόνο στα γεωγραφικά όρια, αλλά και σε ό,τι αφορά την τζουμερκιώτικη πολιτιστική κληρονομιά.






Η Βασίλω, η γίδα και το «πριτσιάλισμα»






Η Βασίλω, χαϊδιάρα κοπέλα, έφτασε στα δεκαοχτώ της. Στο χωριό που ζούσε ασχολούνταν με τις καθημερινές ασχολίες του σπιτιού. Πέρα από αυτά, μερικές φορές πήγαινε στο λόγγο για ξύλα. Παράλληλα έπαιρνε μαζί της και τις λίγες σπιτικές κατσίκες να βοσκήσουν.


Μια μέρα που ετοιμάζονταν να πάει στο λόγγο, της λέει η μάνα της: «Βασίλω πάρε μαζί σου και την παρδαλή τη γίδα για να πριτσιαλιστεί. Όντας η Βασίλω γυναίκα για χειρωνακτικές εργασίες -στην ουσία δεν είχε βγει έξω από το σπίτι της-, δεν είχε αναπτύξει ακόμα τα ένστικτο του έρωτα παραβιάζοντας ουσιαστικά και τον αρχαίο κανόνα: «έρως έμφυτος τοις ανθρώποις». Οι ανάγκες για επιβίωση της εποχής εκείνης ήταν μεγαλύτερες από κάθε τι άλλο και οι συνθήκες ζωής εντελώς διαφορετικές.


Πράγματι, αφού έδεσε με μια τριχιά αργανέλι τη γίδα, πήρε και το κλαδευτήρι με την τριχιά τυλιγμένα στο σαγκούνι και ξεκίνησε για το λόγγο προκειμένου να εκτελέσει και την αποστολή που της είχε αναθέσει η μάνα της. Περπατώντας περίπου μισή ώρα αντίκρισε στα λιβάδια τη θεια Ρίνα που έβοσκε τα πρόβατα και τα γίδια της. Σύντομα έφτασε κοντά της και τη βρήκε να γνέθει μια τλούπα μαλλί για να το κάνει γνέμα, γιατί πλησίαζε ο χειμώνας και θα χρειάζονταν όλοι στο σπίτι τσουρέπια, να φορέσουν. Δεν ήταν και λίγοι. Οκτώ νοματαίοι.


-Καλησπέρα θεια Ρίνα, λέει η Βασίλω και τραβούσε από το αργανέλι τη γίδα που κι αυτή με τη σειρά της αντιδρούσε, προσπαθώντας να φύγει και να βοσκήσει ελεύθερα στο λιβάδι. 


-Καλώς τη Βασίλω, ήταν η απάντηση της θεια Ρίνας. Μέρες έχω να σε δω να πας στο λόγγο για κλαρί. Όπως καταλαβαίνω έφερες τη γίδα για το τραϊ. Περίμενε ένα λεφτό. Πήρε στο χέρι της λίγη ξερή κουλούρα και κατευθύνθηκε προς το μέρος των τράγων, που βοσκούσαν λίγο πιο πέρα μαυλώντας τους να έρθουν προς το μέρος τους. Πράγματι ο μεγαλύτερος των τράγων πλησίασε και η θεία δείχνοντάς του πάντα το ξεροκόμματο, τον οδήγησε κοντά στη γίδα λέγοντας στη Βασίλω: «κράτησέ την γερά μη σου φύγει από την τριχιά».






Η Βασίλω αυτή τη σκηνή, παρά την ηλικία της δεν την είχε ξαναδεί. Κρατούσε γερά την τριχιά και ο τράγος όλο και γυρόφερνε την παρδαλή. Κάποια στιγμή πατώντας στις μύτες των ποδιών του πλησίασε την παρδαλή στο δεξιό αφτί και το ακούμπησε με τη μουσούδα του, λες και ήθελε κάτι να της πει. Μετά από μια γύρα πηγαίνει στα αριστερά της κατσίκας και με τον ίδιο τρόπο πλησίασε το αριστερό της αφτί. Στη συνέχεια κάνει ένα είδος φταρνίσματος και πλησιάζει τα ρουθούνια του στον πισινό της γίδας. Αυτόματα ανασηκώνεται στα πισινά του πόδια και απλώνει τα μπροστινά του καβαλικεύοντας στη ράχη της κατσίκας και αρχίζει να πηγαίνει μια μπρος μια πίσω για ένα περίπου λεπτό της ώρας. Μόλις ξεκαβαλίκεψε από τη ράχη της παρδαλής, λέει η θεια Ρίνα στη Βασίλω: «δέσε τη γίδα εκεί κοντά στη γκορτσιά για να μη φύγει με τα δικά μου, γιατί μετά θα αναγκαστείς να έλθεις κάτω στο σπίτι για να την πάρεις, όταν μαζευτούν τα δικά μου γίδια στο μαντρί. Για να μην αργήσεις και βραδιάσεις στο δρόμο, τι είσαι και νέα κοπέλα πήγαινε εκεί παρακάτω στο δικό μου μέρος του λόγγου, κόψε κλαρί και γύρνα να πάρεις τη γίδα και να φύγεις όσο πιο γρήγορα μπορείς».


Πράγματι, έτσι έγινε. Η Βασίλω γύρισε φορτωμένη ένα βάσταμα κλαρί για τις υπόλοιπες γίδες, πήγε την παρδαλή και ξεκίνησε για το σπίτι. Μπήκε στην αυλή του σπιτιού, ξεφόρτωσε το κλαρί και μάζεψε την τριχιά διπλώνοντας το σιαγκούνι. Μπήκε στο σπίτι και βρήκε τη μάνα της να ετοιμάζει το φαγητό για το βράδυ.


-Τι έγινε Βασίλω, ήταν η πρώτη ερώτησή της. Πριτσιαλίστηκε η παρδαλή;


-Δεν ξέρω μάνα. Εγώ την πήγα στο τραϊ της θειας Ρίνας. Αυτό πλησίασε την παρδαλή. Ακούμπησε τη μύτη και το στόμα του στο ένα αφτί της γίδας και κάτι της είπε κρυφά. Μετά πήγε στο άλλο αφτί και της είπε πάλι κάτι κρυφά. Στη συνέχεια φταρνίστηκε, πήγε στον πισινό της, έβγαλε ένα κοντύλι (κόκκινο), την καβαλίκεψε με τα μπροστινά της πόδια και κάτι έγραψε στον πισινό της.


Μου είπε η θεια Ρίνα να τη δέσω στη γκορτσιά, για να μη φύγει παρέα με τα δικά της γίδια. Τώρα, αν πριτσιαλίστηκε ή όχι δεν ξέρω.






Κάπως έτσι, λοιπόν, και εμείς θα απολογηθούμε στα παιδιά μας..


« Δεν ξέραμε, δεν είδαμε, αδιαφορούσαμε, πού να ασχοληθούμε με τέτοια. Εμείς, απλά, συμφωνούσαμε.»


Όνειρα. Οι Τζουμερκιώτες θα δώσουν αληθινή απάντηση. ..


Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Υπόχρεοι, γιατί μάθαμε και «τους μύθους και τις αλήθειες για τα μικρά υδροηλεκτρικά έργα».


Χρίστος Α. Τούμπουρος, Αγναντίτης-Τζουμερκιώτης   




Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τα ανέκδοτα της χρεοκοπίας

 

http://humor.pblogs.gr/files/105954-Mainland-greece-map.jpg
Από το περίφημο “Ταξί, ελεύθερος; Οχι ΄Ελληνας!!!” που ακουγόταν στους δρόμους της Αθήνας σε όλη την περίοδο της χούντας μέχρι σήμερα.
Απολαύστε όσα σταχυολογήσαμε.
Πίκρα, σαρκασμός, αυτολύπηση.
Μεγάλη Ελλάδα!


  • To ποσοστό ανεργίας είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.
  • Γιώργος Παπανδρέου: ο πρώτος υπάλληλος που μπαίνει στην εφεδρεία.
  • Ένα λάθος κόμμα μπορεί να σου χαλάσει όλη τη σύνταξη, έλεγε η δασκάλα στο σχολείο. Τώρα κατάλαβα!
  • Αν χρειάζεστε κάτι μου λέτε, ε; Είμαι διαθέσιμος κι ετοιμοπόλεμος. (kostakaramanlis)
  • Σαμαράς: ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που απέδειξε ότι είναι ανίκανος να κυβερνήσει πριν κυβερνήσει.
  • Άνοιξε το κλειστό επάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας.
  • Για να τελειώνουμε, κάντε οικουμενική κυβέρνηση με ένα Γερμανό, έναν Ιταλό, έναν Ισπανό κι έναν Πόντιο, έτσι κι αλλιώς ανέκδοτο έχουμε γίνει.
  • Ο Πάγκαλος αποκαταστάθηκε επαγγελματικά στην Άπω Ανατολή. Τον προσέλαβαν σε ναό να κάνει τον Βούδα...
  • Κάποιος πρέπει να θυμίσει στους παρουσιαστές ότι η έκφραση «τα στελέχη της ΝΔ ήταν όλη νύχτα στη Συγγρού», μπορεί να παρεξηγηθεί.
  • Κάποιος να τους πει να τελειώνουνε, να μάθουμε κι εμείς τι νόμισμα θα βάλουμε φέτος στην βασιλόπιτα!
  • Ο Γιώργος θα είναι ο μόνος πολιτικός που το όνομά του θα δοθεί, αντί για οδό, σε αδιέξοδο... 

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Πως η Monsanto και άλλοι κολοσσοί ελέγχουν την παραγωγή

patent_pending

Στις αρχές Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αίτηση για την εκδίκαση μιας υπόθεσης που ελάχιστα έγινε γνωστή στην Ελλάδα. Η οργάνωση No patents on Seeds, που υποστηρίζεται από το γερμανικό τμήμα της Greenpeace αλλά και από πολλά κινήματα πολιτών για την οικολογία και την δίκαιη γεωργία, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Ευρωπαϊκής Πατέντας EP1962578.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής πνευματικών δικαιωμάτων το ινδικό πεπόνι, ένα είδος που έχει φυσική αντίσταση στον ιό CYSDV που πλήττει τις καλλιέργειες πεπονιού σε ολόκληρο τον κόσμο, κατοχυρώνεται ως ευρεσιτεχνία στον αμερικανικό κολοσσό Monsanto. Αν και το ινδικό πεπόνι είναι δηλωμένο στην παγκόσμια τράπεζα σπόρων ως παραδοσιακό ινδικό προϊόν, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής δίνει το δικαίωμα στην Monsanto, να το κατοχυρώσει και επομένως να απαγορεύσει στους αγρότες να το χρησιμοποιούν, αν δεν το αγοράσουν με τους όρους που θα θέτει η εταιρεία.
Μπορεί η υπόθεση να μην παρουσιάζει ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό, έχει όμως τεράστια σημασία καθώς η κατοχύρωση σπόρων από εταιρείες κολοσσούς όπως η Monsanto, σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα του αγρότη να επιλέγει τι καλλιεργεί και του πολίτη να γνωρίζει τι καταναλώνει. Η πνευματική κατοχύρωση σπόρων καθιστά τους αγρότες δέσμιους των γιγαντιαίων πολυεθνικών ενώ παράλληλα στερεί από τον καταναλωτή το δικαίωμα να γνωρίζει τι φαγητό φτάνει στο πιάτο του αλλά και τι είδους τροφές καταναλώνουν τα ζώα και κατά συνέπεια και ο ίδιος μέσω των γαλακτοκομικών και του κρέατος.
itaueira2
Αξίζει να σημειωθεί πως η κατοχύρωση της πατέντας δεν περιορίζεται μόνο στα φυτά αλλά οι εταιρείες προσπαθούν να την επεκτείνουν και στα ζώα. Πατέντα έχει χορηγηθεί για τη χρήση των βοοειδών, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν μέσα από γενετικές έρευνες να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή γάλακτος.
 Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική καθώς οι πολυεθνικές πιέζουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, να αντικαταστήσουν την παραγωγή σπόρων με τους δικούς τους κατοχυρωμένους, τους οποίους οι αγρότες θα πρέπει να αγοράζουν από τις εταιρείες κάθε χρόνο. Στη Γαλλία όπου καλλιεργούνται περίπου 5.000 ποικιλίες σπόρων, οι 600 είναι κατοχυρωμένοι και αντιστοιχούν στο 99% των σπόρων που καλλιεργούνται προς κατανάλωση. Το Νοέμβριο του 2011 το γαλλικό υπουργείο γεωργίας αποφάσισε πως οι αγρότες οφείλουν να πληρώνουν στις εταιρείες αποζημίωση για τη χρήση των σπόρων τους, ώστε εκείνες να έχουν έσοδα για περεταίρω έρευνες και γενετικές βελτιώσεις των ειδών.
Μπορεί τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα να βρίσκουν σθεναρή αντίσταση στην Ευρώπη και η καλλιέργεια τους να περιορίζεται μόνο σε 110.000 εκτάρια από τα 179 εκατομμύρια καλλιεργήσιμης γης, οι εταιρείες όμως συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον έλεγχο της παραγωγής τροφίμων μέσω της κατοχύρωσης τους. Κολοσσοί στο χώρο της αγροκαλλιέργειας όπως η Monsanto, η Syngenta, η Bayer και η Dupont διεκδικούν από την Ευρωπαϊκή Αρχή να κατοχυρώσουν προϊόντα όπως τα αγγούρια, οι ντομάτες, η γλυκιά πιπεριά, η κολοκύθα και τα πεπόνια ενώ παράλληλα προσπαθούν να κερδίσουν το μονοπώλιο σε είδη που προέρχονται από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
Συχνά προσπαθούν μέσω της πατέντας να ελέγχουν όλα τα στάδια παραγωγής, από τη καλλιέργεια ενός προϊόντος μέχρι την άφιξη του στο πιάτο μας. Πριν ένα χρόνο η Monsanto (της οποίας ο ετήσιος τζίρος αγγίζει τα 44 δις δολάρια) ζήτησε να πατεντάρει την μαργαρίνη και τα μπισκότα στα οποία υπάρχουν ίχνη σόγιας, είδος το οποίο έχει ήδη κατοχυρωθεί στην εταιρεία.
monsanto_roundup_ready_soy_bean_seeds
Παράλληλα απαίτησε να μην επιτρέπεται έλεγχος για ίχνη γενετικά μεταλλαγμένων ουσιών στα προϊόντα που έχει κατοχυρώσει. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η εταιρεία έχοντας πατεντάρει ένα προϊόν σε τελικό στάδιο παραγωγής όπως η μαργαρίνη θα έχει παράλληλα μονοπωλήσει και όλη την διαδικασία παραγωγής του ( και φυσικά και τις πρώτες ύλες). Επομένως θα μπορεί όχι μόνο να ελέγχει το προϊόν αλλά και να χρησιμοποιεί γενετικά μεταλλαγμένα είδη στην παραγωγή του, χωρίς να υπόκειται στους ευρωπαϊκούς νόμους που δεν επιτρέπουν την εισαγωγή τους στην Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Πνευματική Κατοχύρωση («πατέντα») αν και δεν επιτρέπει την κατοχύρωση της διαδικασίας, επιτρέπει όμως την κατοχύρωση του τελικού προϊόντος, ακόμα και αν αυτό ανήκει στις συμβατικές καλλιέργειες. Δίνει δηλαδή το δικαίωμα σε μια τεράστια πολυεθνική να πατεντάρει την ντομάτα ως ευρεσιτεχνία αλλά όχι τα στάδια της παραγωγής της. Η ισπανική Consejo Superior de Investigationes Cientificas έχει καταφέρει να κατοχυρώσει ως ευρεσιτεχνία το συμβατικό ηλιέλαιο καθώς και όλα τα προϊόντα που το περιέχουν.
Η Monsanto μέσα από ένα δίκτυο μικρότερων εταιρειών τις οποίες έχει αγοράσει θα καταφέρει σε λίγα χρόνια να κατοχυρώσει ως ευρεσιτεχνία όλα σχεδόν τα φυτά και τα ζώα. Επιχειρεί να επεκτείνει την πατέντα σε προϊόντα όπως τα λουκάνικα, το σαλάμι, το ζαμπόν, τα αυγά αλλά και όσα προϊόντα περιέχουν αυγά, υποπροϊόντα ψαριών ή όσα περιέχουν ίχνη ψαριών, με το επιχείρημα πως στην διαδικασία παραγωγής των προϊόντων αυτών χρησιμοποιήθηκε δική της σόγια (εφόσον ελέγχει το 100% της παγκόσμιας παραγωγής) μέσω των τροφών με τις οποίες ταΐστηκαν τα ζώα που παρήγαγαν τα προϊόντα αυτά.
Αυτό που στην ουσία επιδιώκουν οι τεράστιες πολυεθνικές είναι ο έλεγχος του φαγητού και της παραγωγής του. Είδη όπως το μπρόκολο, οι ντομάτες, το μαρούλι, τα πεπόνια έχουν κατοχυρωθεί ως ευρεσιτεχνίες από τις μεγάλες πολυεθνικές υποχρεώνοντας έτσι τους παραγωγούς να προμηθεύονται τους σπόρους από τις συγκεκριμένες εταιρείες πληρώνοντας «πνευματικά δικαιώματα» και παράλληλα αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να τους επαναχρησιμοποιήσουν.
Τέτοιες πρακτικές στην ουσία συνιστούν πειρατεία της φύσης, καταπάτηση του δικαιώματος του καταναλωτή να επιλέγει και τελικά απειλή κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Ελέγχοντας την τροφή και την παραγωγή της, ελέγχεις το μέλλον και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.Φραγκίσκα Μεγαλούδη

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Να σου πω εγώ, κ.Παπούλια.

 

Από τη διαβόητη 11-11-11, που ο κ.Παπούλιας "όρκισε"
την κυβέρνηση του PapaΔοτού, στην ουσία εξαφανίστηκε!!

Εμφανίστηκε χτες, παραμονή Τσικνοπέμπτης.
Κατά τρόπο θεαματικό, ομολογουμένως.
Α) Παραιτήθηκε κάθε χορηγίας και αποζημίωσης 
που "δικαιούται" από το ελληνικό Κράτος.
Υπό την έννοια ότι με τον τρόπο αυτό "εξασφάλισε"
το επίδομα 12 μηνών σε περισσότερο από 
1.000  Ελληνες Ανεργους...τον ευχαριστούμε!!
Υπό την έννοια ότι αποδέχεται ή ανέχεται Βάρβαρα μέτρα
και Πολιτικές σε βάρος του ελληνικού Λαού...
ε!!, τότε η "πρωτοβουλία" του αποτελεί άλλοθι και στήριγμα
για αυτές τις Πολιτικές!!
Β) Αναρωτήθηκε... "ποιός είναι ο κ.Σόϊμπλε που λοιδωρεί
την πατρίδα μου", προσπαθώντας να τονώσει το φρόνημα
εκατομμυρίων Πολιτών.
Να σου πω εγώ, κ.Παπούλια ποιός είναι ο Σόϊμπλε!!
1) Είναι ο γερμαναράς που  δ ε ν  εισέπραξε μέχρι σήμερα
ούτε ένα συμβολικό "ΟΧΙ" από σένα...αλλά και κανένα 
ουσιαστικό από τις κυβερνήσεις που "καλύπτεις".
2) Είναι ο "εταίρος" σου που συμφωνεί/αποδέχεται αυτό
που ο φίλος σου Παπανδρέου έχει ήδη προτείνει:
την εξάντληση της 4ετίας από την "κυβέρνηση" PapaΔοτού!! 
(Με άλλα λόγια...την κατάψυξη-εδώ και τώρα- του Λαού!!).
3) Είναι ο "δανειστής" μας που βλέπει τα  2/3 των βουλευτών
να παραχωρούν Εθνική Κυριαρχία, να παραιτούνται
κάθε Εθνικού Δικαιώματος κι Εσύ...να Σιωπάς!!
4) Είναι το "Αφεντικό" που απαιτεί επιστολές Υποταγής
από 'Ελληνες πολιτικούς ηγέτες.
Είναι ο Κατοχικός που βρίσκει  τόσο εύκολα "έλληνες"...Συνεργάτες. 
5) Είναι ένα Γερμανικό Γουρούνι..
Που σου έδωσε την ευκαιρία να "αποδείξεις" 
τις "δημοκρατικές αρχές και ευαισθησίες" σου...
όταν Καταπίνεις τα όσα Εγκλήματα διαπράττουν
 
...τα ελληνικά Γουρούνια!!
 
πολιτικο κορακι

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

- Αποδείχτηκε ότι τα ΝΑΙ δεν τρώγονται, χρειάζονται και... λεφτά!!!

 

Μας είπαν ότι δεν θα 'χουμε καύσιμα και το πιστέψαμε οι βλάκες

- Αποδείχτηκε ότι τα ΝΑΙ δεν τρώγονται, χρειάζονται και... λεφτά!!!
- Για τα λεφτά, είπαν ΟΧΙ σε όλα...

   Πώς το είπε ο Λουκάς Παπαδήμος, πώς το ζωγράφισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πώς το σμίλεψε ο Αντώνης Σαμαράς;
   Και οι τρεις απάγγειλαν το ίδιο ποίημα: "Εάν δεν ψηφιστεί το Μνημόνιο, δεν θα έχουμε καύσιμα, δεν θα έχουμε φάρμακα, δεν θα έχουμε τρόφιμα, δεν θα μας κάνουν πίστωση"
   Είπανε λοιπόν τα παιδιά "ΝΑΙ σε όλα" και όλοι χαρήκανε, κυρίως τα ΜΜΕ, που γλυτώσαμε και θα έχουμε καύσιμα και φάρμακα και τρόφιμα και πίστωση. Κι εγώ χάρηκα, γιατί έβλεπα τον Λουκά τον Παπαδήμο να χαμογελάει και σκέφτηκα πως είναι σοβαρός άνθρωπος και κάτι θα ξέρει παραπάνω.
   Για δείτε όμως τι είναι κολλημένο στην είσοδο της πολυκατοικίας:


   Έφτασε η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-2-12 και καύσιμα δεν βάλαμε στον λέβητα γιατί δεν μπορέσαμε να μαζέψουμε λεφτά και τα πρατήρια δεν κάνουν φέτος πίστωση. Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, δώσε μας βερεσέ, άκου τα παιδιά της Βουλής, μην κάνεις του κεφαλιού σου, μη σαμποτάρεις το καθεστώς. Τίποτε αυτός, αγύριστο κεφάλι, ΟΧΙ σε όλα μας είπε, θέλει λεφτά.
   Και για τη κόρη μου που αρρώστησε, αν και είναι γραμμένη στο βιβλιάριο της μάνας της που είναι μόνιμη στο Δημόσιο, πλήρωσα 25 ευρώ στον γιατρό, επειδή δεν είναι στον ΕΟΠΥΥ και άλλα 12 ευρώ συμμετοχή στο Φαρμακείο και πολύ ζορίστηκα. Αν αρρώσταινε κι ο γιός μου, δεν θα είχα να του πάρω φάρμακα κι ας είναι ασφαλισμένα τα παιδιά κι της κρατάνε εισφορές της μάνας τους.
   Όσον αφορά τα τρόφιμα, ακόμη βαστάμε, ας είναι καλά οι παππούδες, αλλά για πόσο ακόμη;
   Τι να κανω τώρα; Να πάω στη Βουλή και να τους πω ότι μπορεί να είπανε ΝΑΙ σε όλα, αλλά σε μένα και σε σένα και στους διπλανούς μας, είπανε ΟΧΙ σε όλα και μας κόψανε από δω και μας κουρέψανε από κει και μας πήραν το τομάρι κι έτσι ούτε καύσιμα, ούτε φάρμακα, ούτε τρόφιμα, ούτε πίστωση έχουμε πια.
   Όχι, δεν θα πάω στην Βουλή για να με ψεκάσουνε, θα τους περιμένω εδώ για να τους λούσω...

H αρχαιολόγος Βαρβάρα Παπαδοπούλου στη θέση της Αγαθονίκης Τσιλιπάκου

Ειδική εκδήλωση απολογισμού της 18ης Εφορείας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων
  
18h eba 2012 2os apologismos kosmosΗ αρχαιολόγος Βαρβάρα Παπαδοπούλου στη θέση της Αγαθονίκης Τσιλιπάκου
Σε κατάμεστη από κόσμο και εκπροσώπους τοπικών φορέων και πολιτιστικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Μητρόπολης Άρτας «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» η ειδική εκδήλωση απολογισμού του έργου της 18ης Εφορείας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων Άρτας – Πρέβεζας (18η ΕΒΑ), για το 2011 καθώς και η ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα τρία μεγάλα έργα που η υπηρεσία υλοποιεί μέσω του ΕΣΠΑ.
(17/2/2012)
18h eba 2012 2os apologismos tsilipakoy agatonikhΗ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της 18ης ΕΒΑ με την Μητρόπολη Άρτας και παρά την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στα πλαίσια γενικευμένου μπλάκ άουτ που σημειώθηκε σε γραμμή του ΚΥΤ Αράχθου, κρίθηκε απόλυτα επιτυχής τόσο από πλευράς συμμετοχής όσο και ατμόσφαιρας.
Με μόνο τα φώτα ασφαλείας της αίθουσας η εκδήλωση ξεκίνησε η Μικτή Χορωδία Εθνικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας, μέχρι να επανέλθει το ρεύμα για να ακολουθήσει η ομιλία της προϊσταμένης Αγαθονίκης Τσιλιπάκου, με παράλληλη προβολή εικόνων από τα εν εξελίξει έργα. Το διάστημα αυτό η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά γαλήνια καθότι οι ήχοι επικρατούσαν στο ημίφως.
Αμέσως μετά και με την αποκατάσταση του μπλακ άουτ το λόγο πήρε η προϊσταμένη της κ. Τσιλιπάκου η οποία όπως είχε νωρίτερα αποκαλύψει και στις δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ αποχαιρέτησε τους τοπικούς εκπροσώπους και τους Αρτινούς πολίτες καθότι πλέον αναλαμβάνει τα καθήκοντα της στην Διεύθυνση του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης και από χθες αναχώρησε από την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία.
Η κ. Τσιλιπάκου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για το γεγονός ότι φεύγει από την Άρτα την οποία στις δηλώσεις της χαρακτήρισε ως μια πόλη με πολύ πλούτο που μέχρι σήμερα επισκιάζεται από άλλες πόλεις παραθαλάσσιες και με άλλα αξιοθέατα και αυτό που λείπει είναι η ανάδειξή της. Η ίδια απαντώντας σε ερώτηση της «Η», ανακοίνωσε ότι την θέση της στην 18η ΕΒΑ κατέχει πλέον η αρχαιολόγος Βαρβάρα Παπαδοπούλου, η οποία υπηρετούσε στην 8η Εφορεία με έδρα τα Ιωάννινα και γνωρίζει καλά τα του νομού της Άρτας καθότι πριν την ίδρυση της εδώ υπηρεσίας οι υποθέσεις της Άρτας υπάγονταν στην 8η εφορία.
Μεταξύ των άλλων η κ. Τσιλιπάκου, με αφορμή ερώτηση μας, αναφέρθηκε στα έργα του ΕΣΠΑ τα οποία έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται από την υπηρεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό είναι αυτό που αφορά το Μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας και συγκεκριμένα είπε: «Είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα έργα, τουλάχιστον της Υπηρεσίας μας, και λόγω του προϋπολογισμού, πέρα από την αξία που έχει για τους Αρτινούς. Ξεκίνησε τον Ιούλιο και στην ουσία το μεγαλύτερο μέτρο ολοκληρώθηκε μέχρι το Δεκέμβριο, όλοι οι καθαρισμοί στο εσωτερικό. Παρόλο που ήταν το εργοτάξιο, το κάστρο ήταν ανοιχτό όλο αυτό το διάστημα, δεν το κλείσαμε και αν έχετε πάει πολλοί, θα είδατε τα αποτελέσματα. Δηλαδή πλέον φαίνεται το τείχος σε όλη του την πορεία, που δεν φαινόταν. Και εμείς έχουμε εκπλαγεί. Ειδικά σε ορισμένα σημεία δεν υπήρχε πρόσβαση, απ’ ότι είπαν οι παλαιότεροι, επί 35 χρόνια. Δηλαδή πέρα από τα χόρτα που φυτρώνουν σε διάφορα σημεία κατά τόπους και έχουμε κάποια ορατότητα του τείχους, σε ένα μεγάλο τμήμα του δεν υπήρχε καν πρόσβαση και ήταν εντελώς καλυμμένο. Αποκαλύφθηκαν στοιχεία που δεν τα ξέραμε.
Οπότε έχει γίνει αυτή η δουλειά στο κάστρο και θα συνεχιστεί. Μετά έχουμε το έργο της Μονής Βλαχέρνας που είναι ένα μοναστηριακό συγκρότημα και αναλαμβάνουμε την αποκατάσταση των κελιών. Είναι δυτικά και ανατολικά. Και έχουν γίνει καθαρισμοί. Έχουν γίνει εργασίες αρκετές. Δρομολογούνται όλα με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες, νομοθεσία, είναι πάρα πολύ προσεκτικά τα βήματα, δεν γίνονται δηλαδή βεβιασμένα και βέβαια επικεντρωνόμαστε και στην ποιότητα. Δηλαδή ό,τι κάνουμε να υπάρχει ποιότητά στο έργο μας. Και παράλληλα είναι το έργο της Κορωνησίας όπου επίσης θα αποκατασταθούν τα κτίσματα και το καθολικό του ναού επίσης το οποίο και αυτό προχωράει. Στην ουσία αυτά τα δύο ξεκίνησαν από το Σεπτέμβριο και σταδιακά βρίσκαμε και το προσωπικό γιατί υπάρχει και δυσκολία στην εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού. Η δικιά μου τουλάχιστον επιθυμία είναι να τελειώσουν τουλάχιστον τα δύο μικρά έργα εντός του 2012 αλλά αυτό εξαρτάται πλέον από τους επόμενους».
Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για να διατηρήσουμε την ιστορία μας
Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος δήλωσε: «η όμορφη Άρτα μας είναι μια Βυζαντινή πόλη με υπέροχα μνημεία. Συγκαταλέγεται μεταξύ των Βυζαντινών πόλεων της Ελλάδος, μαζί με τη Θεσσαλονίκη, το Μιστρά, την Καστοριά την Σπάρτη και έχει πολύ ωραίους ναούς και μέσα στην πόλη και στα περίχωρά της. Επομένως αξίζει μια προσπάθεια απ΄ όλους μας να αναδείξουμε αυτά τα μνημεία, να τα συντηρήσουμε και να τα προβάλλουμε. Διότι έτσι προβάλλουμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Για το λόγω αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην προϊσταμένη της υπηρεσίας Αγαθονίκη Τσιλιπάκου και την συγχαίρω για αυτή την εκδήλωση. Και εύχομαι βέβαια αυτό να αποτελέσει αφορμή ώστε και οι τοπικοί παράγοντες να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο ώστε να εξασφαλίσουμε ανάλογα χρήματα για την προβολή και την ανάδειξη των μνημείων μας και κατ’ επέκταση της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής».
Σε ερώτηση σχετική με το αν υπάρχουν φόβοι ότι την οικονομική κρίση της χώρας μπορεί να πληρώσουν και τα μνημεία μας και κατ΄ επέκταση η ιστορία μας, ο κ. Ιγνάτιος μας απάντησε: «όλοι θα την πληρώσουν. Πάντα οι δύσκολες καταστάσεις πληρώνονται και πληρώνουμε όλοι πολλά. Βέβαια καλούμαστε πάλι όλοι και να θυσιάσουμε πολλά και να ενώσουμε προσπάθειες και να μπορέσουμε να αναπληρώσουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια που θα αφορά ή την καλύτερη ζωή μας μεταξύ μας ή την καλύτερη αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν γενικότερα την ιστορία μας και αυτά είναι η ζωή μας».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αρταίων Γ. Παπαλέξης, ο Γ.Γ. του Δήμου Γ. Νάκας, ο πρόεδρος του παραρτήματος Άρτας του Ερυθρού Σταυρού Γ. Βασιλείου, ο πρόεδρος του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς» Γ. Κουτσούμπας και η α’ αντιπρόεδρος Αγγελική Κολιού-Κολιούλη, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων κα.ΗΧΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...